Дата и час: 16 Яну 2026, 21:46

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво става между Русия и Грузия?
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 08:34 
(U+2205,∅)
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Всъщност положението е наистина сериозно!

Все още не мога да си обясня какви бяха причините за евакуирането на руските граждани от Грузия, изтглянето на дипломатическото представителство оттам, прекратяването на всички рейсове към Грузия, затварянето на границата, търсенето на грузинци, които насилствено да бъдат депортирани...

Този конфликт далеч надхвърля дипломатическите отношения и намеква за военни действия. Какво ли още може да се случи?

Всъщност на територията на Руската федерация има не малко автономни области, където правата на човека (на руски граждани) се потъпкват постоянно, а какво остава за някаква съвсем чужда държава, като Грузия и някакви си грузинци... :roll: :?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 08:44 
Легендарен флуудър

:? Всъщност Щатите чрез Грузия пак пробват докъде може да отстъпи Русия. И този път тя се запъна. Но ще го отнесат, както обикновено, не САЩ, а грузинците. Едно е да направиш шарена революция с пари отвън в една крайно бедна страна /среден месечен доход около 20 долара/, друго е да я вдигнеш на крака, а трето е да се ебаваш със съседна Велика сила!
Този път ги погнаха по всички направления - както се казва в казармата: Атом от всички страни! Затваряне на границите, прекратяване на полетите, повишаване на санитарните изисквания за всички грузински стоки, депортиране на всички незаконно пребиваващи на руска територия, изтегляне на дипломатите и семействата им, както и на семействата на военните... Но идва зима, а тя е най-силното оръжие - как ли ще се справят при прекъсване на петролните и газовите доставки? Е, в ранна пролет може пак да има вълнения и тогава ще има проруски,а не проамерикански президент...
Изглежда Русия може да живее без Грузия, но дали Грузия ще може да оживее без Русия?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 08:48 
(U+2205,∅)
Аватар

Joker написа:
Изглежда Русия може да живее без Грузия, но дали Грузия ще може да оживее без Русия?

Определено, сега разговарях с един френд от Москва. Наистина са смешни с техните революцийки, които нищо не могат да променят. В крайна сметка този, който има определя условията...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2006, 08:54 
Легендарен флуудър

И при нас започна с такива смешни работи, но сега е адски сериозно! Трябва много време и да се избере един от два диаметрално противоположни подходи - или неочаквано радикално скъсване и преориентиране, или плавен преход. Точно посредата не става!
Всъщност Русия е обвинила няколко източноевропейски страни, вкл България, че в нарушение на двустранни договори и международни спорзумения продават оръжие, закупено т СССР на Грузия и с него тя нарушава споразуменията за Абхазия и Южна Осетия. НАТО май не е възразило на това обвинени, щото си е вярно. Абе двойни стандарти - т.е. липса на правила!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2006, 18:19 
(U+2205,∅)
Аватар

по начало политиката с Русия и ЕС са по двойни стандарти и май няма друг начин, освен да се прави човек на заухав и да се старае да избива номера... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2006, 19:16 
Легендарен флуудър

И правилата, и двойните стандарти са довреме. После идва взрев, равилата се променят и още по-после пак се появяват двойни стандарти. Диалектика - количествените натрупвания водели до качестени изменения.... :roll:
Само дето сега Грузия ще го отнесе, а мислех да ходя там следващото лято... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 10:53 
В началото бе словото

Не съм предполагала, че Литва, Латвия, Естония, Украина и Грузия могат да правят смешни революцийки, но щом го чувам от устата на такива специалисти, сигурно е истина. Само един съвет, ако не сте били в тези страни, по-добре си трайте. Когато с години тъпчат родния ти език, да вдигнеш революция не е глупост. Тогава и българите трябва да се глупаци, че са се освободили от турците. Защо сте тръгнали към Европа тогава, направете обратен завой към Русия, може да ви хвърли някоя рубла.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 12:22 
Легендарен флуудър

:oops: Ще ме извиняваш за гадния език, но говориш пълни глупости. СССР се разпадна май през 1991 г. Тогава всички съюзни републики обявиха независимост и се признаха взаимно. Оттогава са независими държави. и дори са членове на ООН - Украйна и Беларус бяха и по-отдавна.
Затова да правиш общи заключения за отцепването на Прибалтика и шаренките революцийки в Грузия и Украйна е крайно безсмислено. Кой след 1991 г. "тъпче родния език" на грузинците? Дали Гамсахурдия или Шеварнадзе, които никога не проговориха на руски след като бяха избрани за президенти или Саракашвили, който всичките си официални интервюта дава на американски /не на английски!/, за да не пропусне да се представи като американски храненик?
Между независимите държави отношенията са по-сложни и всеки брани своя интерес във всяка област. Няма го вече "братският" СССР, където едни лежаха на гърба на други. Сега трябва много бачкане и интелигентно ръководство. В големите бивши съв. републики това не е изключено да стане - много хора, все ще се намерят няколкостотин способни, които да изтеглят останалите. В малките държавки е по-трудно - и населението малко, и територията, и ресурсите... Затова и в Грузия, и в Армения, и в Молдова и на доста други места е много тежко! Разчитат на чужда помощ отвън и затова приемат и доста гадни условия от тези, които дават помощта. При нас не е ли така? :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 21:26 
В началото бе словото

Ако заговориш на руски език в Западна Украйна, няма да получиш отговор. А ако попиташ къде са знаменитите църкви в Литва или Латвия, със сигурност ще се озовеш на съвсем друго място. И това ще е заслужено. Половината ми роднини са украинци, които искат да живеят в държава, която е независима не само на писмо. Историята показва, че го могат. Русия се образува от Киевската Русь. Да не говорим, че всички неща в Русия са дело на "-ко". А дори Пушкин е негър, а не руснак. Тъй че украинците могат да си изпържат сланината и без руската газ. Русия по-добре да оправи положението в страната си, където избиват половината население. Убиха почти всичките ми роднини, които направиха Сибир обитаема, а ти ще ми говориш какво е положението. По-добре млъквай!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 23:08 
Пишете, о, братя
Аватар

А защо си делиш любимата страна тогава? Защото знаеш че в Източна Украйна на украински въобще не говорят, нали? А газта руснаците я спряха, защото Украйна най-откровено си я крадеше!

'Негърското' в Пушкин се свежда единствено до дядо по майчина линия, а по бащина произлиза от благородническо семейство чак от 12 век! И аз съм расист, но и по Нюрембергските закони не се смята така! Освен това руската интелигенция не се свежда само до Пушкин.

Пък и това за избиването на населението от къде го измисли? За преди колко години става на въпрос? Кога си била там за последно, че да знаеш какво е положението, защото аз бях там преди месец и да ти кажа Русия е на светлини години по-добре от тука; по всички параграфи.

А и аз имам роднини, както в Украйна, така и в Сибир и ако ти прочетат поста ще ти кажат на теб да млъкваш и да не говориш глупости! :evil:

Но ако оставим личните нападки и излиянията на агресия (които според мен би трябвало да се модерират :!: ) настрана...

С тези си думи:
Joker написа:
Кой след 1991 г. "тъпче родния език" на грузинците? Дали Гамсахурдия или Шеварнадзе, които никога не проговориха на руски след като бяха избрани за президенти или Саракашвили, който всичките си официални интервюта дава на американски /не на английски!/, за да не пропусне да се представи като американски храненик?
Между независимите държави отношенията са по-сложни и всеки брани своя интерес във всяка област.

Joker се опита да покаже, че Грузия не си търси свободата, а просто си смени поляритета. Ако искат да бъдат независими, нека наистина станат такива, а не да лижат някои части на американците.

Преди да отговориш с някой още по-горчив пост, казвам че повече няма да пиша в темата. Просто някои неща наистина преляха чашата, а освен това никой от нас няма да може да убеди другия противно на убежденията му/и, така че просто няма смисъл да си хабим нервите и свободното време.

Извинявам се (на съфорумците), ако изказванията са ми били груби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 18:05 
В началото бе словото

За последното десетилетие убиха прапрабаба ми и прабаба ми, които макар, че бяха старички, можеха да живеят още много дълго. Убиха дядо и баба ми, половината братовчеди, втори и трети братовчеди на майка ми. Убиха чичо ми и оставиха две деца без баща. Да не говорим за приятелите ни. Тъй че избиването на населението не е измислица и не го пожелвам на другите. Тези убийства никога няма да ги простя на Русия. Повече никога няма да стъпя в РОДИНАТА си, а някога плаках, че си заминавах, мислейки, че навсякъде другаде е ад. Това е най-красивата страна, с най-безжалостната власт и най-робското население. Страна с най-богатата култура, която е струвала много на хората, които са я създали. На Пастернак, Есенин, Маяковски, Высотский, Владислав Николаевич Листьев - живота.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 18:11 
В началото бе словото

Прадядо ми е бил в плен на фашистите. След края на войната Родината Майка го чакаше с нетърпение да се върне. Той й повярва и прекара още няколко години в лагер, но този път руски. А дядо ми, който е един от най-умните хора, изкара отлични оценки на изпитите, не беше приет в университета, защото баща му бил враг на народа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 18:17 
Легендарен флуудър

:? И кво общо има тва с Грузия? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 19:50 
В началото бе словото

Има общо с Русия и отношението й към съседните страни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2006, 20:54 
Легендарен флуудър

:? Ако не се лъжа през 1801 г. некъв грузински крал/цар Ираклий? предава суверенитета на Грузия на император Павел. За разлика от Армения, Грузия доброволно се присъединила към Русия. Сега пак по свое желание се е е отделила. Всеки си тегли последствията.
Не че е добре, но по-разбирам на Кавказ да има руска армия, отколкото на Балканите - американска. Едните имат цивилизционна мисия, а другите са си просто едни бандити/каубои.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Грузия и Русия - война!!

[ Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14 ]

в Светът

camel

207

6311

27 Сеп 2008, 11:40

pora_e_priqtel Преглежда последните мнения