Ваня Чукова написа:
Курсовата работа по органична химия за специалност химия 3 курс се състои само в намиране на информация и преписване.

Какъв е смисъла

Не трябва ли целта на курсовите работи де е прилагане на наученото, а не само "ровене" в библиотеката
А уж се води учебна практика по органична химия
Според мен трябва да се въведе експериментална курсова работа, в която студентите да синтезират нещо, което след това да се използва.

Здравей.
Не мисля, че си напълно права за курсовата работа по Органична химия. ( Аз не съм специалност Химия и не трябва да правя курсова работа, но пък имам доста познати, които в момента са 3 курс химия

). Може да не е свързана с експериментална работа, но все пак се научаваш как да работиш с Beilstein и Chemical Abstracts - все пак това е свързано с доста усилия. И има доста смисъл в това. А това, че не всички преподаватели изискват да им е като хората курсовата работа си е друго.
За експериментални работи по Органична химия е малко по-трудно да се говори - все пак замисли се колко време ще ти отнеме да направиш нещо такова - най-малкото няколко месеца, а нали трябва да повториш и потретиш всички опити, за да кажеш, че си получил нещо. А времето е ценно, особено с тея колоквиуми събота, та и неделя

Трябва и за тях да се почете.