Mira написа:
хммм,знам ли,днес жената,която ми обясняваше оценяването на работата ми каза,че когато има разлика между оценките на двамата проверяващи по-голяма от 0.50 се включва трети,който решава окончателно коя да е оценката,която не може да е по-ниска от най-ниската дадена преди това

това обяснява и понижаването на моята с 0.63,което ме навежда на мисълта,че проверяващите нямат такава практика втория да се съгласява с първия

не знам,може и да бъркам

а относно "злия" проверяващ и "добрия" проверяващ,мисля че по-скоро има проверяващи с различни изисквания към съдържанието на дадена тема и зависи дали ще се паднеш при двама с еднакви такива или не
Е, казвам това за общия случай, иначе винаги има хора, които си вършат съвестно работата и ако са в позицията на втори проверител, преглеждат работата и я оценяват. Но все пак ми се струва, че е имало неписано правило само един да оценява, другият да се съгласи...
DID_miss- защо поне не прочете темата? Толкова ли е трудно? Никой не говори за компетентността на проверяващите- защото тя е ясна. Говорим за друго.
Има критерий да не се пише подробно за българи и славяни. Подробно писане- една единица наказание от оценката. Дотук добре, ясно и точно, темата също предполага да не се пише за тях. Но ето какво става- едната част от проверяващите си наказват както са се разбрали подробното писане с една единица, но другата част- не. Тоест, дори при 20 страници за развитието на българи и славяни не е отнето нищо от оценката. Не може да са каже кои са "добрите" и кои "лошите"- тези, които са намалили оценката или тези, които са си затворили очите. Важното е, че едни са прецакани, други- не и съответно баловете са нереалистични. И другото което е важно е, че всяка година има прецакани по този начин и всички си мълчат и повтарят папагалски, че СУ е номер едно. Еми, не е. Защото няма никакъв контрол над работите и всеки практически си пише каквото му дойде...
Аз бих предложил всички недоволни софиянци или пребиваващи в София да сформираме "разгневена тълпа" и да си търсим своето в СУ... ако на някой му пука все още, де...