Дата и час: 06 Апр 2026, 20:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 832 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 56  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 12:12 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 15 пъти.
nominasuntodiosa. написа:
Mare Nostrum написа:
although написа:
freiheit написа:
Искам да ви попитам дали ,ако си платя таксата още от първо класиране , ще ми дадат бележка за студентска отстъпка на БДЖ ? Благодаря предварително !

Принципно не ползвам БДЖ, но доколкото съм чувал от познати, няма да имаш проблеми с тях... носиш си уверението на някоя от касите на БДЖ, което уверение ще ти бъде направено от съответния отдел "Студенти", в който се записваш, и ще можеш да си ползваш студентското намаление. : )

Трябва да им представиш и книжка.

Дали ще стане и с личната карта (т.е студентската?).
Надявах се още юли/август да си извадя карта за намаление...

Няма смисъл да си вадиш за 2 месеца карта..защото картите на БДЖ важат до 1 октомври, от 1 октомври си изваждаш за 1 година..а така 2 пъти ще ти се налага да ходиш да си вадиш карта,защото на практика хващаш последните 2 месеца от предишната година.Дано ме разбра : ) Така че по-добре изчакай до октомври,но ако ти е належащо си извади,когато искаш : )

ЕДИТ: Мисля,че може и със студентска лична карта да отидеш,но трябва да е подпечатана също

outside

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 12:22 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
maria.georgieva. написа:
При мен по БЕЛ се получи нещо интересно...дава ми,че и на предварителния,и на редовния има еднакъв брой момичета-с 1 по-малък от данните от предварителния и с 4 по-голям от данните от редовния (разликата между двете ми оценки е 25 стотни в полза на редовния)...което ме кара да се съмнявам дали системата не ги е засякла общо и от двете сесии как са-тоест,че същите момичета са се справили по-добре от мен...надявам се да е така,ама надали. Иначе процентите са различни,защото сега мисля,че е даден процентът на записалите се,които явно са по-малко от кандидатствалите.

Според мен, нищо не се засича. На мен си ми пише сесия 1, сесия 2 и всичко си е отделно. Иначе възможно е наистина процентите да се смятат по-друг начин, но ако е така, разликите, най-вероятно, щяха да са по-големи. Не знам... не, че е нещо от съществено значение, но тази неточност ме кара да съм по-наблюдателна и съветвам всички, внимателно да си проверяват данните и оценките. Иначе може това да не е грешка, просто да смятат процентите по друг особен начин :?.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 13:16 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Sanya. написа:
maria.georgieva. написа:
При мен по БЕЛ се получи нещо интересно...дава ми,че и на предварителния,и на редовния има еднакъв брой момичета-с 1 по-малък от данните от предварителния и с 4 по-голям от данните от редовния (разликата между двете ми оценки е 25 стотни в полза на редовния)...което ме кара да се съмнявам дали системата не ги е засякла общо и от двете сесии как са-тоест,че същите момичета са се справили по-добре от мен...надявам се да е така,ама надали. Иначе процентите са различни,защото сега мисля,че е даден процентът на записалите се,които явно са по-малко от кандидатствалите.

Според мен, нищо не се засича. На мен си ми пише сесия 1, сесия 2 и всичко си е отделно. Иначе възможно е наистина процентите да се смятат по-друг начин, но ако е така, разликите, най-вероятно, щяха да са по-големи. Не знам... не, че е нещо от съществено значение, но тази неточност ме кара да съм по-наблюдателна и съветвам всички, внимателно да си проверяват данните и оценките. Иначе може това да не е грешка, просто да смятат процентите по друг особен начин :?.

Не става въпрос за проценти, а за бройка. Дори и да се смятат процентите по друг начин, малко странно е, че изнесените резултати от изпитите показват 15 човека с по-висока оценка, а данните за класиране 20.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 14:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 3 пъти.
Оценките на тези които участват с оценка от олимпиада или национално съзтезание се пишат като оценка на една от двете сесии.Знам го понеже и аз кандидатствам с такава оценка и са ми я писали като оценка от втора сесия(за която не съм се записвал даже) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 14:56 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Да, но това обяснява положението, ако данните на класирането показват повече хора, отколкото на резултатите от изпитите, а при мен на всичките ми изпити е точно обратното. На класирането, хората с по-висока и дори равна оценка са по-малко, отколкото на резултатите от изпитите. Не е логично. Спирам да го мисля...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 15:04 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Sanya. написа:
Да, но това обяснява положението, ако данните на класирането показват повече хора, отколкото на резултатите от изпитите, а при мен на всичките ми изпити е точно обратното. На класирането, хората с по-висока и дори равна оценка са по-малко, отколкото на резултатите от изпитите. Не е логично. Спирам да го мисля...

Може би част от кандидат-студентите, явили се на изпити, след това не са подали документи за участие в класирането. Това обяснява по-малкия брой и съответно по-високия процент ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 16:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 3 пъти.
^Да ама пред мен има повече хора, отколкото преди.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 09:33 
В началото бе словото

Колко очаквате , че ще бъде бала тази година за Биология 1во , 2ро и трето класиране за мъже :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 11:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Имате ли идея, ако вляза Стопанско Управление, къде ще са ми занятията? Дали ще са само в стопанския факултет или ще има и в други?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 21:25 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
bobby.grigorov написа:
Току що се обадих да попитам защо на някой от кандидатите, които като влезнат в системата с входящ номер и ЕГН им изписва "Няма оценки от дипломата!" и "Няма оценки от зрелостни изпити!" и някаква много сърдита жена ми обясни, че миналите години не е било така, никой не е могъл да си вижда балообразуване и тем подобни неща и че в момента данните се обработват и на много кандидати не са оправени тези неща, така че да не се притеснявам. Е, успокоих се! :)

МНОГО добре. И аз. Пък и в моята страница най-после са сложили и зрелостния изпит. Кеф!

LEBRONJAMES написа:
Колко очаквате , че ще бъде бала тази година за Биология 1во , 2ро и трето класиране за мъже :)

Тъй като от тази година за биологическия матурите са равни на изпитите, предполагам, че ще е малко по-голям от миналата година. Залагам на... 21.00. И съответно намаляващ във второ и трето класиране. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2013, 22:09 
AHddicted
Аватар

Благодарил (а): 68 пъти.
toeternity написа:
Имате ли идея, ако вляза Стопанско Управление, къде ще са ми занятията? Дали ще са само в стопанския факултет или ще има и в други?

Имам приятелки, които учат Стопанско управление и с английски, и с френски, та на всички лекциите им са в 3-ти блок на 4-ти км., така че и твоите ще са там. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2013, 09:51 
В началото бе словото

здравейте! Искам да питам дали по някакъв начин може да се разместят желанията след 1 класиране :roll: вчера като отворих линка видях,че съм писала геология на 3то място и смятам,че има голям шанс да ме приемат точно това,защото балът ми стига,а за първите 2 желания ми трябва малко по-висок. Дали е възможно да се изпрати молба до декана?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2013, 10:32 
AHddicted
Аватар

Благодарил (а): 68 пъти.
Не, няма възможност за смяна на желанията, нито с молба до Декана, нито по какъвто и да е начин. Иначе щом пишеш, че балът ще ти стигне да влезеш в специалността, в която искаш, но няма да е достатъчен за първите ти желания, то не виждам какъв е проблемът... стискаш палци всичко да е по предварителните ти очаквания и като излезе класирането си се записваш в Геологията. : ))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2013, 20:16 
В началото бе словото

За пътуване от Пловдив към София с автобус да попитам.
1.Билетите на самия автобус ли се копуват трябва ли да се ходи до автогарата ?
2.Предполагам че минава по цариграско и спира около орлов мост някъде междинна спирка и за връщане също от там мога да хвана ? Прав ли съм ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2013, 22:16 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
1. Отиваш на автогарата в Пловдив, питаш в колко часа е следващият автобус за София (от СтЗ са на всеки час, та предполагам, че от Пловдив няма да е много по-различно) и като ти кажат, си кУпуваш билет. Обикновено може и в самия автобус, но понякога се мръщят. Не пречи да отидеш 20 минути по-рано, нали така и така тръгваш от автогарата.
2. Никой автобус не спира в центъра на София. Някои фирми спират на Окръжна болница и/или Плиска, което ти е удобен вариант за Ректората на СУ, ако това ти е крайната цел. Всички автобуси и тролеи от Плиска спират на Орлов мост, оттам до Ректората са ти 5-6 минути пеша. 280 и... май 306 спират направо пред Ректората.
Иначе междуградските си спират на автогарата (оттам е удобно да ползваш метро до СУ). Като се качваш в Пловдив, питай дали спират и другаде, но пак ти казвам - те дори не минават през центъра, така че не очаквай да те спрат там. Плиска май ти е най-удобната (евентуална) спирка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 832 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 56  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпроси относно втората специалност от неотложно естество

в Студенти - АРХИВ

Sempronia

4

1233

18 Сеп 2006, 17:14

Търговецът на кристал Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Teма за КС въпроси от различно естество

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в КСК 2010-2011

Crasha

1493

36025

12 Юли 2010, 23:10

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в КСК 2011-2012

svetlio.varna

1498

41786

26 Юли 2011, 20:46

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

[ Отиди на страница: 1 ... 99, 100, 101 ]

в КСК 2012-2013

Lithium

1506

38834

23 Юли 2012, 20:05