Дата и час: 16 Яну 2026, 23:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Втори курс БФ
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 17:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте, колеги!
Ще съм благодарен хора от по-горните курсове да напишат свои впечатления и препоръки за предметите от втория курс на специалността. Интересуват ме избора на славянски език / само 30 часа ще се изучава, но все пак кой език е най на сметка / и доколко изпитите от летния, четвърти семестър са трудни / руската и възрожденската литератури, морфологията и сравнителната граматика не ми изглеждат лесни предмети, отделно ще имаме педагогика + един сид /. Други съвети, хитрини и "цаки" също са добре дошли. :roll: :lol:

Поздрави и слънчеви, последни дни на лятото!
:sunny:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Втори курс БФ
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2013, 20:19 
tales of ordinary madness
Аватар

Благодарил (а): 890 пъти.
Втори курс е много по-тежък от първи, но по-лесен от трети и четвърти, ако това те ориентира по някакъв начин :lol:
За езика - тези мижави 30 часа са очевидно недостатъчни, та затова помисли добре. Моят съвет е да запишеш или полски, или чешки, който след това да продължиш. Ако искаш просто да се скатаеш, запиши сърбохърватски, но няма смисъл. За македонски при нас имаше 1 желаещ и не се сформира група :lol:
Педагогиката не е трудна като материал, лекциите са интересни, обаче на изпита минават малко хора - доста мои колеги ги късаха 1-2 години (а иначе си бяха изкарали вече педагогическия стаж, вземи тази ирония :lol: ).
Задай по-конкретни въпроси, за да мога и аз да ти дам по-конкретни отговори, но засега е това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Втори курс БФ
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2013, 12:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Колко учене трябва за дисциплините от втория семестър? Искам да си направя сметка по кои предмети да ходя редовно и по кои се минава по-лесно.
За славянския език, как се изучава? Като нов език или основно граматика с цел да ни помогне за старобългарския език?
Какво представлява стажа по педагогика? Станахме ли достатъчно умни, за да преподаваме по училищата или друга работа ще вършим? :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]