Дата и час: 17 Яну 2026, 21:58

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кореистика
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2006, 13:30 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! Тази тема вече я пуснах и в раздела "кандидатстудентска кампания", но почти никаква ценна информация не се пише в нея, единственото предимство е, че се включиха някои от бъдещите ми колеги по кореистика. Ако студенти от екзотичните -истики разглеждат тази тема, нека пишат в нея, ще се радвам много да узная нещо повече за тази специалност. :wink: :wink: :wink:

Писането с капс лок не е желателно
streetdog

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2006, 17:16 
Постоянно присъствие
Аватар

Няма ли и тук кореисти, защо така сте се покрили, бе хора...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:14 
Постоянно присъствие
Аватар

:cry: :cry: :cry: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Споко и хората от Археологията ги няма тук но какво да се прави. Ще ги видиш така или иначе като дойде втори Октомври споко!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:21 
Постоянно присъствие
Аватар

Аз вече с една колежка се познавам доста добре, но все пак ми е чудно защо никой от горните курсове не се отзова :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:22 
Пишете, о, братя
Аватар

Circle Line написа:
Аз вече с една колежка се познавам доста добре, но все пак ми е чудно защо никой от горните курсове не се отзова :roll: :roll:

Имат работа хората, едва ли им остава време за ровене из форуми! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:29 
Постоянно присъствие
Аватар

Сигурно е така, ама аз все пак се надявам, че някой някога ще пише

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:37 
Вазов
Аватар

ако до края на следването си неразберете кои са "Slayerz"_Boxer и Spirit_Moon значи нищо не сте научили за Ю. Корея :P

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2006, 15:51 
Постоянно присъствие
Аватар

Ти кореист ли си?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2006, 19:48 
Постоянно присъствие
Аватар

ее вече мога да видя и нещата отвътре, въпреки че все още не сме навлезли съвсем в кореистиката... ами като начало корейският си е труден, аз не съм и очаквал да е лесен, но лошото е, че няма добре съставени учебници, нещата са малко разпиляни из учебника, но ще трябва някак си да се справим :D :D :D д-р Ким е много добра, просто удоволствие е човек да влиза в нейните часове, с нетърпение чакам другата сряда при нея :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: КОРЕИСТИКА
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007, 07:58 
Пишете, о, братя

Circle Line написа:
Здравейте! Тази тема вече я пуснах и в раздела "кандидатстудентска кампания", но почти никаква ценна информация не се пише в нея, единственото предимство е, че се включиха някои от бъдещите ми колеги по кореистика. Ако студенти от екзотичните -истики разглеждат тази тема, нека пишат в нея, ще се радвам много да узная нещо повече за тази специалност. :wink: :wink: :wink:

Ето ме и мен, Вечното Мрънкало. :D Пуснах тема за кореистика в КСК, но нямаше толкова отзиви, а прицелът на тази тема бяха също и момчетата и момичетата от горните курсове. Circle Line, би ми разказал сега малко повече? Има ли уводен курс, от кога започва, лекциите как вървяха при вас като график и дали всяка година е по различен начин? Освен това кажи от кои преподаватели имаш добри впечатления и защо? А, да, как са колегите? :)

Имам и още въпроси, но ще чакам "зелена светлина" за тях. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: КОРЕИСТИКА
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007, 09:56 
Постоянно присъствие
Аватар

FeelingSad написа:
Ето ме и мен, Вечното Мрънкало. :D Пуснах тема за кореистика в КСК, но нямаше толкова отзиви, а прицелът на тази тема бяха също и момчетата и момичетата от горните курсове. Circle Line, би ми разказал сега малко повече? Има ли уводен курс, от кога започва, лекциите как вървяха при вас като график и дали всяка година е по различен начин? Освен това кажи от кои преподаватели имаш добри впечатления и защо? А, да, как са колегите? :)

Имам и още въпроси, но ще чакам "зелена светлина" за тях. :)
Уводен курс няма (както и за японистика също), започвате заедно с нас на 1-ви октомври в конферентната зала на секцията по кореистика, зала 111, където ще се запознаете с всички преподаватели и колеги от специалността. Относно лекциите: графикът на първи курс е доста тежък, защото цяла година почвахме сутрин от 7:15 с три часа корейски език при Павлов, после имахме други предмети (Увод в общото езикознание, който е премет, задължителен за всички филологии и там ще ви смесят с японисти, китеисти, арабисти, индолози и т.н.; литературознание (пак общ филологически предмет); първия семестър ще учите и странознание на Корея при ас. Райна Бенева; щях да забравя няй-важното - ще имате 2 часа корейски при д-р Ким във фонетичния кабинет)... Ще имате различни извънкласни мероприятия, които ще трябва да посещавате (ние ходихме на разни класически концерти с корейски изпълнители, които бяха страхотни, на една изложба на севернокорейски художници; ще ви се удаде и няколко пъти през годината да ядете корейска храна; запознахме се с аторката на една корейска книга, върху която трябваше да пишем рецензия и така... --> на тези мероприятия е желателно да се ходи, защото д-р Ким много държи на тях.... засега не се сещам за друго, ако имаш въпроси, задавай ги тук или в другата тем за кореистика в отдел "Кандидатстудентска кампания"

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007, 11:48 
Пишете, о, братя

А по колко часа на ден се събират в такъв случай? Наистина е доста тежка програма, малко като на училище... :( И всеки ден ли са лекциите? Не вярвам да ви остава време, в което да се занимавате с нещо друго - след лекции следва учене..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007, 12:02 
Постоянно присъствие
Аватар

FeelingSad написа:
А по колко часа на ден се събират в такъв случай? Наистина е доста тежка програма, малко като на училище... :( И всеки ден ли са лекциите? Не вярвам да ви остава време, в което да се занимавате с нещо друго - след лекции следва учене..

Събират се по около 6-7 часа общо, но един учебен час е 45 мин. и имахме паузи по 15 мин., общо някъде до към 13:00-14:00 часа бяхме през първия семестър и имахме лекции всеки ден от понеделник до петък. Ами време не остава много за мотаене, съветвам всички от първи курс да не изпускате материал по корейски (най-вече), защото трудно се наваксва, така че след лекции се подготвяйте за другия ден и ще стане работата, не е кой знае колко трудно (е, първия ден е най-забавно, ще гледате като треснати малко, ама бързо се преодолява)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007, 12:18 
Пишете, о, братя

Circle Line написа:
FeelingSad написа:

Събират се по около 6-7 часа общо, но един учебен час е 45 мин. и имахме паузи по 15 мин., общо някъде до към 13:00-14:00 часа бяхме през първия семестър и имахме лекции всеки ден от понеделник до петък. Ами време не остава много за мотаене, съветвам всички от първи курс да не изпускате материал по корейски (най-вече), защото трудно се наваксва, така че след лекции се подготвяйте за другия ден и ще стане работата, не е кой знае колко трудно (е, първия ден е най-забавно, ще гледате като треснати малко, ама бързо се преодолява)

Тук не ставаше дума за мотаене, просто ми се налага да се издържам сама, макар, че съм от София и имам всички удобства засега. Но както и да е, някак трябва да се оправя. :) Това исках да зная, как ще вървят лекциите. Благодаря ти много!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 345 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща