Хаха, "благодаря" на Che за безсмисления пост, който съживи старичката тема пусната от мен.
А сега едно, вече истинско, благодаря на останалите, особено на Vulev, който наистина ми помогна, поради което имам особен сантимент към него.
Е, вече съм студентка по това, което избрах - биологията - и истински се надявам да не съжалявам, но мислейки, че почти всичко зависи от мен, вярвам, че няма да съжалявам.

Сега един малък коментар по последните съобщения, lady_eve, моя случай е точно такъв, балът ми е със 7 единици по-висок от минималния за биология, но въпреки че можех да вляза всяка друга специалност в БФ на първо, а за биотехнологии на второ класиране аз истински се радвах, когато ме приеха първо желание. В избора ми за специалност аз единствено мислех за това кое би ми доставяло най-голямо удоволствие, в кои сфери бих искала да притежавам знания, бях запозната с вероятно по-трудното намиране на работа с биология, сравнена с другите специалности, но все пак аз избрах това, което според мен би ме правило по-щастлива, а не това, което би ми носило повече пари. Да, аз ще работя почти цял живот, а ще уча само 4 или 5 години, но именно, ако работата не ми харесва, как аз ще живея добре, дори и имайки повече пари, то тогава ще си намеря друга работа, не свързана с висшето ми, както може да се получи и с моята специалност (биологията). А какво му е лошото да бъдеш учител, познавам изключителни преподаватели, които дълбоко уважавам и преди всичко те са професионалисти.
Неприятно ми е, че балът за биология е толкова нисък и това е свързано с един мой страх, дали нивото ще бъде достатъчно високо, защото знам добре как се работи в не особено стимулираща атмосфера, а от това страдаш, защото не получаваш това, което искаш, а и има дефицит от съмишленици.
И накрая - аз послушах себе си

, а не това, което диктува времето и Системата.
П.П.
Може да модифицираме темата и тук да пишем мотивите, които ни провокираха да запишем точно определена специалност или защо искаме да учим нещо определено. И говори ли високият бал за ценността и важността на специалностите?