Аха, чужд език четвърти курс, да бе. Объркали са нещо. Почвате си го езика като пионерчета още от първия семестър и си го влечете чак до края. Възможностите са английски, немски, френски, ако се сформира група и испански, и италиански. Изпит има всеки семестър, оценката не важи за стипендия.
Мислете хубаво какъв език ще записвате, понеже каквъвто изберете в началото, че си го влачите до края. И още нещо, ако сте учили някакъв език и го знаете дори на елементарно ниво, не се захващайте наново с него, всичко се започва от азбуката и не е интересно, ако си завършил ЕГ/ГПЧЕ да учиш наново буквите с надеждата да си усъвършенстваш знанията.
Миналата година ПРите се оплакваха, че учебните им практики са били ужасни, аз съм журналистика и мога да кажа за себе си, че бях доволна. Бях в "Паралели", при това не за 1, а за 4 месеца.
Надявам се да съм била полезна.
П.С. Относно обмена на студенти, има го това нещо, съвсем реално е, Боби ви е казал всичко. Но ако кандидатствате за страна с по-висок стандарт, имайте предвид, че майчето и татко ще трябва доста да се ръснат, понеже стипендията далеч не покрива всичко. Освен това, няма как да работите в съответната страна.
Това е от мен засега, питайте още с Боби ще се състезаваме кой ще отговаря по-изчерпателно и своевременно на заешките терзания.
П.П.С. Офтопик/ Боби, или който и да е, ако можете да отворите темата във форума на ФЖМК в раздел Студенти върсъс преподаватели - Бойко Пенчев, както и първата тема с най-много мнения, и да копира текстът тук, или в някоя от другите теми, понеже на мен не ми се отваря, ще ви бъда безкрайно благодарна.