Здравейте!
Приятно ми е да се намирам в компанията на толкова симпатични и явно начетени форумци. Това е моят първи пост, и нека така да го наречем, е критичен. Нуждая се от вашата помощ и съвет. Значи приет съм на 1-во класиране Кореистика. До тук добре... Но сега предстои трудното. Значи тъй като през последната година се вманиачих на тема Япония, японска култура и японски филми (игрални

голяяяяяма колекция) за мен беше мечта, а и предизвикателство да се пробвам да влезна мечтаната специалност - ясно е за коя говорим

) И тъй въоръжен с невероятен оптимизъм на изпита по английски се явих с идеята, че ще сцепя конкуренцията, макар и без подготовка. Вярно нелош резултат, но далеч под това, което очаквах. Вече имам едно висше, а и работя. Така че в общи линии си говорим за чиста проба прищявка от моя страна. Тъй като съм неособено
интелигентен на моменти, а и понеже си падам и по корейско кино отчасти, като трето желание поставих Кореистиката (преди нея бе заветната Скандинавистика, когато бях запален по Норвегии,
Бурзуми, Мейхеми и прочие тайно си мечтаех за нея, но така и не се пробвах навремето, още съм и навит апропо). Направих грубата грешка да оставя Китаистиката на 4-то място. Не знам как стоят нещата с баловете при нея (интересно ми е, даже доста), но смятам че щях да влезна. И сега идва ГОЛЯМАТА ми молба към вас, приятели. Моля ви, кажете ми, струва ли си риска? Имате ли информация по специалността Кореистика? Перспективно ли е? От Пловдив съм и евентуалното ми следване в СУ означава "a tout a l'heure" на сегашното ми статукво. Ще ми се в дискусията да се намеси и някои настоящ член на гордото "кореистко" съсловие. Съвсем сериозно... Много абстрактна е тази специалност

Смятате ли, че си струват годините, посветени на корейския? С радост ще прочета всички ваши мнения и предварително ви благодаря за тях.
P.S. Ако не ви затруднява, пишете сега, че съм се забъркал в едни голеееееми филми, касаещи и морето (където вече трябваше да съм).
Здравей! Аз съм си подредил специалностите (до китаистика) също като теб и аз силно искам японистика или скандинавистика, затова вероятно ще отида и на 2-класиране, все пак нищо не се губи. Що се отнася до кореистиката, много ще съм доволен, ако си остана и в нея. Досега за тези специалност съм чувал само положителни отзиви. Знам, че се отпускат стипендии за следване в Корея, така че според мен си струва и то много. Освен това братовчедката на една моя приятелка следва вече 2-ра година и е много доволна от качеството на преподаване.