Дата и час: 19 Яну 2026, 13:55

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ПРАВО в УНСС или в СУ
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 15:16 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
ПРАВО в УНСС или в СУ-това е дилемата върху която очаквам Вие настоящи и бъдещи студенти по ПРАВО да изложите вашето становище.

Последна промяна НОМЕР ЕДНО на 05 Авг 2006, 15:45, променена общо 2 пъти

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 15:22 
В началото бе словото

СУ много ясно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 15:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Това не е въпрос, а виц от серия тъпизми. Много ясно, че право в СУ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 15:39 
В началото бе словото

repi-s-lychec написа:
Това не е въпрос, а виц от серия тъпизми. Много ясно, че право в СУ!
Добре го каза

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: .
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 15:43 
Да живей словото
Аватар

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ПИТАШ?ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СЕ ЧУДИШ????????СУ ЕСТЕСТВЕНО

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 17:39 
Пишеща машина
Аватар

Запиши се в УНСС и после сам ще дойда да те екзекутирам :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 17:51 
От дъжд на вятър

Правото в УНСС изобщо не е на лошо ниво. Ако не те приемат в СУ, можеш спокойно да отидеш там. Иначе- според великите градски легенди, би трябвало да избереш СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 18:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Според най-елементарната логика трябва да избереш СУ. Не знам що е тва УНСС, лично аз нямам много впечатления, но и малкото не са добри. Не мога да имам друго мнение за уни, в което 2/3 от специалностите са именувани Икономика на транспорта, Икономика на Отбраната, Икономика на индустрията и Икономика на т.н. Като човек, който е учил сред бъдещи "икономисти" знам, че в крайна сметка всичко е СЧЕТОВОДСТВО и за мен масата специалности в УНСС са си отбиване на номера. Няма да казвам за корупцията - тя не е само там...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2006, 18:51 
Постоянно присъствие
Аватар

repi-s-lychec написа:
Според най-елементарната логика трябва да избереш СУ. Не знам що е тва УНСС, лично аз нямам много впечатления, но и малкото не са добри. Не мога да имам друго мнение за уни, в което 2/3 от специалностите са именувани Икономика на транспорта, Икономика на Отбраната, Икономика на индустрията и Икономика на т.н. Като човек, който е учил сред бъдещи "икономисти" знам, че в крайна сметка всичко е СЧЕТОВОДСТВО и за мен масата специалности в УНСС са си отбиване на номера. Няма да казвам за корупцията - тя не е само там...

Отлично си го казал, много репрезентативно мнение. Моята сестра учи в търговска гимназия, където има около 6-7 вида специалности, но всички учат едно и също, а именно счетоводство и разни видове икономики, така че в УНСС сигурно е същото. То си е за хора, на които им се занимава с икономика. Който иска право, да върви в СУ, на друго място в България едва ли се предлага тази специалност на по-високо ниво от това в СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 00:33 
В началото бе словото

Ама всичките сте експерти по всичко.

Ако учиш право в УНСС си с по-голям аванс в търговското право, т.е. фаворизиран си от по-крупни стопански субекти. Ако си идеалист и искаш да учиш право в глобалния му смисъл, отивай да учиш в СУ. Моето лично мнение е, че трябва да си наясно като какъв искаш да се реализираш.

Не забравяй, че търговското право отключва врати към нещо, което тепърва навлиза в България покрай европеизацията й - търговската медиация.

И все пак си избери ти сам. Ако се чувстваш, че ти се занимава с финансови спорове, УНСС е за теб, колкото и критика да чуваш.

Хайде успех! И не правете номера с дубликатите на дипломите, защото ще изгорите здравата и цял живот ще сънувате това мое предупреждение като най-големия си кошмар!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 00:57 
Постоянно присъствие
Аватар

оф топик
Какъв е номерът с дубликатите на дипломите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 01:43 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Да си подадеш дипломата в две унита

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 02:56 
Пишете, о, братя
Аватар

RecalcitrancE написа:
Ама всичките сте експерти по всичко.

Ако учиш право в УНСС си с по-голям аванс в търговското право, т.е. фаворизиран си от по-крупни стопански субекти. Ако си идеалист и искаш да учиш право в глобалния му смисъл, отивай да учиш в СУ. Моето лично мнение е, че трябва да си наясно като какъв искаш да се реализираш.

Не забравяй, че търговското право отключва врати към нещо, което тепърва навлиза в България покрай европеизацията й - търговската медиация.

И все пак си избери ти сам. Ако се чувстваш, че ти се занимава с финансови спорове, УНСС е за теб, колкото и критика да чуваш.

Хайде успех! И не правете номера с дубликатите на дипломите, защото ще изгорите здравата и цял живот ще сънувате това мое предупреждение като най-големия си кошмар!

Приказваш глупости, другарю!

В университет от счетоводители трудно ще те подготвят за нещото, наречено Търговско право. Честно казано, в тия насоки най-много учи опитът. А в СУ получаваш стабилната основа, върху която да градиш. Правото е изключително желана специалност, това е причината почти всеки ВУЗ да я предлага, включително и УНСС. Изчетох тонове за старите "лаври" - или по думите на талантливи колеги "ларви" - на СУ, но да ви кажа съвременните лаври, на които почива реномето на УНСС не са от най-положително насочените. Подчертавам пак, за корупция няма да говоря, защото я има до известна степен навсякъде. Говориме за качеството на обучението във двата ВУЗ-а. Какъв по-ясен пример да ти дам от този - просто свери минималните балове за прием в специалността Право в двете унита и пак ще коментираме къде тая специалност е по-желана. И като счетоводител и икономист със средно образование, какъвто съм, ще ви издам една малка тайна - качеството на предлагания продукт определя неговото търсене. Както и обратното. И само ще кажа още нещо и за икономическите специалности в УНСС за да не отварям отделна тема - как ви не е срам бе, второкурсници да идват при нас, средношколниците, да ви решаваме задачите и т.н. В осми клас първия срок можех да направя сама счетоводен баланс - нещо, върху което гореспоменатите яко циклят, да не говориме, че солидна част от тях не разбират що са дебит и кредит и имат ли почва те у нас до дипломирането си. Да не говориме колко бизнеспроекти, писани в моето даскало са минали през икономическите ВУЗове, включае УНСС. И вервайте ми, говоря само за неща, които съм видяла със собствените си очи. Какво повече да ви кажа - наздраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: право в УНСС или СУ
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2006, 13:04 
В началото бе словото

НЯКОИ НАИСТИНА СА ДОСТА ОГРАНИЧЕНИ В МИСЛЕНЕТО. СПОРЕД МЕН ТИЯ С ПРАВОТО В СУ СА МНОГО ВАЖНИ И АРОГАНТНИ, А И НИВОТО НА ОБУЧЕНИЕ ТАМ Е МНОГО ПАДНАЛО - ТОВА СПОРЕД ПРЕПОДАВАТЕЛИ В СУ. ТАКА ЧЕ, МАЙ УНСС Е ПО-ДОБРИЯ ВУЗ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: право в УНСС или СУ
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2006, 13:31 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
d-rori написа:
НЯКОИ НАИСТИНА СА ДОСТА ОГРАНИЧЕНИ В МИСЛЕНЕТО. СПОРЕД МЕН ТИЯ С ПРАВОТО В СУ СА МНОГО ВАЖНИ И АРОГАНТНИ, А И НИВОТО НА ОБУЧЕНИЕ ТАМ Е МНОГО ПАДНАЛО - ТОВА СПОРЕД ПРЕПОДАВАТЕЛИ В СУ. ТАКА ЧЕ, МАЙ УНСС Е ПО-ДОБРИЯ ВУЗ.

хммм, пък аз мислех че сме надути снобари, ама нейсе, важното е да ни мразят :twisted:...
УНСС да си траят с икономическите специалности и да не се бутат където не им е работа. правото на СУ, макар и западнало, пак е най-доброто в България. във всеки случай е по-добре от специалност, съществуваща от 5 години в УННС....

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща