Дата и час: 16 Яну 2026, 11:31

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какъв лаптоп да си взема?
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 08:37 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
Аз имам намерение да си купувам лаптоп също.Спряла съм се на Lenovo и Sony Vaio.Някакви мнения?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 09:32 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Iliyan.Yakimov написа:
Някой да изрази мнение за този: http://laptop.bg/laptops-asus-N56-asus_n56vj_s4059d

На този конфигурацията му е кажи-речи същата като на моя, само дето екстрите го оскъпяват като стой-та-гледай. Така че направо ще ти споделям информация от личен опит.

Процесорът е пушка, но е един от айвибридж моделите, които имат висока цена за производителността си (е, все пак не е като 3610, където съотношението е просто космическо). Да кажем все пак, че е доста приемлив, макар че ако се изръсиш с мааалко повече и скокнеш на 3770, например, ще получиш доста по-добро съотношение между двете. С 8 гиги рам към него към момента трудно нещо може да се опре на машината - все още не съм успяла ефективно да претоваря cpu-то си над 50% въпреки че опитвах старателно.

От видеокартата няма смисъл да очакваш нищо кой-знае-какво, макар че към момента ще ти подкара новите и тежки игри дори на максимални настройки (с по-малко fps, обаче). Аз съм особен фен на скайрим, играта върви чудесно. Колкото графичен софтуер съм изпробвала до момента - също няма лагове, погаждаме се добре. Ако я натовариш продължително, грее много (подразбира се) и като цяло е приемлив вариант, макар че би могъл да си намериш модел с по-хубава видеокарта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2013, 17:03 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
MidwinterSun написа:
Iliyan.Yakimov написа:
Някой да изрази мнение за този: http://laptop.bg/laptops-asus-N56-asus_n56vj_s4059d

На този конфигурацията му е кажи-речи същата като на моя, само дето екстрите го оскъпяват като стой-та-гледай. Така че направо ще ти споделям информация от личен опит.

Процесорът е пушка, но е един от айвибридж моделите, които имат висока цена за производителността си (е, все пак не е като 3610, където съотношението е просто космическо). Да кажем все пак, че е доста приемлив, макар че ако се изръсиш с мааалко повече и скокнеш на 3770, например, ще получиш доста по-добро съотношение между двете. С 8 гиги рам към него към момента трудно нещо може да се опре на машината - все още не съм успяла ефективно да претоваря cpu-то си над 50% въпреки че опитвах старателно.

От видеокартата няма смисъл да очакваш нищо кой-знае-какво, макар че към момента ще ти подкара новите и тежки игри дори на максимални настройки (с по-малко fps, обаче). Аз съм особен фен на скайрим, играта върви чудесно. Колкото графичен софтуер съм изпробвала до момента - също няма лагове, погаждаме се добре. Ако я натовариш продължително, грее много (подразбира се) и като цяло е приемлив вариант, макар че би могъл да си намериш модел с по-хубава видеокарта.

На ASUS съм се спрял на N-серията, но при нея не открих модели с 3770, масово са 3630, а също имаше 2 модела с 4700. Все още не съм се спрял на конкретен лаптоп, но основно се спрях на DELL и ASUS. При DELL, за Inspiron чета много лоши отзиви и най-вероятно, ако се спра на DELL, то ще бъде от Vostro моделите, но пък DELL са масово с AMD видеокарта, а аз си предпочитам nVidia, което накланя везните към ASUS... Ако можеш да ми кажеш нещо и за DELL-овете... 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2013, 18:22 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Е, 3630 не е никак лош... нали ти казвам, щом не е 3610... :lol:

Нямам личен опит с Дел - единственото, което знам, е, че моя приятелка си взе такъв преди четири години. Всичко беше на 6 до момента преди година, когато й замина харда. Моят стар "евтинджос" ейсър, дето е още по-дърт и беше подлаган на двойно повече тормоз, още е жив откъм хардуерни компоненти. Но пък може просто да е била единична случайност... Деловете като цяло уж не са лоши. Ще трябва някой друг от форума да намине и да сподели лични отзиви.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2013, 21:12 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
аз съм с такъв dell inspiron
http://www.laptop.bg/laptops-dell-Inspi ... 7063374045
с процесор 3630 и nvidia 650
и за сега нямам оплaквания (но е само на половин година все пак), аа само тачпада е малко по-дървен в сравнение с този на старата тошиба, ама и по-зле съм виждал xD
Vostro е доста по-нов модел в сравнение с Inspiron, който е на пазара повече от 10 години вече, нормално е да има какви ли не отзиви.

Искам също да вметна че, моя Dell e 17 инча на 1920x1080 и пак се пуля като къртица на тези ситни букви, след като смених от стария 15.6 на 1280x800 си беше доста шок няколко дена.
Така че смятайте как ще изглежда 1920x1080 на 15.6 инча, какъвто е Asus-a! Според мен ще е бая зор, а по-ниска резолюция от default-ната на екрана не става щото всичко е размазано. Най-добре е, ако може да видите някъде изложени модели и да прецените дали съотношението размер/резолюция ви устройва.

Между другото аз 3770 го виждам само като десктоп процесор... така, че не мисля, че може да намерите лаптоп с него. 4700 е почти еквивалентен на 3630 само дето е с новата haswell архитектура и новата версия на графичния им чип IntelHD 4600 (като цена и производителност са почти еквивалентни)
За Нвидиите... 740 определено е доста по-добре от 635 (горе-долу като 650 с малко по-висока основна честота на графичния процесор, но пък с по-слабия DDR3 интерфейс на паметта в сравнение с GDDR5 на 650 модела). На 635 само името ѝ е в 6 series класа, иначе технически отговаря на нещо между 4 и 5 series с по-стария вариант на процесорната им архитектура.
AMD също не са лоши, но трудно се прави съответсвие с Nvidia освен чрез разни benchmark-ове, които също не са 100% надеждни.

Аа още една малка вметка, това с процентите на процесора дето ги показва уиндоуса имаше повече смисъл при 1-2-ядрените процесори, щото сега с тия четериядрени, той браузъра спокойно може да зацикли едното ядро на 100% и останалите 3 да спят зимен сън, и като си погледнеш task manager-a пише само 25% CPU Usage :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какъв сървърен лаптоп да си взема? СПЕШНО

в ФМИ

nikiphoto

9

730

29 Ное 2008, 16:49

nikiphoto Преглежда последните мнения