stasinka написа:
Здравейте!
В момента съм първи курс туризъм и имам желание за втора специалност след 2ри курс във ФМИ (КН или СИ). Изчетох цялата тема, но част от информацията е стара, за това имам няколко въпроса и се надявам някой да ми отговори. И така:
1. Как се формира балът за 2ра специалност? Като при останалите кандидат-студенти (макс. 24) или ти гледат успеха от 1ви и 2ри курс. Каква е тежестта на изпита по математика, след като пише, че трябва да е успешно положен (т.е >3)?
2. Има ли значение на кое равнище ще се явя по математика? Знам, че за първокурсниците са с различен коефициент, но как стоят нещата в случая като 2ра специалност?
3. Като цяло мислите ли, че е възможно завършването на КН или СИ като 2ра специалност?
4. Наистина ли няма индивидуален учебен план?
Това е засега.

Благодаря предварително

3. => Зависи колко време ти трябва, за да си учиш по първата. СИ е по-лесно, но първата година, в която предметите са същите като КН, трябва да си редовно информиран(а) какво се учи и да наистина да го учиш редовно. Иначе сесията си е АД.
Ако ти е заради програмирането - ще откриеш, че там няма да те направят програмист. Това се учи на самоинициатива с четене и практика (реална работа). Във ФМИ по-скоро ще научиш основите на науката за компютрите, от които 90% никога няма да ги използваш като истински програмист. Само от избираемите дисциплини може да научиш нещо доходно и практическо. И дипломата никъде не ти я искат за работа. Както и да е, просто искам да кажа, че не си заслужава човек да записва във ФМИ втора специалност само заради програмирането.