runare написа:
Да,права си-първо да ме приемат,че ако се радвам прекалено много после двойно ще съм тъжна
По Социология правихме въпросници на компютър.Отделно не си спомням да съм ходила да разпитвам хората по улицата по даден въпрос :Д компютри си имаше в самата сграда на ФФ. Аз лично нищо не разбирах от предметите ми по Социология,бяха толкова зле систематизирани.Пълна пародия, а и отгоре на всичко след 2-ви курс вдигнаха таксите на специалността и сега е 500 лв . В крайна сметка, ако не ме приемат желаната специалност, май ще ми се наложи да избера да продължа Социологията.
Към колегата, описваща Социологията във ФФ, като "пълна пародия": Като завършил специалността, мисля си, имам компетенцията да коментирам подобно определение. Специалността е в известна степен много по - специфичната от останалите във ФФ. Определено, човек, влизайки в нея, трябва да има психическата нагласа за това какво го очаква и как то ще му бъде поднесено. Обичайно се наблюдават два случая на учащи Социология - едните я обикват, а другите я намразват - тази омраза, най - често е оправдана, точно както я е оправдала и колегата: "зле систематизирани". Проблематиката по никакъв начин не е в лошата систематизираност на програмата (искам да я разгранича административната неефективност, която е валидна навсякъде из СУ), напротив, курсовете, които се изучават в 95 % (смея да кажа) са изключително добре замислени и реализирани, а преподавателите (със задължителните 1, 2 изключения) са изключителни професионалисти, за които мога да кажа, че за мен беше огромно удоволствие и чест да бъда техен студент.
Но нека да се върна отново на проблематиката, която споменах по - горе, а именно двата типа студенти - именно тези които я обикват, са тези които са направили труда да знаят какво искат в Социологията на ФФ, не са я записали, защото така се е случило или е нямало какво друго да изберат вместо нея, респективно - получили са това, което са очаквали и не са останали разочаровани, като колегата, която обяви специалността за "пародия".
От много време не бях ползвал форума и случайно попаднах на това така негативно мнение за специалността ми и нямаше как да не направя кратка рефлексия, върху казаното, което в моите очи хвърля пепел върху една от по-добрите (не искам да говоря в суперлативи), специалности, които СУ може да предложи.