Дата и час: 19 Яну 2026, 19:56

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: КОРЕИСТИКА
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 16:24 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! Пускам тази тема, защото искам да се запозная с хората, които са приети кореистика (към които принадлежа и аз). Мислех си, че балът ми ще стигне само за немска филология, която ми е 5-то желание, но ето,че ми стигна за 3-то желание кореистика. Би ми било приятно да пишете по тази тема. :wink: :wink:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 16:46 
В началото бе словото
Аватар

Аз вече писах в другата тема кой къде е приет, но хайде и тук да споделя радостта си :lol: Приета съм Кореистика, трето желание :) Ще се радвам да сме колеги, но все пак ще изчакам и второ класиране...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 17:32 
Постоянно присъствие
Аватар

Има ли смисъл да се чака второ класиране, защото аз като си отворих личната информация пишеше, че всички места са запълнени за японистика и скандинавиатика (които са ми съответно 1-во и 2-ро желание), така че едва ли има шансове да се изкача по-нагоре. :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 17:38 
В началото бе словото
Аватар

Ами може пък някой да се откаже, макар че едва ли:) И все пак защо не почакаш поне до второ, нищо не губиш ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Кореистика - съвет!
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 17:57 
В началото бе словото

Здравейте!

Приятно ми е да се намирам в компанията на толкова симпатични и явно начетени форумци. Това е моят първи пост, и нека така да го наречем, е критичен. Нуждая се от вашата помощ и съвет. Значи приет съм на 1-во класиране Кореистика. До тук добре... Но сега предстои трудното. Значи тъй като през последната година се вманиачих на тема Япония, японска култура и японски филми (игрални :) голяяяяяма колекция) за мен беше мечта, а и предизвикателство да се пробвам да влезна мечтаната специалност - ясно е за коя говорим :)) И тъй въоръжен с невероятен оптимизъм на изпита по английски се явих с идеята, че ще сцепя конкуренцията, макар и без подготовка. Вярно нелош резултат, но далеч под това, което очаквах. Вече имам едно висше, а и работя. Така че в общи линии си говорим за чиста проба прищявка от моя страна. Тъй като съм неособено интелигентен на моменти, а и понеже си падам и по корейско кино отчасти, като трето желание поставих Кореистиката (преди нея бе заветната Скандинавистика, когато бях запален по Норвегии, Бурзуми, Мейхеми и прочие тайно си мечтаех за нея, но така и не се пробвах навремето, още съм и навит апропо). Направих грубата грешка да оставя Китаистиката на 4-то място. Не знам как стоят нещата с баловете при нея (интересно ми е, даже доста), но смятам че щях да влезна. И сега идва ГОЛЯМАТА ми молба към вас, приятели. Моля ви, кажете ми, струва ли си риска? Имате ли информация по специалността Кореистика? Перспективно ли е? От Пловдив съм и евентуалното ми следване в СУ означава "a tout a l'heure" на сегашното ми статукво. Ще ми се в дискусията да се намеси и някои настоящ член на гордото "кореистко" съсловие. Съвсем сериозно... Много абстрактна е тази специалност :) Смятате ли, че си струват годините, посветени на корейския? С радост ще прочета всички ваши мнения и предварително ви благодаря за тях.

P.S. Ако не ви затруднява, пишете сега, че съм се забъркал в едни голеееееми филми, касаещи и морето (където вече трябваше да съм).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кореистика - съвет!
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 18:11 
Постоянно присъствие
Аватар

Danew написа:
Здравейте!

Приятно ми е да се намирам в компанията на толкова симпатични и явно начетени форумци. Това е моят първи пост, и нека така да го наречем, е критичен. Нуждая се от вашата помощ и съвет. Значи приет съм на 1-во класиране Кореистика. До тук добре... Но сега предстои трудното. Значи тъй като през последната година се вманиачих на тема Япония, японска култура и японски филми (игрални :) голяяяяяма колекция) за мен беше мечта, а и предизвикателство да се пробвам да влезна мечтаната специалност - ясно е за коя говорим :)) И тъй въоръжен с невероятен оптимизъм на изпита по английски се явих с идеята, че ще сцепя конкуренцията, макар и без подготовка. Вярно нелош резултат, но далеч под това, което очаквах. Вече имам едно висше, а и работя. Така че в общи линии си говорим за чиста проба прищявка от моя страна. Тъй като съм неособено
интелигентен на моменти, а и понеже си падам и по корейско кино отчасти, като трето желание поставих Кореистиката (преди нея бе заветната Скандинавистика, когато бях запален по Норвегии,
Бурзуми, Мейхеми и прочие тайно си мечтаех за нея, но така и не се пробвах навремето, още съм и навит апропо). Направих грубата грешка да оставя Китаистиката на 4-то място. Не знам как стоят нещата с баловете при нея (интересно ми е, даже доста), но смятам че щях да влезна. И сега идва ГОЛЯМАТА ми молба към вас, приятели. Моля ви, кажете ми, струва ли си риска? Имате ли информация по специалността Кореистика? Перспективно ли е? От Пловдив съм и евентуалното ми следване в СУ означава "a tout a l'heure" на сегашното ми статукво. Ще ми се в дискусията да се намеси и някои настоящ член на гордото "кореистко" съсловие. Съвсем сериозно... Много абстрактна е тази специалност :) Смятате ли, че си струват годините, посветени на корейския? С радост ще прочета всички ваши мнения и предварително ви благодаря за тях.

