Дата и час: 21 Яну 2026, 13:47

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 13:56 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
Sasoh, естествено че медийна звезда не се става с едно висше!!За мен за никоя професия не е достатъчно само едното ти висше! Това е комлекс от много неща- интелект,способност да се нагодиш към определена ситуация, много амбиция и истински хъс, с която да я следваш, голямо желание, а и трябва да си малко нахален и пробивен за да успееш!! Естествено и доста късмет- да си на точното време и на точното място!! Това е моето мнение- не е задължително някой да се съгласява :wink: Успех ба бъдещите "медийни звезди" :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 14:45 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Предаването на Михнева доклокто съм осведомен все още върви в ефир по канал 3

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 15:03 
От дъжд на вятър

Дааа върви :wink: Аз имах предвид от канал 1,че я махнаха,а там предаването беше под друго име,ама не мога да си го спомня :roll: Та там ми беше много интересна да я гледам- правеше ги всички сами да си говорят :lol: То май за това я и махнаха де :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 15:07 
Пишеща машина
Аватар

конфликти :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 17:36 
От дъжд на вятър
Аватар

Newone, радвам се, че си схванала иронията ми. Но аз предлагам да не се палиш толкова.
Дай Боже всекиму медийна известност.
Що се отнася до "звездите" - около Вип Брадър влезнах в много спорове относно прочутите ВИП-ове, които бяха набедени за "звезди", затова смятам за ненужно да започвам пак подобни теми. Доколкото разбирам сме бъдещи колеги и, понеже има една много важна особеност - "бъдещи" (което внася несигурност в твърдението), предлагам да прекратим този разговор и да го подновим отново след 7 август.
Иначе няма две мнения - журналистиката е мечта на много хора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 20:37 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ако журналистиката е мечта, аз ще се хвърля веднага от прозореца си ;)
Първо - за да бъдеш медиина "звезда" ВЪОБЩЕ не е нужно да си пред какъвто и да е обектив ( камера, фотоапарат, а бе к'вото и да е ). Пример : Ани Заркова да сте я гледали наскоро по "телевизора"?
Второ - в България няма медиини звезди, а препоръчително пишещи журналисти. А колко са журналисти - те си знаят. За справка : В.В., в-к "Труд" - който се сети, сети.
Трето - грамотността ( не само да знаеш как се пише "обида", например ) е важен критерии. А колко са истински грамотните звездички в медииното пространство? Бареков, Рачева? Хайде де. Последната ходеше перманентно пияна в редакцията на една друга медия преди няколко години. Не, че това има кой знае колко значение. Да си известен по някакъв начин не означава, че си звезда и че примерно би могъл да имаш някакви си качества. А туй, че хората знаят името и лика ти - голям праз. После се погледни в огледалото и УСПЕЙ да си кажеш : "Ееее, Петкане, ти си звезда!" Пак примерно.
Четвърто - КОЛКО са журналистите, завършили журналистика? Знаете ли ги кои са те? Щото аз - не. Повечето : философия и българска филология. Поне от по-старото поколение, все още ГРАМОТНИ журналисти.
Иначе специалността си я бива, ама какво ще учим цели 4-5 години?
За мен тя е просто една специалност + към изредените в листа. А журналист може да стане ВСЕКИ, стига да има кой да го чете/слуша/гледа - препратка към телевизия "Скат" и не, не е само тя.

Послепис : Слава на Господа, че има КОРЕКТОРИ във вестиниците, че иначе...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:03 
От дъжд на вятър
Аватар

[quote="fragile"]Ако журналистиката е мечта, аз ще се хвърля веднага от прозореца си ;)

Мила, журналистиката е мечта за newone, беше моя преди време и, сигурна съм, Е мечта за много други.

Корекция по другата част от мнението ти нямам. Освен това, че... СКАТ не е критерий за телевизионна журналистика, нито В.В. - за журналист.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:11 
Тhe regular one
Аватар

"Скат" - там зависи от човека. Ифандиев, Жеков, Сидеров - избери си. А всъщност ги слагат под общ знаменател. Ако срещнеш Сидеров и Жеков, ще се получи МНОГО кървава война.

Да, ама В.В. държи и ръката на Т.Т., така че.............( can't stand her really!!!!! grr! ) :)

Послепис 2 : Нека е мечта за другите, аз не ща да е за мен. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:27 
От дъжд на вятър
Аватар

Ха-ха... В.В и Т.Т. Не бях се замисляла... Ама си е вярно :-)

fragile, като не ти е мечта журналистиката защо се яви на писмения?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:31 
Тhe regular one
Аватар

Една специалност +
Това е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Без да звучи като заяждане - не е ли твърде егоистично? С желанието си да имаш една специалност + отнемаш шанса на желаещите наистина да учат това. По мои наблюдения оценките ти са много добри и ти на практика си силна конкуренция (в това число и моя ;-))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:53 
В началото бе словото
Аватар

Дали Канна Рачева е ходела перманентно пияна не знам, защото не аз съм и сипвала чашките :wink: , а и това не ме интересува. Важното за мен е това, че когато гледам нейните репортажи са ми интересни. Нормално е когато се дават примери за известни журналисти да се посочват на първо място тези от телевизионния екран. Всеки човек гледа повече телевизия или се "рови" в интернет, а четенето малко изоставя. Даже имам чувството, че вестници като "Труд" и "24 часа" се купуват заради седмичната програма, кръстословицата или судоку. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 22:21 
Тhe regular one
Аватар

Пак повтарям - аз не си КУПУВАМ "24 часа" и "Труд" и куп още други. Когато има защо, ги чета. А това, че ти или семейството ти си ги взимате от будката заради кръстословиците - толкоз по-зле. Колкото до четенето - аз чета перманентно нещо. Интернет също използвам ( очевидно ), но никой не може да ме убеди, че гледането на телевизия е толкова пълноценно ( че и повече, моля ви се ), колкото четенето. А ти какво толкова гледаш по телевизията? Вероятно само репортажи. И ти можеш да ги правиш. Е, журналистиката НЕ се изразява само в правенето на репортажи. Едно е репортер, друго е журналист. Разликата е от тук до М36 и обратно. Без уточнения. Колкото до Канна Рачева - примерът ми, признавам, не беше покъртителен и написах, че не е от сериозно значение. Какво прави например известната Радинела Бусерска или "страхотната" Ани Салич? А колко други такива "журналисти" можем да изброим. И докато в България не се въведат някакви рамки, определящи вида на журналистиката и не започне да се ражда разследващата такава - никой не може да се нарече истински журналист. А има такива с потенциал. A few. Тоест - малко, но достатъчно.

Regina, оценката ми по БЕЛ е ужасно ниска - 4.25 - каква конкуренция мога да съм..на когото и да било. Не ощетявам никого, защото разчитам главно на оценка от изпита по английски. Там ми е заветната политология. Пък и всеки има право да ходи на колкото изпита ще, за колкото специалности душа и сърце му искат. Freedom is what we all need, but need to escape from. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2006, 07:25 
В началото бе словото
Аватар

fragile не разбрах защо прие моето мнение като опит да се заяждам с теб. Предлагам- peaceeeeeee :lol: . Даже много ми хареса примера ти с Канна Рачева. Не се интересувам от това , с което тя се занимава, за това споменах само нейните репортажите , това което съм видяла. Колкото до вестниците.....ами аз изобщо не ги купувам, защото съм луд фен на книгите :P , даже вече няма къде да ги "складирам". По мое наблюдение все по-малко се чете и поне се опитах с ирония да го покажа с примера ми за вестниците. Имам братовчед на 10 години и се опитах да го накарам да прочете някоя книга (аз на неговите години предпочитах да чета нещо интересно, а не да се "залепя" за телевизора). Можеш да си представиш каква беше неговата реакция (ахххх този интернет :twisted: ). За съжаление в днешното време децата приличат на зомбита от толкова телевизия. Това е една обшрна тема за ползата и вредата от телевизията и предпочитам да не я захващам. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2006, 08:33 
В началото бе словото
Аватар

Хахахха виж сега - лелките дето четат новните нямат завършено журналистическо образование (повечето да не кажа всички). От тях се изисква добра визия, фотогеничност, добър тембър на гласа и никакви говорни проблеми. Тези, които казват времето - пак не са журналистки. Венета Райкова според вас журналистка ли е? Има и още доста примери. Мога да ви кажа само едно - журналистиката е призвание и мечта. Моята най-добра приятелка учи вече 2 година журналистика и ви уверявам, че има много интересни неща - това не е поредната суха специалност тип "Счетоводство". Лощото е, че много хора не го осъзнават - може би 50% от курса й мечатаят да водят светско предаване - от сега ви казвам, ако и вие го желаете не се мъчете 5 години :wink: Виж таланта да напишеш статия, такава че да я прочетат до край, се среща в малко хора. Разследващата журналистика също е много сериозна и преспективна. А в тези 5 години ще научите от история на журналистиката в България и по света до това как да не ви осъдят, ако напишете нещо невярно или засегнете нечии интереси. Успех на всички, които я желаят тази специалност, а момичето пуснало темата мисля, че я пусна под това заглавие с закачлива нотка. Тя сама го каза. Но времето ще покаже дали това е нещото което искате - лошото е, че някои каза че това му е специалност +, а има хора, които си мечтаят от доста време за това :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 73 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща