feichka написа:
Mрън.

Къде е залата за кик-бокс? Защото аз бях решила това да записвам, друго просто няма какво, но ако е само загуба на време...
За мен загубата на време беше в задръстването в 94, докато стигна до залата и се върна от нея. Самите тренировки бяха супер, страхотно бях доволен и много съжалявам, че не успях да продължа. Записах се с идеята, че ще уча кик-бокс, но тренирах бокс. И много съм щастлив от това. Научих основите, не знам колко съм изпуснал, но тренировките бяха
солидни! И после се чувстваш страхотно. Престава да те е страх от конфронтация и да те ударят (това е като почнеш спаринг, иначе преди това добре оттренирваш ударите, блоковете, силова подготовка, супер загрявка, яко физическо натоварване). Абе препоръчвам страхотно!
entry91 написа:
Значи ще е айкидо...разкажете как са тренировките по айкидо. Треньорите как си провеждат тренировките? И как става накрая на годината оценката. Там няма състезания.
Тренировките по Айкидо не са особено натоварващи, поне за мен. Аз бях тренирал Айкидо преди това, и тъй като тези занимания са за студенти, които освен че са студенти - и не са се занимавали с такова нещо досега, не се преподава така сериозно, както ако се запишеш да ходиш в някой клуб. Просто такава е спецификата на заданието, иначе треньорът е
страхотен! В залата вечерите се провеждат нормални тренировки на клуба му - Ошинкан доджо. Иначе за нетренирали нищо хора, може да им дойде малко повечко - някои лицеви опори, търкалянията поне в началото доста дезориентират, може да боли от дългото стоене в сейдза (японския седеж на колене), но то е до свикване.
Понеже питаш, тренировката започва като всички се събуват боси като се качват на татамито, нареждат се, и се почва с малко медитация, поклон, после загрявка, и след това демонстриране на техники и практикуването им с партньор. Накрая се завършва пак с медитация и поклон. Много е готино, че се запознаваш с много хора, понеже идеята е да практикуваш с колкото се можеш повече партньори, като така научаваш повече. Някакви конкретни въпроси ако има...
Оценката е с изпит, показваш какво си научил, демонстрираш изпълнението на техники с партньор. Изобщо не е страшно, не знам да има скъсани.