Дата и час: 21 Яну 2026, 18:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 18:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
е тя Хелена Бонъм Картър няма грешка :) е той и Левски е умрял, но пак го харесвам :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 18:22 
Драскач

Дам, но заради това й състояние не можа да свърши с абсолютен хепи енд за нея. :P :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 18:30 
В началото бе словото
Аватар

е много ясно.. оставя вратичка за part II :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 19:08 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
geryto написа:
Vaskes написа:
*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личност :wink:

е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключения :oops: смисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо.. :oops:

Ами не знам, аз заключенията си ги правя сам :) Честно казано не се доверявам много-много на психолозите, особено на последователи на Фройд, щото това е човек, с чийто възгледи съм доста несъгласен :)
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина' :) Аз лично се задоволявам с това измежду многото възгледи да си съставя свой собствен.
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 21:35 
Вазов
Аватар

Vaskes написа:
geryto написа:
Vaskes написа:
*връща се към темата*
То и аз се интересувам от философия, но не ми е нужно да следвам това, за да имам 'философски поглед за света' или пък да уча психология, за да се разбирам и да бъда самоосъзната личност :wink:

е да, но аз лично сама не мога да стигна до някои заключения :oops: смисъл само от четене.. малко "guidance" си трябва... пък и в интернет има доста текстове, но обясненията за нукои са малкоо.. :oops:

Ами не знам, аз заключенията си ги правя сам :) Честно казано не се доверявам много-много на психолозите, особено на последователи на Фройд, щото това е човек, с чийто възгледи съм доста несъгласен :)
А психологията и особено философията са доста относителни науки, при тях нищо не може да се твърди със сигурност и всеки си има свое мнение. Както е казал Ницше, 'Всеки има очи, сфинксът също има очи, следователно има много истини, следователно няма истина' :) Аз лично се задоволявам с това измежду многото възгледи да си съставя свой собствен.
Но наистина сте прави, че ако искаш да се задълбочиш повече в тези науки, е най-добре да следваш такава специалност.
Аз Фройд го харесвам ама съм напълно съгласна,че тези науки са относителни.Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенстваме :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2006, 22:49 
В началото бе словото
Аватар

Аз писах философията на 3-то място, след биология-редовно и биология-задочно, което автоматично може да превърне философията като второ желание. Наистина философията ти дава един различен поглед за света, помага ти да разбереш колко интересен и многостранен е животът. Но все пак трябва да кажем, че не всеки човек и не всеки учещ философия в университета е философ, според мен философията си е призвание, а понякога има и такива, които са малко позаблудени в своето призвание.
Относно психологията, при нея според мен относителността идва от относителността на човешката природа, но иначе доста неща са много ясни и сякаш регламентирани, които се нагаждат според индивидуалността на отделния човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2006, 10:47 
Вазов
Аватар

Само ще добавя,че не всеки човек може да се отдаде на тези науки......с времето се разбира,че някои като че ли са "родени" за тях,а други не чак толкова :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2006, 00:21 
От дъжд на вятър
Аватар

dormouse написа:
Даже сега чета една книга "Пътят на душите" и веднага съм готова да оборя някои мнения на д-р Нютън,защото аз ги тълкувам по друг начин и отварям вратичка за друго алтернативно заключение......все пак психолози са създали твърденията следователно може и да не са прави........или поне да не са доразвили теаориите.....затова ние сега ще учим(дай Боже!) и ще ги усъвършенстваме :wink:

Относно тази книга и аз имам някои въпросителни, dormouse, но като цяло мога да си призная, че ми "отвори очите" за едно доста глобално (и най-вече смислено) възприятие за живота ми

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2006, 00:26 
Вазов
Аватар

Мдааа доста е добра въпреки,че наскоро гледах по Дискавъри как хипнозата не е много за вярване,защото когато си под хипноза хипнотерапевта ти може да ти внуши спомени,които действително нямаш..........от както гледах това вече книжката я гледам под "съмнително" око,но пак си отварям вратичка,че може да е истина. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2006, 18:10 
Вазов
Аватар

И все пак мислите ли,че бала ще е висок като миналата година?Говоря за философията :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2006, 19:33 
В началото бе словото
Аватар

"...но сега като заговорихте за философия направо да ви призная страшно ми се иска да я уча.. но ме е страх, че след това няма да има с какво да се занимавам.. :oops: :?[/quote]..."

Скъпи мои , само от вас зависи дали ще си останете просто философи или ще направите нещо в личен и професионален план

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5