Дата и час: 22 Яну 2026, 22:23

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 170 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 16:16 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
`SunBeam` написа:
1 въпрос-защо трябва да си депозираш дипломата в СУ,за да участваш на 2ро класиране?ако не си приет(а) на 1во не отиваш ли автоматично на следващото?аз съм приета 1во желание във ВТ и мисля да се запиша,но ако се класирам в СУ на 3то ще си изтегля дипломата,дори да изгоря с таксата и ще се запиша в СУ.

и аз така мисля да направя....малко ме е яд за паричките на мама и тате ама... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2006, 21:36 
В началото бе словото

е може и да върнат 80% от таксата,откажеш ли се до 15 септември,поне така пише в правилника на ВТУ:)но според мен ще почнат да се бавят,а времето за записване в СУ е доста кратко.Аз и това се притеснявам,дори и да пренебрегна парите дали ще ми върнат дипломата в деня,в който съм отишла да си я взема обратно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2006, 19:42 
В началото бе словото

Здравейте :) Искам да попитам (и много ще бъда благодарна ако ми разясните :) ) какво представлява изпита по английски език във Великотърновския университет? Аз съм още малка (11 клас) , но съм ришила да кандидатствам с английски в Софийския и Великотърновския :) Разбрах, че в СУ изпитът се състои в диктовка, текст за преразказ и текст за превод, но никъде не можах да намеря информация за изпита във ВТУ... апък искам от ранко да знам с какво се захващам, че ако трябва да ходя на уроци :) Моля, да ми отговори някой, явявал се на тези изпити. Благодаря предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2006, 02:51 
В началото бе словото
Аватар

За ВТУ не знам, но в СУ изпита не е такъв. Този които ти описваш е за УНСС. В СУ е диктовка, есе и тест (граматка) :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2006, 18:52 
В началото бе словото

angela благодаря за поправката :) това ми изглежда значително по-лесно... :wink: А някой може ли да ми каже за ВТУ... чувала съм, че там бил по-лесен :roll: А да ми препоръчате някакви книжлета за самоподготовка? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2006, 19:35 
В началото бе словото
Аватар

Купи си книжките на СУ с примерни тестове и книжката за есе. На мен ми вършат доста добра работа ;)
Виж тук за ВТУ
и тук е конспекта по АЕ за СУ (накрая в литературата ги има книжките) ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2006, 20:34 
В началото бе словото

Много благодаря :) За сега други въпроси нямам, ако има нещо съм сигурна, че тук ще ми се помогне... още едно голямо благодаря :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2006, 13:13 
Постоянно присъствие
Аватар

Цитат:
но общо взето не си струва, въпреки че е най-добрия хуманитарен университет след Софийския, вярвайте ми. но СЛЕДВАЙТЕ ДОКРАЙ АМБИЦИИТЕ СИ и не правете глупостта да записвате в провинциално уни, само защото е по близко до родния ви град!!!

отлично казано; не се водете от мисълта просто да ви приемат някъде и да станете студенти, важното е какво ще ви приемат и дали го искате, унитата в провинцията са си втора класа, каквото и да си говорим :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007, 19:31 
Пишете, о, братя
Аватар

абе квот и да се говори във ВТУ си е гот ...мене лично много си ми харесва а и имам познати които учат там и никак не се оплакват ..лектората си е готино имаш си гледка към Царевец ..абе супер е ..5-ти корпус също е хубаво местенце..така че..на мене лично ми е по готино в Търново от колкот в София ..аз съм от по малък град и за мене София е просто ХАОС там не е за мене ... пък и след СУ и УНСС ВТУ може би е най добрият избор ..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007, 23:00 
Драскач
Аватар

http://www.unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=132

Това е последната класация на университетите България.
Незнам защо си мислиш, че гледката и образованието имат нещо общо. Университета ама хич не е на високо ниво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007, 23:44 
В началото бе словото
Аватар

vasko написа:
http://www.unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=132

Това е последната класация на университетите България.
Незнам защо си мислиш, че гледката и образованието имат нещо общо. Университета ама хич не е на високо ниво.

ами, аз живея на 15 мин с кола от велико търново :) познавам града като 5-те си пръста и съответно имам много познати, които учат там :) университетът не е толкова зле що се отнася до филологическите и историческите специалности! е, ако искаш да учиш икономическа специалност, ВТУ не е добър избор, макар че предлага такива възможности. така че ... в зависимост от специалността, ВТУ може да е както много добър университет, така и посредствен :)

а за града ... аз съм прострастна де...ама си е супер :) има много места, където да се забавляваш, много места, където да се разхождаш :) ако имаш свободна време, определено има къде да го пропилееш:) е, може би стъпалата са малко в повече, ама се свиква :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2007, 09:18 
Пишете, о, братя
Аватар

vasko абе да ти кажа чесно тая статистикаа много много не я гледаи ..пък и за мене винаги СУ ще си остане на 1-во място ..а до колкото ВТУ университета може да не е на най-високо ниво ..обаче пък има доста завършили там и казват че училището е добро. В мойто училище има преподаватели завършили точно този универстет и казват добри думи за него.. Вярно СУ си е СУ ама и ВТУ не е за изпускане..(лично мое мнение )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2007, 22:18 
Драскач
Аватар

Сега номрлано е като завършиш 1 учебно заведение да кажеш, че е добро ;) Аз нямам никакви наблюдения кой е добър, кой е много добър.
Има хора, които се занимават с това - нека им се доверим ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2007, 08:50 
Пишете, о, братя
Аватар

извинявай ама тука за Сега номрлано е като завършиш 1 учебно заведение да кажеш, че е добро не съм съгластна с тебе ама никак даже :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2007, 13:24 
В началото бе словото
Аватар

мда не се и съмнявам че в сайта на УНСС ще публикуват точно класация където той е на 1 място :wink:

ВТУ е наистина един добър университет и ако не бях от ВТ със сигурност той щеше да е на 1 място в избора ми...
от немалко хора съм чувала че за някой специалности ВТУ е на равнището на СУ и си е много на ниво даже

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 170 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща