Дата и час: 16 Яну 2026, 12:17

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Уверение
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 12:11 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
Аз съм 4 курс в СУ, но скоро ми се наложи да направя уверение на брат ми, който е 1 курс в Колеж по охрана и сигурност. Когато днес го занесохме на гарата, ни казаха, че:
1. няма печат, на който да пише редовно обучение, а просто е написано на ръка; така едва ли не всеки може да се представи за редовен студент, за да пътува на 50%, въпреки че е задочно; този аргумент на жената от гарата го приемам; но другото, което ме озадачава, е
2. Колеж по охрана и сигурност не е същото като университет и хората, които са записани в този колеж, не могат да ползват преференциалната цена от 50%.
Защо? Аз съм чел правилника на БДЖ, в който пише, че всеки студент, ненавършил 26 години и обучаващ се редовно във висше учебно заведение, има правото да ползва намалнието. Да не би Колеж по охрана и сигурност да прави някакво изключение? Бихте ли ми отговорили, защото наистина трябва да знам нещо по въпроса.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Уверение
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 12:40 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Такааа, погледнах сайта на колежа.. от това, което виждам, и от семестриалните такси, които са обявени, си вадя заключението, че това е частно учебно заведение, нали така?

Проблемът при брат ти е, че той учи редовно, но частно. Намалението за бдж важи за студенти държавна поръчка. Същото е с намалението на картите за градски транспорт и кажи-речи всяко намаление от цената на държавна/общинска услуга, която се предлага на студенти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Уверение
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 12:45 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
Благодаря ти за бързия отговор, MidwinterSun!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]