Дата и час: 22 Яну 2026, 22:25

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос за прекъсване
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2008, 16:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте.Имам малко странен въпрос.Сега съм втори курс Публична администрация.Въпросът ми е следният:
след като завърша тази втора година възможно ли е да прекъсна и да започна друга специалност в друг факултет,съответно като си държа кандидатстудентски изпит.След като завърша тази друга специалност да се върна към ПА и да си довърша двете оставащи години.Защото доколкото разбрах може да се прекъсне за срок от максимум 4 години,т.е достатъчно да завършиш през това време друга специалност.Моля ви за мнения по въпроса.Благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпрос за прекъсване
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2008, 17:44 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Нещо се губи логиката.
Освен ако имаш две дипломи за средно образование...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Прекъсване
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2009, 13:14 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Абе, може ли някой дето е по-запознат с административните процедури в университета да ми обясни какво точно значи да прекъснеш и какви са формалните и неформалните последици от това?

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Прекъсване
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2009, 22:58 
В началото бе словото

Smoking Mirror написа:
Абе, може ли някой дето е по-запознат с административните процедури в университета да ми обясни какво точно значи да прекъснеш и какви са формалните и неформалните последици от това?

И аз се интересувам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Записване на Първи курс (отново).
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2009, 13:59 
В началото бе словото

Здравейте, миналата учебна година бях първи курс, но след вторият месец ми се наложи да замина извъм България и реално не съм държал нито един изпит и не съм си плащал таксата за вторият семестър. Има ли вероятност да си взема студентските права отново и да започна от начало, като студент Първи курс? И ако някой знае процедурата - да казва, защото бюрокрацията тук е като от ”12-те изпитания на Астерикс и Обеликс”.
Мерси предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Записване на Първи курс (отново).
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2009, 14:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Това че не си си плащала таксата е по фатално от това, че не си си взимала изпитите. В първи курс е сериозно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 11:03 
В началото бе словото

здравейте!Искам да попитам дали има вариант за преместване от една друпа в друга на дадена специалност.Ако някои се е преместил или знае как става това,нека пише тук или на ЛС. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 12:20 
Легендарен флуудър

Баси свалката! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009, 23:14 
В началото бе словото
Аватар

Ето го и моят частен случай. (не знам дали тук е мястото да питам)

Учих една година немска филология. Кандидатствах отново и сега ще записвам унгарска филология. Какво да направя - трябва ли официално да заявя някъде, че се отказвам от немската филология (или то се подразбира)? И още един въпрос - вече съм взел някои от изпитите, които се учат и при двете филологии (лтз, езикознание, езикова култура) - ще ми ги признаят ли при новата специалност или не? Ако да, то как става това?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 11:16 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Да, признават ти се, минаваш през секретарките по някое време в началото на семестъра, а след това и при преподавателя, който ще води курсовете в унгарската. Но понеже двете специалности са в един поток, е доста вероятно просто да идеш до гл. ас. Мирчева и доц. Златанов, ако те водят и тази година лекциите на "германския поток". И с езиковата култура ще се оправиш по сходен начин.
Ако си записал втория семестър информатика в немската филология, кредитите от там би трябвало също да се признават.
А иначе - при положение че си си взел дипломата, депозирал си я наново, записвайки се УФ (йей, каква готена абревиатура), едва ли трябва да правиш още нещо...
Но изчакай още някой да ти отговори или просто питай секретарката. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2009, 22:04 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря за отговора.
Реших си проблема на място. Отписаха ме и ми обясниха кога и как ще ми прехвърлят оценките от изпитите. :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2009, 18:06 
Легендарен флуудър

Еми, пак се оплаквайте от прекрасната администрация на ФКНФ... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Записване на Първи курс (отново).
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2009, 08:12 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
fail написа:
Здравейте, миналата учебна година бях първи курс, но след вторият месец ми се наложи да замина извъм България и реално не съм държал нито един изпит и не съм си плащал таксата за вторият семестър. Има ли вероятност да си взема студентските права отново и да започна от начало, като студент Първи курс? И ако някой знае процедурата - да казва, защото бюрокрацията тук е като от ”12-те изпитания на Астерикс и Обеликс”.
Мерси предварително.
proUSA написа:
Това че не си си плащала таксата е по фатално от това, че не си си взимала изпитите. В първи курс е сериозно.
Аз не разбрах под миналата година дали се разбира миналата учебна или миналата календарна, всъщност то и учебната вече е минала, та ако сега трябва да е в края на втори курс не вярвам някой да откаже да му вземе парите :) И аз се забавих поне 2 месеца с таксата и си ме чакаха, но тук е важно да се подчертае че бях предупредил че ще се забавя :) Но все пак нека отиде да пита.

Иначе още когато си платих таксата питах може ли да повтарям(прекъсна - което е същото) и ми отговориха "защо сега, чакай септември". Аз нямам възможност нито да ходя, нито да уча, ест. не ми трябва да чакам септември за да знам че няма да си взема изпитите :) Но ми разясниха че всъщност преди това нищо не се знае, защото всяка година се гласуват нови правила и може да бъдат различни... А и все може да взема някой изпит наистина, ако се явя де :)

Но тъйкато и неговия и моя случай мисля че спадат към "лични причини", има ли нещо по-особено което трябва да знаем. До сега съм видял само информация за другите две причини - болест и слаб успех. В крайна сметка ако са само тези две основания, винаги можем да прекъснем и по слаб успех. Въпроса е че аз не искам да се водя прекъснал, а буквално да си повторя годината, все едно токущо са ме приели, има ли такъв вариант?

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 21:26 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте :) Искам да попитам някой запознат ли е как стои въпросът с невзети изпити от първи курс, т.е. с колко невзети изпита мога да запиша втори ? Първи курс международни отношения съм, но поради лични причини не успях да се явя на два изпита от лятната сесия :( Знам, че сега ми предстои поправителна сесия, но много се уплаших, когато дочух, че първи курс не може да се прекъсва или презаписва и следователно те отстраняват :cry: За другите курсове прочетох, че може да се подаде молба до декана и с 1 или повече невзети изпита да се мине в следващ курс, но за първи не пише нищо :cry: Ще се опитам да ги взема тези изпити, но ако не успея, това значи ли, че ще загубя студентски права и все едно нищо не е било :cry: Моля ви, ако някой е бил в подобна ситуация да сподели, защото наистина много се притеснявам :( Благодаря предварително :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 22:00 
Легендарен флуудър

Първи курс можеш да презапишеш само по болест - представяш медицински, епикризи и т.н.
Личните причини са много неуважителни, освен ако не става дума за гледане на болен, което пак е медицинска причина или за смъртен случай в семейството по време на сесията.
Лична причина може да бъде всичко - предпочел съм да ида в Ирландия да пия Тъламор дю, например...За мен си е важно и е съвсем лично! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща