За теб може да е все едно дали играеш футбол, тенис или имаш латински ама за някои хора не е...
Някои хора държим да ходим изкъпани и с адекватно облекло на лекции... Уви когато ни сложат спорта сутринта, а следобедите имаме лекции варианта е само с прибиране до вкъщи, къпане, преобличане и отиване на лекции. Аз живея в София и пътя до факултета (а и до базите за спорт) ми е по около час и нещо на посока. Така за 20те удара с ракетата само в транспорт ми отиват 2:30...отделно 1 час там, и 1/2 час къпане - 1/2 ден отива заради някакъв малоумен спорт. Е на мен тая ситуация не ми харесва...
А някой, ако си мисли, че с 20 удара с тенис ракетата и 30 минути тичане като гламав по корта си подобрява здравето и физическата форма - объркал се е...
Спорта е нещо много важно, но не това е начина да стимулираш хората да спортуват... Аз спортувам 4-5 часа седмично и в удобно за мен време и на "една крачка" от нас... Никой не ме кара да го правя и не гоня "присъствия", "заверки", "оценки" и т.н. дивотии... Мисля, че това е начина

И мисля, че вместо да карат хора като мен и Иванк- да се чудим как да вместваме поредната дивотия в програмата си е по-добре да оставят отворени част от базите/кортовете и срещу студентска книжка да пускат мераклии, като вас да играят...А и треньор да помага - като не е задължителен спорта от 20те човека с ракетите, ще ходят само 6-7, които наистина имат мерак да се научат, а не са там защото "някой решил, че трябва да имат задължителен спорт, пък тенис кортовете са най-близката база за математиците и физиците".