eli_girl написа:
ами нз дали това влиза при най-големите глупости,но мен много ме дразни това че циганите имат повече права от нас...
пп:не съм расистка,нямам предвид всички цигани,защото знам че има и много,които са постигнали доста неща сами...обаче има и такива,които просто злоупотребяват с думата 'малцинство'...
Това е още едно от престъпленията, направени през последните години. Непрекъснато се говори за ромското "включване". Че те ромите кой ги е изключвал? Обаче толкова много се говори и прави, но масата роми нито стават по-богати, нито по-образовани, нито по-европейци ако щете... Делят хората на българи и роми - абе няма такова нещо, всички сме граждани на републиката с равни права, не може един да си чеше мъдите и да си стърви семето, а друг да се скъсва от работа, за да може от удръжките да се дават помощи на мъдочешателя и безбройното му домочадие. И всичко това ражда една безкрайна злоба и агресия на българите към ромите, агресия до там, че един шизофреник и шайката му назита да се насади в парламента и да взема решения за НАШЕТО бъдеще. И не е виновен тоя дето яде баницата, а тоя, дето я дава... Всеки път като заговорят за ромското включване имам чувството, че се подиграват със слушателя. Работя на 20 см. разстояние от така да се каже една "ромка", не ми харесва думата ама карай, та тя работи по 6 дни седмично, 8-9 часа на ден, изкарва си пари момичето, материално осигурена е, работи предимно сред българки и до сега не съм видяла някой да прави разлика между нея и останалите заради цвета на кожата й. Нея никоя европрограма не я е "включила" - как е възможно това... Всъщност именно тия програми маргинализират тази част от населението. И тези 17 години преход доведоха братята роми до прелестното дередже - 2 дни на кебапчета и после глад до следващите помощи. Тази политика не е просто бисер, тя си е цяло колие на шията на българския капитализъм.