Плазмодий написа:
И сега болшинството недоволни от управлението се чувстват мразещи, озлобени онеправдани, протестите не предизвикват, а разтоварват и канализират това напрежение. Мини за един час през протеста, постой, виж как се държат и изглеждат хората и после пак разсъждавай с хладна преценка

Нямам нищо против хората на протеста. Вчера дори минах, макар и да не съм се застоявал. И днес вероятно ще се разходя, и без друго имам път. Оставам с много добро впечатление за хората и за културния начин, по който се провежда всичко. Просто за мен това не е способът. Не се опитвам да го натрапвам на никого, не го и изтъквам непрекъснато. Споменавам го от дъжд на вятър в теми като тази

slighter написа:
Ако нямаше протести сега щяхме да сме по-зле и от ония с 50-те трилиона зимбабвийски долара...
Ники написа:
Единствено изразяването на недоволство не носи нищо
Е как нищо... свалят се правителства, отменят се назначения, отпускат се субсидии, променят се цени, закони, разпоредби и прочее и прочее...
Дори и нищо да не постигне един протест, пак се чува гласът на хората (дори и от 100 души да е протест, тяхното мнение пак има значение и трябва да се чуе). Това си е съвсем нормална практика във всички демократични държави.
Хората не ги кефеше предишното правитество, затова протестираха и правитеството подаде оставка, сега и това правителство не ги кефи, затова пак протестират... ако свалят това правителство много е вероятно и следващото правителство да не ги кефи и пак да има протести, ама предпочитам тоя сценарии да се повтаря 1 милион пъти отколкото да ги оставим ония мафиоти на спокойствие да си въртят задкулисните сделки...
Да бе, така е, факт. Думите ми са извадени от контекста. Там е работата, че наистина гледаме, кое ни кефи. От друга страна има и решения, които според мен не могат да се взимат под натиск от протести или от референдуми - например добива на шистов газ или АЕЦ Белене. И тук проблемът е, когато 100, 1000 или 10 000 души наложат своето мнение. Но това наистина е нещо съвсем друго и различно спрямо настоящите протести.