Дата и час: 22 Яну 2026, 00:34

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 13:33 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
... и септемврийските сесии догодина, по-догодина и т.н. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 17:03 
В началото бе словото

аз изпита си го взех с 3. трябва да призная 4е като си чух името изпитах някакво нечовешко облекчение. после ме хвана страшно яд. все пак си чел, добре, чел си много (аз лично 4ето и малко от облигационното право и малко от вещното + М. П. и гениялните лекции на многопо4итаемия доц. Руцчев) и накрая нещо нещо не се получава. според мен проблемът е самият тест като форма на изпитване..тъй като ние просто не сме решавали достатъчно тестове. ние сме решили един тест по време на упражненията. а ако бяхме решавали всяко упражнение по един тест щяхме по добре да се ориентираме на какво да обърнем по голямо внимание и по време на четенето и по време на самия тест. това е положението..по тъжното е, че след всичко в 3ти курс гражданското право пак не се знае (това е мнението на асистентите по облигационно и вещно) така, че русчев да си направи сметката, защото явно системата му не работи не работи или просто ние сме си тъпо поколение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2006, 19:30 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
не сте тъпо поколение, това според мен важи за всички студенти - за съжаление просто на повечето ни липсва изграден навик за регулярно учене през семестъра. малко на принципа - като не се налага, защо да се напъвам, и затова масово се сяда да се чете седмица-две преди сесията. поне моите впечатления са масово такива. има разбира се и изключения, но човек който си чете редовно, просто веднага прави впечатление; той дори да има пропуски, обикновено е доста по-напред с материала, защото му се запечатва по-трайно информацията и може да я доизгражда и развива, нещо което другите не успяват да правят, защото им липсва база за надграждане...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2006, 10:35 
Легендарен флуудър
Аватар

[quote="EgoWar"]аз изпита си го взех с 3. трябва да призная 4е като си чух името изпитах някакво нечовешко облекчение. после ме хвана страшно яд. все пак си чел, добре, чел си много (аз лично 4ето и малко от облигационното право и малко от вещното + М. П. и гениялните лекции на многопо4итаемия доц. Руцчев) и накрая нещо нещо не се получава. според мен проблемът е самият тест като форма на изпитване..тъй като ние просто не сме решавали достатъчно тестове. ние сме решили един тест по време на упражненията. а ако бяхме решавали всяко упражнение по един тест щяхме по добре да се ориентираме на какво да обърнем по голямо внимание и по време на четенето и по време на самия тест. това е положението..по тъжното е, че след всичко в 3ти курс гражданското право пак не се знае (това е мнението на асистентите по облигационно и вещно) така, че русчев да си направи сметката, защото явно системата му не работи не работи или просто ние сме си тъпо поколение.[/quote
Не мисля, че проблемът е в нерешаване на тестове или нередовно учене!При нашия асистент правихме 2 теста, и на 2-та имам много добри оценки, а по ГП учехме редовно, методично през 2-та семестъра.Токушев се кълнеше, че който е бил на неговите упражнения и си е учил нещата, ще вземе изпита...Но като му гледах физиономията след като ни раздадоха оценките ...Беше конфузно... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2006, 16:46 
В началото бе словото

и два теста не са достатъчни. според мен трябва да се решават всяко упражнение както тестове, така и казуси. аз също учих редовно през семестъра. нещата, които не ми бяха станали ясни от гражданското ги изчитах и от облигационното на калаиджиев, модуса по обл. право на методи марков, и вещното право. и да си знаете гответе се с тестовете, защото те първа ще ги въвеждат. кофти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2006, 17:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Няколко казуса решавахме също така...То няма време за повече егати...Този кво иска от нас... :evil: Трябва да се има предвид, че той това работи, а ние имаме куп неща - КП, АП и т.н и т.н...Естествено, че не можем да сме на неговото ниво... :lol: Според мен къса твърде много студенти :!: Нереално!Такива като нас с двойките значи се равняваме на колеги, които не са чували за гражданско, щото и такива има...Които не са отваряли... :roll:Не претендирам за 6-ца, но да имам кръгло 2...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: кога?
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 09:27 
В началото бе словото
Аватар

Някой ако има информация за датите за ГП -нека драска,че да учиш с идеята ,че не знаеш дали имаш 2 или 4 седмици до изпита е меко казано изнервяща :downtown: Аз трява да се добера и до същата "новина" и за АПП-защото и там се отказах от изпитването :blob6: -и доколкото помня май бе в името на по-хубава оценка,която да ми позволи да се класирам за общежитие Моля Ви ако знаете нещо :sad2: ...пишете,4е се поболях :sad4:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 12:01 
От дъжд на вятър
Аватар

На времето, преди 22 години, ни преподаваше гражданско право - обща част проф.Витали Таджер. Невероятен капацитет и преподавател ! Водеше едновременно лекции и на двата потока, 272 зала беше пълна. Интересно ми е този така известен вече сред студентите по право Русчев доколко се базира на учебниците и трудовете, написани на времето от проф.Таджер ? Специално учебникът на проф.Таджер - втора част, касаещ сделки, недействителност и прочие, смятам, че е валиден и днес. Материята не е лесна за второкурсници, но много е важно и как ще бъде поднесена пред студентите. Та що за преподавател е този Русчев? Наистина ли е страшилище?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 12:07 
Легендарен флуудър
Аватар

Чак страшилище... :wink: Силно казано, ама май му харесва тази роля... :lol: Лошото е, че той не признава авторитети като Таджер и Павлова...Поне така личи от постоянните критики и бъзици с тях на лекции... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 12:24 
От дъжд на вятър
Аватар

got написа:
Лошото е, че той не признава авторитети като Таджер

А самия него кой го е учил по гражданско право ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 12:47 
Легендарен флуудър
Аватар

Не знам при кой е бил той.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ?
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2006, 13:59 
В началото бе словото
Аватар

Някой да знае ве4е датите-кога трябва да излязат тия прословути дати, след 20ти ли, чак септември ли? :angry1: пишете :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2006, 14:08 
Легендарен флуудър
Аватар

Аз другата седмица мисля да намина.Ще пиша щом разбера нещо. :) Доколкото съм чувала тия дати излизат след 20-ти...Но при нас всичко е в последния момент... :evil: Не ми се разкарва днес на тая жега напразно,за да се върна безславно... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: za 12 gr.
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2006, 16:11 
В началото бе словото
Аватар

Днес ми се обади една колежка и ми каза, че ГП на моята група е на 9 септември/12гр./ :shock: Съжалявам, но не зная дали е така за всички от втори поток
Препоръчвам ви да се обадите на дадения телефон на юридическия-има го на сайта УСПЕХ:occasion5:
/phone: (+359 2) 9308 577 :idea: /

Последна промяна miellenelle на 22 Авг 2006, 16:42, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2006, 16:38 
Легендарен флуудър
Аватар

Много рано, бе... :cry: Ужас...Е, аз не съм 2 поток, ама утре отивам в унито и ще видя прословутите дати!!! :) Ще пиша, хайде успех, колеги... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща