Дата и час: 02 Апр 2026, 19:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:01 
(U+2205,∅)
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
GaVrosH написа:
бих ви задал едно коварно въпросче:
Дали Хитлер е по-голяма гордост за германците, отколкото Сталин за руснаците? Това си е съвсем по темата и бих искал да чуя мнения :arrow:

хахаххахаахха, коварничко си е :lol:

баба ми уважава Сталин, но не знам за немците, някой с немски корени да каже :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:07 
Badass-motherfuka
Аватар

ами всъщност Хитлер е изградил повече от Сталин. е, като вземем предвид че Германия е с по-малка площ и че Хитлер е управлявал по-кратко... но все пак в икономическо отношение се е справил по-добре май...
но сега в Германия признаването официално на каквито и да било негови заслуги е еретична мисъл

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:13 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
Всъщност филмът не е нищо особено според мен !А колкото до въпросните лагери,те са туристическа зтракция в момента.Няма да влизам в спорове за съществуването им и т.н.Иначе ако си мислиш,че в тогавашния СССР е нямало подобни лагери,дълбоко се лъжеш.То в България е имало някви лагери,камо ли в по-развитите страни.

Знам, знам, че е имало

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:14 
(U+2205,∅)
Аватар

ми то има поддръжници и на фашизма в Германия, последователи на Хитлер... но те са малцинство

мисля че всичко зависи от степента на демократична зрялост... все пак не можеш да искаш от един човек, който цял живот е живял по времето на социализъм и комунизъм, да възприеме напълно и безрезервно демокрацията!

в Германия, освен като победена страна (с което се свързва и съзнанието за вина до голяма степен), демокрацията е на едно високо ниво, ето защо са много по-малко онези, които подкрепят Хитлер и неговата идеология...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:20 
Badass-motherfuka
Аватар

но аз не говорех за идеологии...
питах в някакъв по-прагматичен смисъл, икономически да речем

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2006, 18:42 
(U+2205,∅)
Аватар

GaVrosH написа:
но аз не говорех за идеологии...
питах в някакъв по-прагматичен смисъл, икономически да речем

ми то, повечето руснаци живели по времето на Сталин и комунизма, сега с носталгия си спомнят онова време... имало е условия поне за някакво достойно съществуване, сега тези хора са принудени да мизерстват...

в Германия по това време не са били кой знае колко икономически добре, след изолацията и разделянето на държавата... в Западна Германия е имало икомически прогрес, но едва ли нормалните хора са почувствали забогатяване...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2006, 21:07 
В началото бе словото
Аватар

GaVrosH написа:
ами всъщност Хитлер е изградил повече от Сталин. е, като вземем предвид че Германия е с по-малка площ и че Хитлер е управлявал по-кратко... но все пак в икономическо отношение се е справил по-добре май...
но сега в Германия признаването официално на каквито и да било негови заслуги е еретична мисъл

Има един лаф,как Сталин е последният руски цар,заварил Русия с каруци и оставил я с атомна бомба...за градежа не си прав,средствата са друг въпрос...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2006, 23:15 
Легендарен флуудър

:shock: Ма кви руснаци, живели по времето на Сталин в съзнателна възраст, може да са още живи, че да го подкрепят и да са носталгични за неговото управление? Той беше умрял през 1953 май?!
Същото и за германците, живели по времето на Хитлер. Мир на праха и на едните, и на другите!
А как смятате - българите от кого повече са пострадали - от Хитлер или от Сталин? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2006, 18:00 
(U+2205,∅)
Аватар

Joker написа:
:shock: Ма кви руснаци, живели по времето на Сталин в съзнателна възраст, може да са още живи, че да го подкрепят и да са носталгични за неговото управление? Той беше умрял през 1953 май?!
Същото и за германците, живели по времето на Хитлер. Мир на праха и на едните, и на другите!
А как смятате - българите от кого повече са пострадали - от Хитлер или от Сталин? :shock:

светлата памет на въпросните двама е била действително светла и неопетнена за много възрастни хора (конкретно в случая със Сталин) :roll:

а иначе не мога и не знам някой да може да даде обекивно и точно сравнение на вредите и ползите за нашия народ, причинени от двамата :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8