Много ми е интересно, освен може би в лесотехническия

, кой предмет в коя специалност в кой университет води до някакво практическо приложение или непосредствена професионална реализация? Какъв точно става човек завършил прословутите международни отношения? За какво са му на човек занимаващ се с компютри (информатика) тоновете висша математика, която само висшите математици си я разбират? А какъв може да стане историкът освен учител по история? И не на последно място каква е ползата от изучаването на която и да е литература в съответната филология? С подобни въпроси бих могъл да изпиша цяла книга и да изброя всеки предмет. Та то музикалното образование, ограничено в много по-тесен кръг и заклеймено като не носещо много пари, е всъщност далеч по-практически насочено от повечето специалности.
А точно филосочията би трябвало да е най-важната специалност, защото какъв е смисъла от каквото и да е друго, включително и от така тачените пари, ако човек не може да бъде сигурен даже във това дали съществува и какъв е смисълът на това съществуване?
На мен лично философията ми беше на трето място и със сигурност ще я запиша като второ висше или сепциалност.
Единсвеното което трябва да вълнува човек при избора на специалност е дали самият премет го влече. Като минимум защото нещо което не му се отдава на човек или не му е интересно е изключително тежко да се учи. Няма да повярвате колко души от моята 'престижна' специалност всъщност не са искали да я учат...
Така че моят съвет е да кандидатстваш това което ти е интересно.
Надявам се никой да не се е засегнал от мнението ми, най-малко авторът на темата. Приведените примери от специалности също бяха напълно случайни и по-никакъв начин не се опитвам да ги омаловажа, но просто ми писна философията - първата и най-велика наука на човечеството - да бъде непрекъснато подценявана и то поради материални причини или поради чисто невежество.