gitty написа:
Гост написа:
Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
от типа "как може, ако нямаше квоти щях да съм приета това, защото
балът ми е по-висок от този на мъжете и ми стига".
А справедливостта е многооо разтегливо понятие...
Прав си , че в такъв случй не може да се прецени точно със 100% сигурност дали въпросното момиче влиза или не , защото бала й (нз къде е 'и' кратко хихи) може да е по-висок от този на минималния за момчетата , но пак да не е достатъчно висок, но признай, че без полово разделение ще е по-справедливо..
Радвам се че разбра какво имам предвид.
А относно справедливостта не ми се говори. Моето мнение е, че не трябва да се премахват квотите... Не и докато системата на подбор
в университетите е такава. Квотите според мен са това, което кара
системата на подбор да действа максимално добре. Те са неразривно
цяло с нея. Уравновесяват я. Ако се премахнат само те, а начинът на провеждане на входен изпит и местата се запазят... не знам, не ми се
мисли какви биха били последствията... Мъжете в повечето университети биха намалели наполовина, ако не и повече... Така те ще останат без шанс за образование... А от това последствията няма да са добри... Като за начало мъжете не сме по-глупави от жените,
хвани някои резултати от семестриален изпит в някой университет и погледни, че няма ясно изявена разлика м/у мъже и жени. А тези мъже, които са на едно ниво с девойките са влязли с по-ниски балове.
/повечето/. Не би било справедливо да не бъдат обучавани, нали?
Сигурно изглежда неясно, основната ми идея е в третото и четвъртото
изречение.