Дата и час: 19 Яну 2026, 03:46

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Латинският при биолозите
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 14:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, хайде някой, който е учил латински или знае нещо по въпроса ми каже дали той ще ни бъде наистина необходим, чух нещо, че ще бъде по-лесно за систематиката, ако поназняйваме латински.
Всъщност, той как ще бъде записан като факултативна или избираема дисциплина, че ме е страх да не би, ако запишеш латински след това да не можеш да запишеш биологична дисциплина за сметка на езика.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 21:01 
В началото бе словото
Аватар

Не пречи. Избираем е /пише го и на обявата/.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 21:06 
Легендарен флуудър

:lol: Латинският при биолозите, при медиците и при правистите, няма почти нищо общо с истинския латински на класиците - филолози и историци. :shock: Не се притеснявайте! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 22:46 
Стенограф
Аватар

така или иначе ще трябва да зубрите по систематика дали ще знаете или не латински не мисля че има голямо значение иначе на курса учили някакви основни неща от граматиката и думи

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2006, 22:57 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря за отговорите, наистина ще ми помогнат. :)
А ако реша да запиша, минималният брой избираеми дисциплини няма да се повлияе или... то аз гледах учебния план и за първи курс ние нямаме избираеми дисциплини, мисля че започват от 2-ри курс. Да попитам, за факултативните има ли ограничение относно годините, в които можем да ги записваме?
twiggy, случайно да знаеш колко време се учи латинският?
Може да напишете каквото знаете за видовете дисциплини, за записването им, докога можем да ги запишем и подобна информация, че малко ми е каша. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 14:03 
Стенограф
Аватар

за латинския не съм сигурна мога да питам. няма ограничение на броя факултативни дисциплини, а избираемите наистина започват от 2ри курс.
в учебния план срещу всяка дисциплина /била тя избираема или факултативна/ пише кои семестри може да се изучава. ако си харесаш например нещо подобно: свободни радикали: 4,6,8 значи може да ги изучаваш 4ти, 6ти и 8ми семестър, но не 1ви или 7ми например.
като гледам учебния план за МБ, в първи курс може да се запише единствено факултативни спорт, който е 2 семестъра и чужд език /при който пише 1,2 явно и той е 2/, сигурно и за другите специалности е така.
между другото по принцип избриаемите дисциплини могат да се записват като факултативни, ако си избереш по-голям брой от задължително избираемите в съответната година, но това в 1ви курс не ви засяга

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ]