Gilraen написа:
Здравейте!От прочетеното в тази тема виждам,че изпитът по немски в СУ е дооста трудничък.Имам още две години пред себе си и съм в ЕГ с немски,уж от специалните паралелки(макар че хич не са такива,поне за мен).Та,може ли някой да ми даде съвет как да се готвя за изпит в СУ по немски,защото явно подготовката за DSD-to няма да ми свърши работа,а и компонентите са много различни(не правим преводи и тн.),но искам в България да си уча.Всякакви съвети и имена на добри учители или курсове ще са ми от полза.Мерси предварително!
Здравей!!! Значи аз, въпреки че много обичам немския език и той досега ми е носил само удоволствие, бих ти преперъчал да се готвиш с английски и особено, ако искаш да учиш някоя от екзотичните филологии (японистика, китаистика, кореистика, скандинавистика..). Иначе и аз бях от Leistungsklasse и изкарах 98 точки на DSD, но нещата са съвсем различни там и двата изпита не могат да се сравняват. Ако все пак решиш с немски да кандидастваш, ти препоръчвам още от сега да започнеш да обогатяваш Wortschatz-a си и то много, но все пак на изпита не се впечатляват много от това и често пъти поправят верни неща (аз си гледах работата и имах няколко верни израза в съчинението, които ми бяха поправени, аз естесвено питах, защо са ми поправени, при положение, че съм сигурен в тяхната правилност, тогава преподавателката погледна пак и каза, че имам право, но оценката ми не може да бъде променена, при което аз много се разочаровах от проверяващите)... Абе като цяло на този изпит не се оценява обективно, всеки си поправя, каквото си иска. ... Иначе аз сега влязох кореистика с оценката ми по немски, но все пак не съм доволен.
Толкова засега, ако те интересува нещо друго, питай.