Дата и час: 21 Яну 2026, 14:18

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2005, 00:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Лично на мен не ми се рискува, не мога да кажа, че ми е все едно дали ще уча в СУ или ПУ, макар и една и съща специалност, но мисля, че това са най-добрите университети, в които я има специалността българска филология.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 04:48 
Сега като си видях оценката да питам за следния вариант:
Не влизам на първо класиране никъде, но разбира се имам шанс за второ.Трябва ли да отида да потвърдя по някакъв начин , че продължавам да чакам или те автоматично без потвърждение ме броят и за второто класиране и след него също ?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 04:50 
Драскач

Ако не си влязъл в самото класиране, а си резерва, значи няма нужда да потвърждаваш. Трябва да си оставят дипломите само тези, които са приети някоя специалност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:02 
Ок мерси вече всичко ми е ясно :) Сега остава само да чакам отново.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:06 
Летописец Виртуоз
Аватар

Значи, примат ме по първо желание в Шумен журналистика, но да речем,че и в Су ме приемат нещо или още по-лошото оставам в СУ за второ, тогава,какво правя? Депозирам си дипломата в Шумен иначе може да изгоря, нали? А в унсс,Винса и СУ в следващите калсирания просто не учствам,защото не съм си оставила дипломата там... Така ли? Това никак не мис е нрави обаче. На всичкото отгоре някои от датите май не се застъпват за първо класиране...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:12 
Точно това означава. Аз бих се записал при първа възможност където ме приемат, защото не бих изтърпял тази лудница още веднъж въпреки , че съм подготвен.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:42 
В началото бе словото
Аватар

И една нова подробност,която днес ми казаха и направо съвсем се разочаровах.Ако на 1во класиране не те приемат това,което искаш,а примерно 5тото ти желание-депозираш диплома и ако на следващите класирания се преместиш-добре,ако не-оставаш там,където си-пази ти се мястото.Но това е в повечето университети,не и В СУ.Там или избираш да учиш това,което си приет,или изявяваш желание да продължиш борбата на следващите класирания за това,което искаш,но не ти се пази мястото.Кажете,че са ме излъгали!!!!!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:53 
Летящите Пръсти
Аватар

Ако информацията ти не е от административния отдел , то си излъгана ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:56 
В началото бе словото
Аватар

И аз се опасявах от същото,но като се замислиш,ако е така то тогава много малко ще са тези,които ще бъдат приети първо желание,все пак всички ще заложат на сигурно или поне повечето,а тогава малко или много се обезсмисля второто и третото класиране,защото всички сме писали повече специалности и вероятно повечето ще ги приемат все в някоя и в рядко от случаите това ще е първата.Не знам-просто няма логика,но пък изобщо в цялата ни обрзователна система няма логика,така че нищо чудно и да е възможно.Някой ако има информация да пише,че не е малък проблем,особено за тези,които са кандидатсвали само в СУ. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 05:57 
yandgy написа:
И една нова подробност,която днес ми казаха и направо съвсем се разочаровах.Ако на 1во класиране не те приемат това,което искаш,а примерно 5тото ти желание-депозираш диплома и ако на следващите класирания се преместиш-добре,ако не-оставаш там,където си-пази ти се мястото.Но това е в повечето университети,не и В СУ.Там или избираш да учиш това,което си приет,или изявяваш желание да продължиш борбата на следващите класирания за това,което искаш,но не ти се пази мястото.Кажете,че са ме излъгали!!!!!!!!!!!!

Това е най-нелеото от всичко дотук.Наистина ако е така е най-тъпото нещо което някой може да измисли.Толкова ли ги мързи да следят всеки от участващите дали е мръднал с една или две специалности по-нагоре и да го запишат там.Нали това им е работата все пак.И според мен НЕ Е ВЯРНО !

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 06:07 
Летящите Пръсти
Аватар

С риск да се повторя
Нейната информация , доколкото разбрах не е от административния отдел, което ще рече , че не е така
Изчакайте тя да подтвърди
Ако ли не ще се опитам утре да попитам и вечерта да напиша :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 06:45 
В началото бе словото
Аватар

elfer написа:
Цитат:
Незнам дали си запознат изцяло, но има още един факт, можеш да се прехвърлиш друга специалност само в същия факултет! Да речем, ако си във журналистическия факултет можеш да се прехвърлиш от книгоизданене и връзки с обществеността в журналистика, но ако си записал философия не можеш да се прехвърлиш журналистика, защото са от различни факултети!

united_colors написа:
Цитат:
Можеш, но с пари и висока оценка

Исакам да ви попитам ако се преместя в друга специалност,но в същия факлутет не се ли иска пак оценка от семестриалните?За парите няма да питам понеже едва ли някой знае със сигурност...но ако пък знае няма да е излишно инфо. :wink

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 13:53 
От дъжд на вятър
Аватар

Да се прехвърлиш от каквато и специалност в друта, независимо дали е от същия факултет или не се изисква успех над 4.50! А за това с парите знам само, че ако си учил в друг университет, да речем в ПУ и искаш на следващата година да се прехвърлиш следващата година същата специалност, но в СУ таксата е 4 000 лв.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 15:28 
В началото бе словото
Аватар

Himera написа:
Депозирам си дипломата в Шумен иначе може да изгоря, нали?...
-Да
Himera написа:
А в унсс,Винса и СУ в следващите калсирания просто не учствам,защото не съм си оставила дипломата там... Така ли? Това никак не мис е нрави обаче. На всичкото отгоре някои от датите май не се застъпват за първо класиране...
- При положение, че не си приета нито една специалност, няма нужда да потвърждаваш или да депозираш каквото и да било.

Последна промяна lenivko на 27 Юли 2005, 16:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2005, 16:09 
Форумозавър Рекс

В тази тема повече въпроси изникват отколкото отговори :?
Как трябва да се разбира това "Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ "? Ако съм приет в специалността, която ми е 5-то желание (примерно), но искам по 1-во или 2-ро желание попълвам декларация и депозирам дипломата...така, после чакам резултатите от 2-ро класиране и пак не влизам 1-во и решавам да се запиша това което са ме били приели вече и изненада - там вече няма места, защото не пазят моето. Така ли?

ПП. А дано влезна 1-во желание, та да не се занимавам с тази каша :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща