Дата и час: 16 Яну 2026, 14:54

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Биологически факултет - кандидатстване?
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2012, 11:40 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!
Не съм сигурен дали това е точното място за моята тема, но се надявам да ми дадете някои друг отговор.
Искам да вляза в биологическия факултет със специалност молекулярна биология. На второ и трето място ще пиша Биотехнологии и Екология и опазване на околната страна. В Дипломата имам 5,67 по биология, на матурата изкарах 6.00, а на предварителен - 4,63. За сега балът ми с матурата е 21,87. Ще мога ли с тази оценка да вляза с молекулярна биология или биотехнологии, тей като съм близо до минималните балове от миналата година ( 21.75 - МБ и 21.87 -Биотехнологии )?
И втори въпрос - Как стоят нещата с второ класиране? На второ класиране те нареждат в някои от по-долу писаните специалности или предглеждат дали има места в по-горе писаните?

Благодаря предварително!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Биологически факултет - кандидатстване?
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2012, 13:54 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
С този бал и тези минимални и двете специалности са ти в кърпа вързани :D На второ класиране балът пада,особено ако има незапълнени места може да падне драстично и или се класираш по първата специалност от списъка,ако на първо не ти е стигал бала за нея,или те класира за специалност,за която ти стига бала :D Но не виждам защо се притесняваш,при положение,че балът ти е напълно достатъчен и за двете :flower:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юни 2012, 14:28 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Тази години са намалили местата за мъже и може би балът ще се вдигне малко, или ше си остане същият, понеже щом са ги намалили, значи или няма желаещи, или са събирали мъже с ниски балове, за да запълнят местата. Ако може някой да ми каже какви оценки са имали на своите изпити и с какви балове са влиза последните години примерно, ще бъда много благодарен!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юни 2012, 17:23 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Тези въпроси са за раздел КСК - има тема специално за кандидатстването с Химия и Биология - viewtopic.php?f=168&t=20717
Също така има тема за различни въпроси относно КСК кампанията, както и за минимални балове и каквото още ви дойде на ум.

Предлагам тези въпроси и дискусията да се прехвърли в подфорум КСК, където й е мястото.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Задочно обучение в Биологически факултет

в БиоФ

xandria

0

551

10 Май 2012, 14:24

xandria Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Биологически факултет и възможности за реализация

в Студенти - общ форум

snow_flakes

4

895

09 Яну 2007, 01:13

begemot_ Преглежда последните мнения