Дата и час: 16 Яну 2026, 11:32

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2006, 15:50 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Предимство имат/имаме дотолкова, че английският ни е бил ежедневие в продължение на 5 години.
Самостоятелната подготовка е напълно възможна, това е личното ми мнение и говоря от опит. Въздържах се да го споделя, поради субективизма ми, предопределен от факта, че съм възпитаник на Езикова гимназия.
Книжките на СУ са добро помагало, комбинирано с Мърфи, ако още не сте го минали. За есето никой не може да ти помогне, понеже зависи 1. от темата, 2. от моментното ти вдъхновение и най-вече 3. от проверителя. Има такива, които режат за фантазия и оригиналност, има и такива, които поощряват подобни опити... Схващате.
Виж, ако не сте били в паралелка с усилено изучаване на английски, курсовете си струват само и единствено заради диктовките - да свикнете с темпо, произношение и т.н.т., понеже ако изтървете цяло изречение, това може да се окаже фатално за изпита ви изобщо - ще се паникьосате, няма да може да хванете смисъла нататък и т.н.т. Ние правехме по 2 диктовки седмично, а през първата година - и по повече. Просто това е умение, което се формира с практиката.
Другото положително нещо на курсовете е, че те мотивират. Ако знаеш, че ще ти е мъка да се насилиш да решаваш тестове сам (а то не виждам каква мъка е, би трябвало да е кеф), не е лошо да се запишеш, защото като знаеш, че си си дал парите, мотивацията все ще я намериш.

Аз кандидатствах преди ъъъ... 3 години (леле, колко отдавна ми изглежда), решавах тестове около седмица, при това не всеки ден и не непосредствено преди изпита, но така или иначе, 12 клас за мен беше ужасен и не се знаеше дали ще кандидатствам и т.н.т., така че нямах и голям избор. Бях сигурна, че поради тези независещи от мен фактори, ще се издъня на литературата и английският ми беше резервен вариант - просто да вляза нещо (залагах на английска филология). С тази "подготовка" + езикова гимназия (в никакъв случай не омаловажавам това обстоятелство) изкарах 5.38 и съм доволна, макар че знам, че можех да имам и над 5.50, ако се бях "омузистила" повече на есето, а аз го написах чисто формално. Беше за някакви храни, ако не се лъжа, толкова го и помня :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2006, 12:00 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
напълно съм съгласна с теб, само към книжките на СУ и Мърфи, мога да препоръчам още и граматиката на Gaberoff, добре са систематизирани нещата, ако се затруднявате с нещо може да хвърлите по един поглед в нея

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: webpage на курсовете на ФУАА
МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2006, 11:49 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
За повече информация за курсовете на СУ/ФУАА идете на

afeasbg.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Шампион по футбол за 2006/2007 г.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Спорт

Joker

20

912

02 Сеп 2006, 15:29

FeverNew Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратури 2006/2007?

в Магистратури

denislav83

1

478

07 Юли 2006, 13:05

chibi Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Биология - КСК - 2007

[ Отиди на страница: 1 ... 131, 132, 133 ]

в КСК 2009-2010

aleksander

1982

93599

21 Окт 2007, 19:59

mancho Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Безумната тема по Биология !!! 2006

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в КСК 2004-05-06

green

49

9038

08 Май 2008, 10:23

knepper Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Книжки за подготовка за изпита по английски език

в КСК 2004-05-06

Crescent

8

1069

18 Мар 2006, 17:11

Brainless Pirate Преглежда последните мнения