Дата и час: 21 Яну 2026, 23:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2006, 15:14 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хайде, датите. :) 1 поток - 9 септември, 8 часа, 272, честито... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2006, 20:13 
В началото бе словото
Аватар

хей,GOT :D , на мен ми каза една колежка / от моята гр. 12 /,4е съм на 9 септ.
Объркала ли се е :boxing: ..... или и двата потока са в един ден, но в различни часове?Ти като ходи... случайно да си видяла и другата дата ? :blob4:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2006, 21:43 
Легендарен флуудър
Аватар

Ауу...сори, но не съм 100 процента сигурна кога бяха 2 поток... :shock: :oops: Ама със сигурност знам кога са 1-ви - на 9-ти, няколко пъти погледнах, точно за да не сгреша... :lol:
Между впрочем, може да се е объркала от това, че си 12-та група... :roll: Ама не знам, де...Май на 12-ти бяха 2-ри поток, но не мога да се закълна...Нали повечето ми познати са 1-ви... :x Най-добре звънни на телефона, да не те объркам и аз... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 00:43 
От дъжд на вятър

Тц тц тц голям шаш. И всеки който не си е взел изпита плюе по Русчев яко. Нямало логика в изпита...Каква логика ве хора? Това е тест - заграждаш верния отговор. Просто искам да ви посъветвам да учите с мисъл, а не механично да препрочитате учебници и закони. И естествено, както на всеки изпит, трябва много късмет. Без това не може...Успех на всички ви!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 08:09 
От дъжд на вятър
Аватар

Много ми е чуден форматът на изпита по ГП , а именно - тест. Дайте пример за един или няколко въпроса. Само един ли е възможният отговор при даден въпрос ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 10:50 
Легендарен флуудър
Аватар

Ами на някои - да, на някои - не...Той вика - на някои от въпросите има по 2 верни отговора...Ако заградите един верен и един грешен - счита ви се за грешно изцяло... :roll: И такива неща...Пример - продажбата на чужда вещ е : а)нищожна;б)унищожаема;в)висящо недействителна и т.н...Това се сещам че беше 1 от въпросите на моя тест... :) Но не беше най-трудния естествено, имаше и по-гадни, според мен, но вече не мога да ги възпроизведа...
Но най- ми беше труден казусът...там се оплетох... :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 12:35 
От дъжд на вятър
Аватар

got написа:
Но най- ми беше труден казусът...там се оплетох... :cry:

Казусът може да затрудни не само един второкурсник, но и действащ юрист, дори действащ съдия. Дори и на изпита да ви разрешават при решаване на казуса ползване на нормативни актове / най-вече ЗЗД /, то това пак не е достатъчно. Всеки действащ юрист, при решаване на даден казус, ако се затрудни, ще си проучи теорията и най-вече съдебната практика. Наскоро действащ районен съдия бе дал неправилна квалификация на един иск - такъв по чл.27 от ЗЗД - т.е. иск за унищожаване на договор, сключен от недееспособно лице, а всъщност искът бе по чл.31 от ЗЗД - иск за унищожаване на договор, сключен от дееспособно лице, което към момента на сключването му не е могло да разбира или ръководи действията си. Така че, нека да има казуси, но да са по-елементарни и ясни, да касаят основни положения в гражданското право.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 14:04 
Легендарен флуудър
Аватар

То казусът ни беше със затворени въпроси, може и да е бил елементарен, както Русчев твърди, но на мен просто ми беше подвеждащ... :? Беше с текст половин страница, не мога да се се сетя какъв беше точно...На мен ми се струваше, че поне 2 отговора можеха да се изкарат верни... :lol: :oops: Оф, ужас...Или просто нямаме опит или специфично мислене...Лошото беше обаче, че имах много малко време, даде ни за всичко общо 45 минути... :? А и отне време, докато ни размести и докато нареди кой къде да седне, докато мине покрай нас да ни гледа книжките и някак ми останаха около 20-ина минути без да се разсейвам...А то докато прочетеш само заплетените му въпроси, хем и да помислиш... :(
Както и да е , минало...Дано на септември имам повече късмет...Странното е, че при нас никой май не разбра защо е скъсан, дали е в него проблемът, по принцип не показват тестовете да си ги видим...Абе как да е, хайде - следващия път...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ГРАЖДАНСКО ПРАВО
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 17:20 
В началото бе словото

kolegi,ako na niakoi mu triabvat lekciite po GP ili pyk niakakyv test-pishete,shte vi gi izpratia.niakyde iz pc-to si imam testa ot minalata godina,kakto i niakoi vyprosi ot tazgodishniiat test..mislia syshto,4e moga da si vyzstanovia i 4ast ot kazusa.derzaite,shte se vidim na 09.09 :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 18:31 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 20 пъти.
Аз само да попитам,че не разбрах.Изпитът при Русчев има ли устна част или всичко се изчерпва с тест?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 18:40 
В началото бе словото
Аватар

DID_miss написа:
Аз само да попитам,че не разбрах.Изпитът при Русчев има ли устна част или всичко се изчерпва с тест?

Няма устна част. Само тест е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 23:14 
От дъжд на вятър

Макар че той заявява, че част от студентите ще продължат на устен...ама това явно само от садизъм :lol:

П.П. DID_miss мноо си готина 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2006, 09:58 
Легендарен флуудър
Аватар

Да, бе, да...Никой не изпита устно, бяха само празни приказки тва...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: съвет
МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2006, 17:55 
В началото бе словото
Аватар

Искам съветче и то доста спешно :pale:
МНОГОКРАТНО съм казвала и съм се жалвала, че трябва да ходя септември не само на ГП, а и на АПП -много ми трябват 3 единици :triplets: повдигане на успеха и то заради общежитието!!!!!!
И НА ВЪПРОСА МИ- ако съм учила ваканцията :oops:.... то повечето усилия съм ги дала на АПП-то и това е разбира се... защото зная. че гражданското дори и с учене понякога не се взима...
И СЕГА ВИ МОЛЯ да ме посъветвате- от къде да чета по ГП тези последни 7 дни :от учебника ли / признавам си- прочела съм не повече от 1/2 от него/ или да чета тези елекронни лекции?/покриват ли напълно учебника/
----пак казвам, че ми трябва оценка и затова ще чета 3пъти повече като време по АПП :coffee: !
ПРИЗНАВАМ СИ, че не съм учила и може би не заслужам колкото вас да го взема-но кажете ми за тези 5 часа, които мога да отдела на ден тези 6 дни.. да поема ли риска да чета само от ел. лекции или да забравя за тях и да захапя М ,Павлова :bounce: ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2006, 22:41 
Легендарен флуудър
Аватар

Оф, и аз нямам много правото да давам съвети... :oops: :lol: Но от това, което знам стигам до извода, че май лекциите са меродавни..В разни форуми има теми, в които искат лекциите на доцента...Явно са важни, пък и той си държи на тва, което е казал...Аз лично на тях наблягам, това е решението ми.Успех, хора, то за нищо няма гаранция... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 116 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща