Аз да не правя нова тема за подобен въпрос, директно да се обърна към
kai : Тъй като бях прекъснала и аз (заради гадния анализ

) поради слаб успех и сега си взех единия изпит и имам само 2. Знам, че вече мога да си продължа. Обаче като се зарових из правилника, за да разбера дали трябва да подам молба като искам да ми възтановят студентските права, се натъкнах на
Чл. 167. (1) Отстранен студент може да бъде възстановен по преценка и със заповед на Ректора не по-рано от 1 и не по-късно от 3 години след загубване на студентските права,
само ако има завършен първи курс на обучение. Това право може да се упражнява еднократно.
Във всички останали случаи студентите възстановяват студентските си права чрез конкурсен изпит и могат да кандидатстват за специалността, в която са се обучавали,
при условие че имат успешно завършен първи курс на обучение.
Не мога да разбера, а ако съм прекъснала веднага след 1ви курс и се водя, че не съм го завършила? Никъде няма точка или каквото и да е, в което да е отбелязано какво става ако не си взел изпити от първи курс и си прекъснал. А иначе навсякъде са сложили условие, че не се отнася за хората с незавършен 1ви курс. Аз ще ходя да питам във фми, ама като знам колко са зле и въобще няма да ме изслушат, ще ми изрецитират нещо наизустено и ще ме пратят по дяволите. Ще остана с пръст в уста. Моля, ако имаш идея, обясни ми. Да не се окаже, че вече съм с максималния брой допустими невзети изпити и да не мога да запиша, щотото моля ви се Те миналата година не са ми казали, че трябва да кандидатствам наново.