Дата и час: 22 Яну 2026, 17:00

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 12:39 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
J`E`K`O, a я кажи колко изкара в ТУ, че ако не стане тук, ще е там. Проблема е че уча в малък град(Правец) и няма кой знае колко изявени учители, при които да ходя на уроци... :cry: Иначе сборници съм си накупувал десетки, само да има кой да ги решава... :lol: И все си мисля, че колкото и да уча, никога няма да мога да реша задача от сорта "от всички триъгълници с едаква основа а и даден ъгъл алфа при върха да се намерят ъглите при основата на този, който е с най-голям периметър"(примерна задача от сайта на ФМИ). Някак си ми е извън въображението да реша такава задача. А като се сетя че винаги 10та задача е такава ненормална ми става супер гадно. :cry: Иначе съм залегнал яко над учебниците, но не вярвам да има голям ефект... :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 12:55 
Да живей словото
Аватар

И аз съм от малък град, нова загора, но ходих в стара загора, влака и .. защото тук наистина няма достатъчно добри учители. Пролетната ваканция ходих и на курса който СУ организира по математика. За сборници - има един" сборник по математика" за кандидатстуденти, на Пламен сидеров и Керопе Чакърян, един сиво-червен, той е добър. А в ТУ - още ме е яд че изкарах 5.50. Тази проста задача с триъгълника я замотах, а не беше никак трудна :( Иначе с тва 5.50 на второ класиране влизах КСТ и КТТ без проблеми :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 13:10 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
uktc написа:
J`E`K`O, a я кажи колко изкара в ТУ, че ако не стане тук, ще е там. Проблема е че уча в малък град(Правец) и няма кой знае колко изявени учители, при които да ходя на уроци... :cry: Иначе сборници съм си накупувал десетки, само да има кой да ги решава... :lol: И все си мисля, че колкото и да уча, никога няма да мога да реша задача от сорта "от всички триъгълници с едаква основа а и даден ъгъл алфа при върха да се намерят ъглите при основата на този, който е с най-голям периметър"(примерна задача от сайта на ФМИ). Някак си ми е извън въображението да реша такава задача. А като се сетя че винаги 10та задача е такава ненормална ми става супер гадно. :cry: Иначе съм залегнал яко над учебниците, но не вярвам да има голям ефект... :cry:

Ние тоя материал го взимахме в 12 клас и като порешаваш малко задачи от този тип ще им посвикнеш. Освен това за информатика тази година не беше необходимо да си решил десетата, че дори и деветата задача. Разбира се зависи и от дипломата ти, но ако тя е с шестици по балообразуващите, не се плаши.
За сборници препоръчвам сиво-червения на Чакърян, задачите от предни години на Чакърян и Сидеров и има едни сиви на Борислав Лазаров мисля бяха - в тях има първо решени задачи и после задачи, които ти да решиш. В него има и доста печатни грешки де.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 13:11 
Пишете, о, братя
Аватар

uktc, от вашето училище нямахте ли някакви гарантирани места в ТУ или може би греша....а пък специално по впечатления от хора от твоето училище...мислех си,че математиката я учите доста доволно.......според мен може да се подготвяш и сам и да търсиш курсове....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 13:21 
Легендарен флуудър
Аватар

monique написа:
uktc, от вашето училище нямахте ли някакви гарантирани места в ТУ или може би греша....а пък специално по впечатления от хора от твоето училище...мислех си,че математиката я учите доста доволно.......според мен може да се подготвяш и сам и да търсиш курсове....

Еми да, имаме, ама съм по-мераклия за СУ. ТУ се изкарва прекалено трудно, а аз мисля и да бачкам докато съм в София, което ще стане доста трудно ако съм в ТУ. Иначе за нивото по математика в нашето даскало- еми не знам в другите училища как е, не мога да се самооценя :lol: . Дано да е добро както казваш де... Тоя на Чакърян го имам. Имам и тези на Паскалев трите сборника. На Чакърян имам и кандидат-студентските задачи от 1990-2005, имам и на Боряна Дачева Милкоева "Кандидатстудентски курс по математика", и още имам... Абе едно 80 лева си хвърлих за сборници това лято :lol: . Сега само остава и да ги изреша всичките до юли месец другата година ;). Ей хора, мерси че ме окуражавате, ако ме вземат имате по една бира от мен :3some:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 13:26 
Пишете, о, братя
Аватар

ами, спокойно, можеш да ги изрешиш :) на милкоева новия сборник го реших за около месец-два, но без йитрувания, а наред...ти имаш всички предпоставки, спокойно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 13:50 
Легендарен флуудър
Аватар

Чувствам се поканен да питам в тази тема за сборници и всякакви други неща занапред :lol: Айде аз бягам да уча! :laughing6:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 14:08 
В началото бе словото
Аватар

Ей колегите от ИС къде се загубихте? Нали искахте да се запонаем и други там некжи глуспости. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 14:35 
Пишете, о, братя
Аватар

Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 14:36 
В началото бе словото
Аватар

twisterdk написа:
Ей колегите от ИС къде се загубихте? Нали искахте да се запонаем и други там некжи глуспости. :wink:

Че казвай кой си и от къде си :)Че досега знам само 2 бивши съученици ,че ще са ми колеги и едно момиче с което се запонах като се записвах след 3то класиране. Това прави едва 4 човека от 43ма :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 15:12 
Да живей словото
Аватар

Cris написа:
Ей, сега ще ви споделя тайната на успеха - Сборник по Алгебра/Геометрия 7-12 клас, като авторския колектив започва с любимия ми Коста Коларов :lol: .

Да, и аз ги реших тези двата, и половината на Чакърян, ама не този 1990-2003, ами другия :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 15:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 16:06 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Cris написа:
Между другото някой може ли да ми разкрие как се разбира, в коя група си разпределен и т.н... :oops:

на първи октомври ще разберем. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 17:06 
Да живей словото
Аватар

Victoria написа:
Cris написа:

на първи октомври ще разберем. :)

на Втори октомври ;) Но за някои смециалности вече знаят! правистите гледам доста са си написали кой в коя група е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 17:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Точно заради това се чудех :D .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща