Дата и час: 22 Яну 2026, 01:37

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2006, 21:00 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 0 пъти.
а ти къде си тренирал?или по-точно от къде ги знаеш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2006, 12:51 
В началото бе словото

^PrincessA^ написа:
Джудото мисля, че е на най-добро ниво от бойните. / ако може да се нарече "бойно" де- щото то е основно за самозащита!/

Джудо е бойно изкуство.
Съществува и под формата на боен спорт и под тази форма се развива и в България, съответно в Софийски Университет.
"Бойно" не е в разрез със самозащитата.
Техниките в джудо могат да се използват както за самозащита, така и за нападение - иначе нямаше как да се провеждат състезанията :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2006, 13:02 
В началото бе словото

TeDuS написа:
Здравейте....искам да попитам има ли вариант да се признаят за спорт към СУ тренировки в друг клуб.
Кик бокса и джудото не са ми присърце. Това би означавало съвсем да се замотам в спаринг техники, кати и пр.

Няма да ти го признаят.
Не разбрах идеята за замотаване в кати по отношение на кик бокса и джудото :roll:
Всъщност добре би ти се отразило съчетаването на киукишина с малко научаване на джудо по отношение на провеждането на схватка в клинч и на земя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2006, 10:03 
хромозоми XY
Аватар

И аз съм мераклия за кик-бокс. Скоро ходих няколко пъти на бокс на националния, абе имам желание много. Обаче има и няколко други спортове които ме привличат (баскет, тенис, катерене). Ако някой наистина каже нещо за тренировките по кик-бокс в СУ ще е доста хубаво. Все пак да знаем дали си заслужава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2006, 11:54 
Пишете, о, братя

кастело,при кой си ходил на националния?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Кикбокса....
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2006, 09:09 
В началото бе словото

В крайна сметка на тренировките по кикбокс, бокс ли се тренира или какво? Защото ако кикбокса се води от боксьори, какъв е смисъла да се нарича кикбокс. Наистина интересува ме как се провеждат тези тренировки, за да не отида с погрешна представа? Ако някой от този форум има някаква реална представа нека да сподели! Защото другата алтернатива е айкидо...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2006, 15:34 
В началото бе словото

а каде трея да отида и да се запиша? И аз искам кикбокс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2006, 20:41 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Преди няколко години приятели тренираха айкидо и бяха доволни, но не знам сега как е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 16:55 
В началото бе словото
Аватар

Халоооооо:))))Търся си боксови ръкавици и.....един инструктор по бокс ако може към тях :Д

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кикбокса....
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2006, 13:02 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
entry91 написа:
В крайна сметка на тренировките по кикбокс, бокс ли се тренира или какво? Защото ако кикбокса се води от боксьори, какъв е смисъла да се нарича кикбокс. Наистина интересува ме как се провеждат тези тренировки, за да не отида с погрешна представа? Ако някой от този форум има някаква реална представа нека да сподели! Защото другата алтернатива е айкидо...
Айкидото е хубаво.
Бокс/кик-боксът започва с тренировки по бокс. Като се бях записал, тренерът ми каза, че първо се изучава бокса, и след това като се научат нещата, се минава на кик-а вече. Не стигнах до там, и нямам наблюдения какво става занапред (макар да имаше само боксьори, които са идвали и предни години), защото много почнах да се успивам и не можах да продължа да ходя редовно, а тренерът е доста строг. Влияние ще да има и това, че залата ми е много далеч, и се опитах да ходя едновременно на бокс, плуване, айкидо и лекции, без успех в нито едното... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2006, 14:39 
Дивото зове
Аватар

fan4battle написа:
entry91 написа:
Айкидото е хубаво.
Бокс/кик-боксът започва с тренировки по бокс. Като се бях записал, тренерът ми каза, че първо се изучава бокса, и след това като се научат нещата, се минава на кик-а вече. Не стигнах до там, и нямам наблюдения какво става занапред (макар да имаше само боксьори, които са идвали и предни години), защото много почнах да се успивам и не можах да продължа да ходя редовно, а тренерът е доста строг. Влияние ще да има и това, че залата ми е много далеч, и се опитах да ходя едновременно на бокс, плуване, айкидо и лекции, без успех в нито едното... :lol:

Mрън. :? Къде е залата за кик-бокс? Защото аз бях решила това да записвам, друго просто няма какво, но ако е само загуба на време... :roll: А за леката атлетика някакви отзиви да има?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2006, 19:13 
В началото бе словото

Значи ще е айкидо...разкажете как са тренировките по айкидо. Треньорите как си провеждат тренировките? И как става накрая на годината оценката. Там няма състезания.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2006, 21:31 
хромозоми XY
Аватар

eli_girl написа:

Милен някой си. Не съм го питал за фамилия :lol: Печен е много.

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2006, 22:35 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
feichka написа:
Mрън. :? Къде е залата за кик-бокс? Защото аз бях решила това да записвам, друго просто няма какво, но ако е само загуба на време... :roll:
За мен загубата на време беше в задръстването в 94, докато стигна до залата и се върна от нея. Самите тренировки бяха супер, страхотно бях доволен и много съжалявам, че не успях да продължа. Записах се с идеята, че ще уча кик-бокс, но тренирах бокс. И много съм щастлив от това. Научих основите, не знам колко съм изпуснал, но тренировките бяха солидни! И после се чувстваш страхотно. Престава да те е страх от конфронтация и да те ударят (това е като почнеш спаринг, иначе преди това добре оттренирваш ударите, блоковете, силова подготовка, супер загрявка, яко физическо натоварване). Абе препоръчвам страхотно!
entry91 написа:
Значи ще е айкидо...разкажете как са тренировките по айкидо. Треньорите как си провеждат тренировките? И как става накрая на годината оценката. Там няма състезания.
Тренировките по Айкидо не са особено натоварващи, поне за мен. Аз бях тренирал Айкидо преди това, и тъй като тези занимания са за студенти, които освен че са студенти - и не са се занимавали с такова нещо досега, не се преподава така сериозно, както ако се запишеш да ходиш в някой клуб. Просто такава е спецификата на заданието, иначе треньорът е страхотен! В залата вечерите се провеждат нормални тренировки на клуба му - Ошинкан доджо. Иначе за нетренирали нищо хора, може да им дойде малко повечко - някои лицеви опори, търкалянията поне в началото доста дезориентират, може да боли от дългото стоене в сейдза (японския седеж на колене), но то е до свикване. :)
Понеже питаш, тренировката започва като всички се събуват боси като се качват на татамито, нареждат се, и се почва с малко медитация, поклон, после загрявка, и след това демонстриране на техники и практикуването им с партньор. Накрая се завършва пак с медитация и поклон. Много е готино, че се запознаваш с много хора, понеже идеята е да практикуваш с колкото се можеш повече партньори, като така научаваш повече. Някакви конкретни въпроси ако има...
Оценката е с изпит, показваш какво си научил, демонстрираш изпълнението на техники с партньор. Изобщо не е страшно, не знам да има скъсани. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 13:23 
Пишете, о, братя

castelo написа:
eli_girl написа:

Милен някой си. Не съм го питал за фамилия :lol: Печен е много.

не съм го чувала..но е нормално,при положение,че не тренирам това :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Следваща