Дата и час: 20 Яну 2026, 11:10

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Журналистика
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 15:55 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!
Аз съм Виолета. Кажете ми колко часа е изпитът по журналистика???

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2006, 12:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Журналистика -писмен е 5 часа, а журналистика - устен към 15-20-25 :P минути, в зависимост от това как говориш, дали си изчерпателна и дали примерно на изпитващите не им хрумне да ти зададат някой страничен въпрос :) общо взето не е трудно, но моите наблюдения са,че поне на устния изпит всичко зависи от предните 2.. и оценките ти на тях .., ако са по- ниски по-трудно ще ти пишат висока оценка , каквото и да кажеш :) , а ако са си високи почти сигурно ще ти пишат добра оценка :) това е от мен и от моя скромен опит :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 08:17 
В началото бе словото

А аз искам да попитам,понеже съм решила да ходя на курсовете към СУ,а пък те са чак април/юни,предварително мога ли да се подготвям по някакъв начин-сми има ли теми,нещо такова :lol: и освен това има ли някакъв вид конспект?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 11:51 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Няма предварителни теми, няма конспект. Следиш това,което се случва в политическия живот по света и у нас 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 13:53 
От дъжд на вятър
Аватар

Да и да допълня :P не само политическия, а и обществения, всякакви новини, всичко ... изпитите са доста всеобхватни и можеш и трябва да очакваш всичко :P :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 08:45 
От дъжд на вятър
Аватар

здравейте!може ли от мен едно въпросче?писменият по журналистика есе ли е? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ЗДр
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 12:13 
От дъжд на вятър
Аватар

Здравей :) Да есе е!Изисква се преди всичко оригиналност,модерно и различно мислене,езикова култура и мн добра способност за писмено изразяване,както и много добра обща култура! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 17:44 
От дъжд на вятър
Аватар

xexex,май ще се поозорим с есенцето.. :cry: а може ли да те попитам ти какви оценки изкара на изпитите?и ако можеш да дадеш някой съвет относно писмения и устния ще съм ти мн.ама благодарна! :P Мерси предварително!:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 19:33 
Драскач
Аватар

Аз за есето друго искам да питам - с предимно социална насоченост ли трябва да е? Ако се впусна повече във философски разсъждения, ще ми смъкват ли от оценката?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2006, 11:16 
От дъжд на вятър
Аватар

Моите оценки не са за казване :oops: имах 4 на есето и 4.25 на устния... това преди 2 години и не можах да вляза,но да ти кажа за тези оценки не се бях готвила, в смисъл гледах си редовно новини,интересувах се от медийни събития и такива неща... а за есето и социалната или философската насоченост, незнам проверителите какво точно търсят,може би на различните преподаватели им харесват различни неща :) но преди всичко трябва да ти е интересно есето и да си се насочил в правилната посока... например темата в/у която писах аз беше "Времето на кандидатите" и тя може да се разгледа по различен начин, в зависимост от възгледите на всеки човек... Но всеки преподавател казваше ,че се търси това,което съм написала по-горе-оригиналсност,креативност,интересно и модерно мислене ... и все пак аз не съм професор ,казвам си моето мнение :)) успех аз още не съм влязла журналистика, а толкова ми се иска ... за това продължавам и тази година :) дано да станем колежки :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2006, 13:19 
Драскач
Аватар

Дано! И аз съм мноооого желаеща да вляза журналистика, но времето ще покаже... Трябва ни просто добра подготовка за литературата и малко късмет за журналистиката. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 21:45 
От дъжд на вятър
Аватар

хехех,хайде да си основем клуб на "кандидат-журналистите"! :P Истината е че и аз отдавна мн.мн.искам да следвам журналистика,така че се надявам да стане!Пожелавам успех на всички и дано се видим през учебната 2007/2008 в СУ!:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2006, 22:11 
Драскач
Аватар

Дано! Дано! :cheers: :thumbleft:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2006, 21:55 
От дъжд на вятър

Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.Колко дълго трябва да е есето?И още нещо да попитам - имам склонност да иронизирам и дори да бъда доста саркастична и ме е страх това да не се определи като нещо лошо.По-обективно ли трябва да пиша или може да вкарвам и по-различни мои си мнения?Много ще съм благодарна ако някой ми отговори.Всичко хубаво и успех на всички:).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2006, 11:13 
В началото бе словото
Аватар

bubble написа:
Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.

Все пак никой не те задължава да стоиш 5 часа! Когато си готова, тогава излизаш.... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща