Дата и час: 16 Яну 2026, 11:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 942 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Опера
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 22:43 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
След първия път винги трябва да има поне втори и трети. Иначе впечатленията ще бъдат доста ... непълни. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 22:48 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Ще се похваля, разбира се :mrgreen:

Иначе, със сигурност ще има и други пъти, но вероятно ще е чак другия сезон. :roll:

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2013, 23:11 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Просто... ти намери с кво да почнеш. Още се подсмихвам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 13:31 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Почва "Опера в парка", а се чудя дали да не отида на "Дон Карлос", може и някой и друг балет да бодна, какво ще ме посъветвате?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 13:56 
My kinda heaven
Аватар

"Дон Карлос" с 2 ръце и колко крака имам. Една от любимите ми опери.
Задължително отиди на 7-ми. Тенорът не е оптималният, но всички останали са чудесни.
На 6-ти тенорът и сопраното са отлични, та може и тогава.
Не ти препоръчвам състава на 5-и.

И да знаеш, че вероятно декорите ще са супер бутафорни, та не очаквай кой знае какво. Звукът също е далеч от идеалния там, но като цяло е приятно преживяване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 13:59 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Аз точно за него си мислих, но се двоумях и за "Кармен" и рапсодията..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 14:04 
My kinda heaven
Аватар

От балет не разбирам, не мога да дам акъл, съжалявам.
Но ако има билети за "Дон Карлос" на 7-ми, отиди. Като гледам имената, ще бъде едно от събитията за сезона, ако и да не е в оптималната за целта обстановка.

Габриела Георгиева е феноменален глас, наистина е фантастична (слушах я за пръв път в един незабравим спектакъл на "Аида" на Летния театър в Бургас и направо се охълцах :shock: ). Пее сравнително рядко в България, затова не бих се поколебала да препоръчам който и да е спектакъл с нейно участие. Юлиян Константинов имаше разкошен глас, не съм го слушала от един "Княз Игор" преди около 3-4 години, та не знам, но Филип II му беше една от коронните роли. Мецосопраното също е добра (Даниела Дякова); гледам, че Свилен Николов ще е Родриго, което е най-добрият вариант от трите спектакъла. Само тенорът е... абе, ще го преживееш. А ако има ден, може да отговори на предизвикателството и да пее на нивото на останалите. Така че да, определено 7-ми.

Уви, аз тогава вече трябва да съм обратно в Прага, но ако не се налагаше да пътувам, щях да ида да ги чуя и аз - заслужава си.

Като споменах Габриела, ето запис на голямата ария от "Турандот" отпреди 2 месеца:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2013, 09:26 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Преживях Вагнер! Че даже ми и хареса :mrgreen:
Е, вярно, в началото ми идеше да заспя, а в последните 30 минути ми дойдоха в повече, но като цяло изживяването ми хареса :) Иначе, съвсем в началото малко ме постреснаха футуристичните декори и костюми, но от друга страна пък беше различно. Също така мисля, че претупаха края, но не бих се оплаквала точно от това :mrgreen:
Съседът от едната ми страна (явно доведен от майка си/баба си) съвсем спокойно си поспа поне 4 от 6 часа. Също така, абсолютно съм убедена, че в последната част някой зад мен спокойно си похъркваше :lol:
Направи ми впечатление, че има доста деца или поне в антрактите с такова впечатление останах.
Неприятно впечатление ми остави гледката на къси панталони и дънки, гуменки и джапанки, при все че няколко дена се чудих какво да измисля и да облека, за да не изглеждам не на място.
В заключение, бих повторила - даже чакам новия сезон с нетърпение. Даже ако някога поставят отново 4 части, бих ги изгледала. Стига само да не са в един ден, че тогава наистина ще ми дойде много :mrgreen:

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юни 2013, 09:55 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Faith_no_more написа:
Преживях Вагнер! Че даже ми и хареса :mrgreen:
Е, вярно, в началото ми идеше да заспя, а в последните 30 минути ми дойдоха в повече, но като цяло изживяването ми хареса :) Иначе, съвсем в началото малко ме постреснаха футуристичните декори и костюми, но от друга страна пък беше различно. Също така мисля, че претупаха края, но не бих се оплаквала точно от това :mrgreen:
Съседът от едната ми страна (явно доведен от майка си/баба си) съвсем спокойно си поспа поне 4 от 6 часа. Също така, абсолютно съм убедена, че в последната част някой зад мен спокойно си похъркваше :lol:
Направи ми впечатление, че има доста деца или поне в антрактите с такова впечатление останах.
Неприятно впечатление ми остави гледката на къси панталони и дънки, гуменки и джапанки, при все че няколко дена се чудих какво да измисля и да облека, за да не изглеждам не на място.
В заключение, бих повторила - даже чакам новия сезон с нетърпение. Даже ако някога поставят отново 4 части, бих ги изгледала. Стига само да не са в един ден, че тогава наистина ще ми дойде много :mrgreen:

A new opera fan was born. 8)

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 10:52 
My kinda heaven
Аватар

Радвам се, Вяра. Пък и, както ти казах, Вагнер не е операта като цяло: повечето са значително по-кратки и чувствително по-мелодични. :mrgreen:

Ето ви един поздрав с една любима ария от една сравнително рядко поставяна (=> по-неизвестна) опера, Viaggio a Reims ("Пътуване до/към Реймс"):

Не съм особен фен на Раймонди, но тук се справя добре, симпатично е направил различните акценти. А и Youtube не прелива от записи на тая ария и без това.

Айде и още нещо, че тези дни си припомнях въпросния концерт (хич не харесвам Чечилия Бартоли, но - Жо, ако четеш това: поздрав - като видя и чуя батко Брин, се размазвам от кеф):

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 10:59 
My kinda heaven
Аватар

И съвсем последно, това съм го пускала (а и не е от опера, обаче пък коооооолко са прекрасни):

Сериозно. Двама от най-любимите ми съвременни изпълнители в нещо също любимо и... са просто като Красавицата и Звяра. Обожавам го това видео. Не мога да го гледам, без да отпера една замечтана и разнежена усмивка от ухо до ухо. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 14:18 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Аз пък напоследък взех да проверявам за пътуване до Виена и посещение на Виенската Опера. За съжаление обаче цените са.... :shock: . Може би на по-късен етап. :mrgreen:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Последна промяна camel на 02 Юли 2013, 14:22, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 14:21 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
:D верно пътят до там може да ти е по-евтин...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 15:25 
My kinda heaven
Аватар

Глупости, има билети и за десетина евро (и по-малко), но са за правостоящи. Специално за Щатсопер говоря, приятелка гледа там "Травиата" за около 10 лева. Но билетите - както казах - бяха за правостоящи и бяха last minute. Вярвам обаче, че ги има за всеки спектакъл, просто човек трябва да знае какво търси.
Иначе билетите за спектаклите, които гледах в Ковън Гардън бяха за 16 и 19 паунда, ако не се лъжа (редовни и не за правостоящи). Със сигурност не минаваха 20. И пак ми се ходи, деееейм!

Ето, най-долу (2.50 до 4 евра за правостоящи, в галериите са по 10):
http://www.wiener-staatsoper.at/Content ... zplan.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2013, 15:39 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
ще се ходи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 942 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63  Следваща