|
Хора, много се кефя на темата, защото предполагам, че ще сме колеги с много от вас на есен (освен ако няма 20 момчета с по-добър бал от моя, ама не ми се вярва много-много). Значи искам да си кажа мнението по отношение на постовете на Берс и Гот - абе хора, хайде стига с това отрицание. Да не би да се мислите за много готини? Честно да си кажа за мен сте пълни нихилисти. Берс, четох ти предишните постинги от подобни теми и честно да ти кажа, братле, имаш проблем - ок, твое си е мнението, ама като гледам с какъв плам вкарваш мисли от типа "тая специалност няма реализация" или "учиш за безработен" - да, може и да е така, ама това, че ти или целия ти курс не сте намерили реализация по специалността не означава, че за нас бъдеще няма. Нека гледаме трезво на нещата. Казваш "учим от всичко по малко и не ставаме специалисти в никоя област" - - ок, съгласен съм, ама не забравяй, че колкото по-широкоспектърно е обучението, толкова по-големи възможности за реализация имаш. Това не е някаква филология (нищо против тях), където можеш да се реализираш като преводач или учител, а МО - не само в бизнеса се търсят хора за международните отдели, ами и в държавния сектор - важното е да я намериш работата, защото в кафенето ол дей (или тагеланг, защото виждам, че си навътре с немския) или в диското ол найт работата няма да те намери. Четох, че бачкаш не по специалността - ок, ама не мислиш ли, че точно широкоспектърното образование, което ти дава МО, ти е помогнало да се справяш с работата? Поне така си мисля. А за Гот - ти като правист-човек си мисля, че нямаш право да съдиш МО. Мнения от типа "един приятел ми каза..." ми напомнят на досие на ДС, където не знаеш дали написаното е истина или лъжа. Ок, може някои неща да са верни, ама не си следвала специалността, за да кажеш реално мнение. Виж, Берс може да му се вярва на почти всичко, защото е видял, чул, опитал, бъркал е с пълни шепи от кацата с меда, както се вика, докато ти само си виждала или само чувала как други бъркат в меда. Не ми приемай навътре мнението, ако съм те обидил/а с нещо, извинайвай (Берс, също извинайвай, ако с нещо съм те засегнал), ама не мисля, че трябва да ни наливате негативизъм още преди 7-ми. Вижте двамата 2-ри (сега ще са 3-ти) курс МО - супер оптимисти, така трябва, ако не те кефи специалността, напусни и ходи да миеш прозорци на автомивките, щом искаш нещо по-добро, тогава хвани некви теми, научи ги и хайде с нас по КС изпити. Друг път не виждам аз.

|