Сандра написа:
Четох за презаписване в Правилника на ЮФ.Ето и линк, точка 23
http://law.uni-sofia.bg/Spec/DocLib1/Правила%20за%20организация%20на%20учебния%20процес%20в%20Юридическия%20факултет%20на%20СУ%20%27Св.%20Климент%20Охридски%27.pdf
Значи моя грешка... Може би съм забравил да спомена, че става дума за ФМИ... Където или правилник няма или аз не мога да го намеря, затова съм чел само общия правилник на СУ:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... iversitetaПрекъсване на обучението
Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
* тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;
* бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;
* неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;
* наличие на други важни причини, които възпрепятствуват изпълнението на учебните задължения.
(2) Прекъсване на обучението се допуска и при частичното му продължаване в чуждестранен университет при успешно завършен първи курс за срок до две години.
(3) Срокът на прекъсване на обучението за студентите не може да бъде повече от 4 години за студенти от образователно-квалификационна степен “бакалавър” и 2 години за студенти от образователно-квалификационна степен “магистър”, а за докторантите ­ повече от 2 години.
(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал. 2 се разрешава от Ректора по предложение на декана въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието на основание за прекъсване. Редът и сроковете на молбите по този член се определят със заповед на Ректора.
(5) След изтичане на срока на прекъсването студентът или докторантът продължават своето обучение в съответствие с действащия в момента на възстановяването учебен план.
П.П. В същото време от администрацията всеки път ми казват различни неща, но все пак се придържат към този правилник и по него, почти не са ме излъгали, но по правилника на ЮФ са ме излъгали зверски... И все си мисля че трябва да има или само общ правилник за целия университет или всеки факултет да си има... Значи ми остава да допусна че просто ФМИ са приели общия правилник... Ако е така, определено нямам късмет... Как пък навсякъде другаде има презаписване, само при нас няма... И все пак искам да го видя черно на бяло...