Уважаема Regina, не искам да следвам твоя тон, но смятам, че отново трябвя да прочетеш написаното от мен заглавие- "Към бъдещите медийни звезди

"- и да обърнеш внимание на ироническите нотки в него! Също така мисля, че не е добре да си твърде критична към "медийните звезди". Все пак не може да поставяме всички под един общ знаменател, нали така ?! Не мисля, че само с "малко грим" човек може да се превърне в обществено популярна личност, ако няма умствен потенциал за това. Не казвам, че това не е възможно (в настоящия контекст има много примери иманно за това ), но тези "звезди" залязват твърде бързо. Колкото до това "да се слагаш където трябва" - не смятам, че това е формулата на успеха! Единственото, което има значение е твоят интелект, желание и усет към това, с което се занимаваш.
Съгласна съм с твоето мнение, че не е необходимо задължително да имаш журналистическо образование, за да упражняваш тази професия. Има много професионалисти в медийната сфера, които са завършили например филология, право, икономика, дори и география! Да, наистина, повечето истински журналисти не са в "окото на обектива", но това съвсем не означава, че няма достойни и способни лица пред камерата. Аз лично смятам за медийни звзди Маргарита Михнева, Канна Рачева, Миролюба Бенатова, Николай Бареков и много други.
Аз много добре знам къде искам да уча (още от преди 5 години ) и отлично разбирам какви са положителните и отрицателните страни, така че няма как да съм разочарована!
Съжалявам, ако мноето мнение се различава от твоето, но това е още една гледна точка и ако искаш да си добър журналист, трябва да свикнеш това!