Rainbowman написа:
нямазначение,нещо ми се струва,че не си доволен от целия свят........Да знаеш,че и на мен миналата година ми се струваше,че съм написал много добра тема пък имам 3.50 и това очевидно трябва да е някаква световна конспирация против мен лично,но всъщност след като не бях приет(в Академията на МВР,а не СУ,в което дори не кандидатствах) се амбицирах да видя дали проблемът всъщност не е бил в мен.Познай какво стана?Тази година история в АМВР - 5.50,в СУ - 5.00.И не,аз не съм си платил за да ми кажат темата,нито съм преписвал,нито съм научил само 5 теми и по някакъв късмет са ми се паднали 2 от тях,а просто си скъсах гъза от учене в продължение на няколко месеца.И въпреки,че наистина има нещо зубърско в формата на изпитите,аз все пак съм убеден,че без цялостно познаване и най-вече осмисляне на събитията и фактите,няма как да получиш добра оценка,тоест не можеш съвсем механично да наизустиш 20+ теми като чист текст и да се надяваш да го възпроизведеш едно към едно на изпита.А иначе то недоволни винаги е имало и винаги ще има,независимо в какво състояние се намира българското образование,просто недоволството е сякаш иманентно заложено у българите,че и не само у нас.Все пак я се замисли дали днес то не е на доста по-високо ниво,отколкото преди 100-150 години........
Да, недоволен съм от света, но това е съвсем друг въпрос. Ако си доволен от света, в който живееш, или всичко ти се спуска наготово от мама и тате, или си непоправим идеалист.
А ти може да си убеден, че осмисляне и логично поставяне на събитията ти носи петица, но аз- не. Това е поредният мит. Мит, на който вярват глупаците. Народът е казал- не питай старило, питай патило. Бас държа, че всички "интелектуалци", пишещи "собствени мнения" в темата всъщност изтипосват наизустеното и после се дуят, защото дефакто едно лично мнение в комунистическия СУ се оценява на 2. Колкото се оценява и мнението в цялата ни държава. Това го заявих и преди изпита, и по време на чакането на резултатите и след това. Жалко, че като идиот за пореден път не съобразих, че колкото повече си личи клеймото на оригиналността в една тема, толкова по-голям е шансът да бъде оценена много ниско. И да, сигурен съм в качествата на темата си, знам, че това е най-добрата тема, която изобщо мога да напиша от целия учебник.
А ако си мислиш, че само ти си прекарал 4-5-6 месеца в четене на теми по история си в много, много дълбока грешка.
Magian написа:
Много бързо и лесно поставяш присъди и то над цяла една институция. Явно считаш себе си за човек, който е достоен да отсъжда?!
Евала за самочувствието, дано е подплатено.

Да, считам. Всеки, който го е поел анално след този изпит, може да издаде присъда (каквато не съм издал, казах само някои факти, като например подкупността (или моята учителка е била ясновидка), и други факти, като например, че някои проверяващи заслужават да умрат в адски мъки).
А самочувствието ми на този изпит беше достатъчно подплатено, че да бъде размазано в земята от някоя гад, чиято смърт желая повече от продължаването на своя живот.