P.S. Ако не ви затруднява, пишете сега, че съм се забъркал в едни голеееееми филми, касаещи и морето (където вече трябваше да съм).

Здравей! Аз съм си подредил специалностите (до китаистика) също като теб и аз силно искам японистика или скандинавистика, затова вероятно ще отида и на 2-класиране, все пак нищо не се губи. Що се отнася до кореистиката, много ще съм доволен, ако си остана и в нея. Досега за тези специалност съм чувал само положителни отзиви. Знам, че се отпускат стипендии за следване в Корея, така че според мен си струва и то много. Освен това братовчедката на една моя приятелка следва вече 2-ра година и е много доволна от качеството на преподаване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 18:26 
В началото бе словото

Благодаря за коментара ти! Да ти кажа пробвай, но шансът ми се струва нищожен за съжаление :( Междувпрочем, мястото от 1-то класиране пази ли ти се ако се пробваш на следващи класирания? В гимназията се пази, доколкото знам, ама за университетите нямам идея. А моята дилема е просто... не знам и аз. Stalemate отвсякъде. До утре сутринта трябва да реша как ще процедирам. Хорааааа, дайте още оценки за въпросната слециалност :P Направо изплясквам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 18:37 
В началото бе словото
Аватар

Здравей, Данев:) И аз като теб страшно много исках да ме приемат Японистика, много ми харесва езика и наистина имам желание да го уча. Кореистиката ми е трето желание след Китаистика и Японистика :) Аз ще чакам до второ класиране .. но мисля, че така или иначе по-горе няма да се кача, пък и май не искам :) Най-много да ме приемат Китаистика...
За Кореистиката чух много хубави неща: стипендии, ходения до чужбина и тн. Ако не ти хареса имаш една много добра възможност: изкарваш си успех и догодина се прехвърляш Японистика ;) Аз поне така ще пробвам да направя, ако Кореистиката не вземе много да ми хареса и да реша да остана.. Възможност, която е доста вероятна!
Според мен трябва да се запишеш ;) Ще се радвам да сме колеги :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 18:57 
В началото бе словото

Ехооо, Алина :) Благодаря ти за оценката и съветите. Ценя ги изключително много. Ами при мен филмът е JapHoror. Днес компанията замина на море, аз останах да чакам резултати. Появиха се, ругаха ме ( :x ) и сега съм в период на дълбок размисъл. Най-много утре да навестя мила София и след това да се залашкам към Бургас :lol: Както виждам, очертава се да сме адски задушевна компания кореисти. Не съм се и съмнявал де :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 19:11 
В началото бе словото

Не се кахърете, а се записвахте кореистика, защото за мен това е една чудесна специалност, която предлага не по-малко възможности от японистиката. Чувставайте се предупредени, че корейския го водят по-труден даже от японския :lol: И аз съм фен на Япония и японското, ама ако ме приемеха кореистика веднага се залепям там 8)
В крайна сметка изборът си е ваш, де :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 19:13 
В началото бе словото
Аватар

Разбира се, че сме си супер компания :) Идвай, към София и не му мисли много, аз дори почнах да съжалявам, че ще чакам второ класиране, ама нашите настояват :? Дано си остана Кореистика :roll:
Vernal_Equinox написа:
И аз съм фен на Япония и японското, ама ако ме приемеха кореистика веднага се залепям там 8)
В крайна сметка изборът си е ваш, де :wink:
А теб какво те приеха, ако не е тайна :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 20:09 
Постоянно присъствие
Аватар

Да, шансът да ме приемат японистика или скандинавистика на 2-ро класиране наистина е малък, но пък защо да не пробвам, като мястото в кореистика не си го губя. Поне знам, че ще се занимавам с езика и културата на една от любимите ми нации, а след втората година възнамерявам да запиша успоредно и немска филология, така че мисля, че ще стане отлична комбинация. :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 20:25 
В началото бе словото
Аватар

Май всички, които сме в кореистиката ще чакаме второ :)
Аз все пак още се надявам на китаистика, колкото и невъзможно да е някой да не се запише... :x Я, това смайли как прилича на китайче :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 20:48 
В началото бе словото

А НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КАКВИ СА БАЛОВЕТЕ ЗА КИТАИСТИКАТА? ДА ЗНАМ ДАЛИ ДА МЕ Е ЯД ИЛИ НЕ 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2006, 01:20 
В началото бе словото
Аватар

Минималният бал за китаистиката е 27,42.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща