Дата и час: 19 Яну 2026, 13:30

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 73 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Към бъдещите медийни звезди! :)
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 17:15 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Обръщам се към потенциалните журнлисти... :) Има ли някои от форума,който в понеделник ще се явявя ня устния изпит по журналистика в УНСС ? Знаете ли дали резултатите от него ще бъдат ясни още в самия ден? И в крайна сметка колко трябва да изкараме на есето в СУ, за да бъдем допуснати до устния? Не знам доколко сте съгласни с мен, но тези, които кандитатстват за специалности във ФЖ, са най- прецакани, защото трябва да изтърпят целия "малък ужас" на кандидат- студентската кампания! Докато другите са си изкарали изпитите и в периода на очакване на класиранията си купонясват на моренцето, ние стоим и тръпнрм в очакване на поредния изпит :x Дано поне чакането и нервите си заслужават! :wink:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 17:20 
В началото бе словото
Аватар

Всъщност и ние не купонясваме на морето - а чакаме 1-во класиране :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 17:51 
В началото бе словото
Аватар

Ами всъщност нищо не ни пречи да съчетаем полезното с приятното :) Сега май остана лесната част - да четем вестници и да гледаме телевизя, за да сме информирани за устния (ако стигмем дотам ) ....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 17:54 
В началото бе словото
Аватар

newone написа:
Ами всъщност нищо не ни пречи да съчетаем полезното с приятното :) Сега май остана лесната част - да четем вестници и да гледаме телевизя, за да сме информирани за устния (ако стигмем дотам ) ....

Ще стигнете!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 18:19 
В началото бе словото
Аватар

Дано наистина успеем:)..аз лично искам да уча във ФЖМК, незавиаимо каква специалност...просто мечта от около 5 години;) А нали казват, че ако искш нещо много силно, рано или късно ще го получиш :) Иначе, ако не стане тази година, поне можем да се прехвърлим при добър успех. Мен повече ме притеснява това, което пишат в другия форум за журналистика- не се знае какъв е минимумът за устния. Има изкиазвания, че резултатите от есето ще са ясни в четвъртък, а в деня на самия устен щяло да стане ясно кои ще останат за изпитване....Чудна работа!

Успех на всички, които знаят какво искат... и вярвайте в себе си!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: КЪМ newone:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 21:36 
От дъжд на вятър
Аватар

Да бъдеш "медийна звезда" изобщо не ти трябва журналистическо образование, нито пък много късмет на кандидатстудентските изпити. Необходимо ти е малко грим, хубава усмивка и умение да се слагаш където трябва. Истинският журналист е зад камерата и съвсем не е звезда. Мисля, че трябва да разбираш разликата преди да влезеш в университета, защото после ще си много разочарован/а.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 21:42 
Вазов
Аватар

Искам да се възползвам да пожелая на бъдещите журналисти късмет и след няколко години да ги видим към екипа на някоя известна медия :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 21:45 
Паисий
Аватар

има и друг вариант - да си изрусен п*дал, за предпочитане мангал и да се напъваш като скопен коч.

успехът е гарантиран.

към Реджина това.

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 21:47 
От дъжд на вятър
Аватар

DS написа:
има и друг вариант - да си изрусен п*дал, за предпочитане мангал и да се напъваш като скопен коч.

успехът е гарантиран.

към Реджина това.

Благодаря за подкрепата ;-)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 00:13 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
По въпросите зададени в темата. Аз ще ходя на устния в УНСС. Резултатите ще бъдат ясни в същия ден, а на есето в СУ не ти трябва конкретна оценка - просто над 2. ;) И все пак - 3.50 също не виждам как би могло да ти е от полза. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 08:53 
В началото бе словото
Аватар

Уважаема Regina, не искам да следвам твоя тон, но смятам, че отново трябвя да прочетеш написаното от мен заглавие- "Към бъдещите медийни звезди :) "- и да обърнеш внимание на ироническите нотки в него! Също така мисля, че не е добре да си твърде критична към "медийните звезди". Все пак не може да поставяме всички под един общ знаменател, нали така ?! Не мисля, че само с "малко грим" човек може да се превърне в обществено популярна личност, ако няма умствен потенциал за това. Не казвам, че това не е възможно (в настоящия контекст има много примери иманно за това ), но тези "звезди" залязват твърде бързо. Колкото до това "да се слагаш където трябва" - не смятам, че това е формулата на успеха! Единственото, което има значение е твоят интелект, желание и усет към това, с което се занимаваш.
Съгласна съм с твоето мнение, че не е необходимо задължително да имаш журналистическо образование, за да упражняваш тази професия. Има много професионалисти в медийната сфера, които са завършили например филология, право, икономика, дори и география! Да, наистина, повечето истински журналисти не са в "окото на обектива", но това съвсем не означава, че няма достойни и способни лица пред камерата. Аз лично смятам за медийни звзди Маргарита Михнева, Канна Рачева, Миролюба Бенатова, Николай Бареков и много други.
Аз много добре знам къде искам да уча (още от преди 5 години ) и отлично разбирам какви са положителните и отрицателните страни, така че няма как да съм разочарована!
Съжалявам, ако мноето мнение се различава от твоето, но това е още една гледна точка и ако искаш да си добър журналист, трябва да свикнеш това!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 12:22 
Пишеща машина
Аватар

'медийни звезди' Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 13:35 
От дъжд на вятър

Еми че кое му е пък чак толко смешното :?: :!: А, newone, исках да те питам,тъй като и аз харесвам Маргарита Михнева и ме е яд, че я махнаха,обаче в момента не мога да си спомня как й се казваше предаването- та да ми кажеш, ако си спомняш, защото наистина хич не мога да се сетя сега :oops: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 13:38 
Пишеща машина
Аватар

Смешното е, че дори 1/10 от всички, дето ще завършат журналистика (и АКО си намерят работа), няма да видят нещо, различно от бюро.
'медийна звезда' не се става с едно висше образование, то дори не е задължително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 13:43 
В началото бе словото
Аватар

Ани_87 написа:
Еми че кое му е пък чак толко смешното :?: :!: А, newone, исках да те питам,тъй като и аз харесвам Маргарита Михнева и ме е яд, че я махнаха,обаче в момента не мога да си спомня как й се казваше предаването- та да ми кажеш, ако си спомняш, защото наистина хич не мога да се сетя сега :oops: :roll:

Неудобните с Маргарита Михнева :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 73 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща