Дата и час: 21 Яну 2026, 00:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2005, 02:45 
Драскач

Благодарил (а): 0 пъти.
:lol: велики мисли! :lol: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2005, 03:54 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Optimist написа:
:lol: велики мисли! :lol: :D

Колкото - толкова :lol: ...(въвеждам на кирилица)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 03:38 
В началото бе словото
Аватар

Crematory, "Фермата на животните" я издадоха преди повече от две години, може би. По книжарниците я има, за библиотеките не знам. В библиотека съм я намирала само на английски. Струва си да се прочете. Много добра алегория е.
"ВСИЧКИ ЖИВОТНИ СА РАВНИ, НО НЯКОИ СА ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ"( в самата книга е откроено с главни букви)

"Властта не е средство, тя е цел... Целта на властта е самата власт"
"1984"

Джордж Оруел ми е много любим автор. От доста време се опитвам да открия по книжарниците книгата му "Не оставяй аспидистрата да увехне", но не са я преиздавали от години. :cry: Тя е като че ли бисера в творчеството му. Жалко, че не е толкова известна :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 03:56 
Аватар

Аз не съм я търсила отделно, а в един сборник с антиутопии "Черното слънце". Не обичам нови книги, в смисъл нови издания ( а и не мога много да си ги позволя), за това ги търся по кашоните...или хорските библиотеки :D
А днес узнах,че един от хората, в които най-много съм вярвала, на които съм благодарила, че ми е помогнал да се изградя като Човек, е влязъл в парламента като депутат на "Атака"... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 14:26 
Летящите Пръсти
Аватар

Crematory написа:
А днес узнах,че един от хората, в които най-много съм вярвала, на които съм благодарила, че ми е помогнал да се изградя като Човек, е влязъл в парламента като депутат на "Атака"... :?

лошо нема радвай се за него

и той е (Петър Берон ли ?????)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 17:02 
Аватар

Не е Петър Берон. Няма да му кажа името :D Лошото е в това,че този човек никога не ни е правил впечетление на толкова краен в каквато и да е своя позоция. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 18:01 
Летящите Пръсти
Аватар

ми те и АТАКА "не са много крайни" :shock:
аз не съм мислил , че и Беронката ще се мушне с тях,
но така е като няма друга по "патриотична" партия (всичките са един дол дренки) за това отидоха с АТАКА на изборите такива интелигентни хора като тези за които говорим :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 18:29 
Летящите Пръсти
Аватар

ами чета му статиите на нашия приятел Волен Сидеров и гледам че половината му мнения съвпадат с моите (какво да кажа , че съм нацист или фашист ли)

http://www.atakabg.com/articles/

не не съм , но когато става дума за достойнството на Р.БГ пред Европа и Света съм за наще определено

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 18:38 
Аватар

Това да, това и аз го казах вече, против съм расистките му мнения.
ВМРО също е доста патриотична партия. Грешката им беше ,че не усетиха народното настроение и се коалираха за Софиянски (за когото имам ужасно мнение :D ) .Ако бяха тръгнали сами този път , мисля,че щяха да оберат вота на "Атака".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 18:41 
Летящите Пръсти
Аватар

нямаше да могат , защото са "постарелички"
а АТАКАта са новички (както Симеон през 2004 беше нов)

но относно статиите - 7-8 ми харесаха и аз съм писал по темата (без да съм му ги чел за АЕЦа за ЕС и разни http://www.atakabg.com/articles/ )
а се оказва , че са почти сходни

(леле станах фашист- майтап макар, че не бива)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2005, 18:53 
Аватар

alhimikat написа:
нямаше да могат , защото са "постарелички"

не знам, аз за ВМРО щях да гласувам , ако не бяха с онзи простак... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2005, 01:39 
мохикана
Аватар

Crematory написа:
Определението за малцинство, което аз съм учила е нещо от типа на група хора в дадена държава, които се различават от гражданите и по етнос,език, култура, като тази членовете на тази група са признати от някоя държава,че корените им са от там. За това циганите не са в този смисъл малцинство - тях никоя държава не ги признава. Не знам дали са повече от нас, проблемът не е в това, проблемът е,че по-голямата част от тях са без образование, което пречи и на нас, и на тях.Както и да е. Пак ще ме нападнете ;)

Това, което казваш ти, не е съвсем точно определение, и то по-скоро отговаря на понятието "национално малцинство". А иначе малцинства са и всички хора в неравностойно положение и т.н. Циганите действително не са национално малцинство, но такова в България изобщо няма (по причина, че страната не обхваща етническата територия на съседна държава). Останалото за образованието е така и е действително много гаден проблем, защото циганите нямат интерес да пращат децата си да учат, щото нищо не печелят от това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: контра атака
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2005, 02:14 
В началото бе словото

Абе незнам за вас ама аз нямам спокойствие с тея националистчета. Откакто се помня гледам скинари и лумпени по улиците и те явно стават повече. Мислех си, че някой ден ще понамалеят или ще има някакъв ответен отговор срещи тях, пънкари, Чегевари някви такива хора да се организираме и да има кой да ги помачка и тях. Защото не знам за вас, но не един мой приятел е бил бит от скинове, само защото има червен панталон, смъкнат панталон, много е рошав, ходи много странно и т.н. Същите тея хора сега намръщено са наобиколили лидереа на тая партиика дето ми писна от скапаното и тъпо и манипулиращо име. Не ме интересува тея дето са гласували за нея дали са фашисти или не, просто са неивни и безотговорни. Само фактът, че тази партия насажда омраза и иска да се правят хора на сапун е достатъчно да не гласуваш за тях. Е извинявайте ама ако знаеш, че хора в тая партия говорят такива нещя, дори само ги намекват, си луд, а ако незнаеш за тея неща и гласуваш за тях си безотговорен. Но нищо сега националистите са в парламента Браво! Да скачаме от щастие. Ще ни решат най-големите проблеми - циганите и турците - те са виновни за всичко.
Абе незнам, просто се чуда като ги видя хората от таа партиика по телевизията, как изглеждат и кво говорат се отчавай, че толкова хора им се връзват. И дайте да не си говориме,че за старите политици, за положението в страната... Погледнете ги тея хора кво говорят (и какво са говорили, щтото вече не иската да правят циганите на сапун, а просто да "се справят с проблема") и помислете 3 минутки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2005, 02:22 
В началото бе словото
Аватар

Аз пък вчера слишах едно интервю с Волен Сидеров и милият ръсеше глупост след глупост , не знам как го прави :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2005, 03:33 
В началото бе словото
Аватар

любопитно ми е, вярва ли си той наистина? или всичко е само предизборни глупости, за да привлече достатъчно наивници? защото ако се взема насериозно....тогава става страшно :cwm10:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 112 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща