Дата и час: 20 Яну 2026, 15:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 19:36 
Proud and Noble Man
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Топалов загуби, но достойно и като шампион... :notworthy:

А колкото до Крамник... Хехе, да почакаме и ще разберем колко ще я задържи тази титла - все някой ден ще се бъгне уиндоусът на помощните му компютри и тогава ще го видим :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2006, 20:30 
Постоянно присъствие
Аватар

Аз знам защо Крамник не обича да играе блиц партии. Защото нема време да кисне знаете къде.
В последната и решителна партия от блица (при равен резултат 1,5:1,5) Веско направи една ученическа грешка и падна. Всъщност грешката просто беше капакът. Крамник беше нагънал нашия и победата му изглеждаше сигурна.
Изобщо целият турнир за титлата изобилстваше от груби грешки и на двамата шахматисти. Това не беше турнир на надиграване, а на възползване от грешките на противника.
От 100км се виждаше, че Веско не е в най-добрата си форма. Само като си спомня как размаза Аронян и останалите на М-тел мастърс и преди това на световното... Тогава играеше леко и изобретателно, докато сега някак сковано, предвидимо и безидейно. Вярно е, че Крамник не е от класата на Пономарьов, Свидлер и т.н., а ги превъзхожда. Крамник е хладнокръвен играч, отлично се защитава и знае кога да напада. Но аз твърдя, че Топалов е по-добър от него. Пролича си в третата блиц партия. Такива зрелищна атака Крамник може само да сънува.
Абе радвайте се, че имаме играч като Весо!

едит: Той е Барса в шаха. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2006, 18:58 
Легендарен флуудър

Много бях впечатлен тъй като прочетох в НЕТИНФО,че в щаба на Веселин Топалов обмислят мач реванш за световната титла в София,който да започне на 3 Март 2007 !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2006, 20:22 
Вазов
Аватар

THE_PARASITE написа:
Много бях впечатлен тъй като прочетох в НЕТИНФО,че в щаба на Веселин Топалов обмислят мач реванш за световната титла в София,който да започне на 3 Март 2007 !!!

"Длъжен съм да помогна да има по-добра система за провеждането на такива мачове и сега ще се занимавам само с това. Що се касае за двубой-реванш, то утре срещу мен може да поискат да играят Ананд, Леко и други. Разбирам, че Топалов иска да си върне титлата, но сега не е най-подходящият момент за подобни "сериали", които могат да продължат до безкрай. Има още много други шахматисти, които претендират за моето звание, и аз не трябва да ги пренебрегвам", коментира Крамник

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2006, 08:55 
Легендарен флуудър

Moriarti написа:
THE_PARASITE написа:

"Длъжен съм да помогна да има по-добра система за провеждането на такива мачове и сега ще се занимавам само с това. Що се касае за двубой-реванш, то утре срещу мен може да поискат да играят Ананд, Леко и други. Разбирам, че Топалов иска да си върне титлата, но сега не е най-подходящият момент за подобни "сериали", които могат да продължат до безкрай. Има още много други шахматисти, които претендират за моето звание, и аз не трябва да ги пренебрегвам", коментира Крамник

Всички знаеха отговорът на Крамник още преди да го е дал...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2006, 15:08 
Пишете, о, братя
Аватар

Крамник може да дава каквито си иска отговори, но той е длъжен да защитава титлата си с/у всеки шахматист с ЕЛО над 2700( такива са около 20 в света), който може да осигури наградния фонд от 2 или 3 милиона долара. Също така е задължен от правилата на ФИДЕ да си защитава титлата и на Световното първенство, което ще бъде изключително трудно за него, защото го е страх от турнири и предпочита да играе мачове, за да може да използва психически атаки и стратегии.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2006, 20:08 
Легендарен флуудър

Astral4o написа:
Крамник може да дава каквито си иска отговори, но той е длъжен да защитава титлата си с/у всеки шахматист с ЕЛО над 2700( такива са около 20 в света), който може да осигури наградния фонд от 2 или 3 милиона долара. Също така е задължен от правилата на ФИДЕ да си защитава титлата и на Световното първенство, което ще бъде изключително трудно за него, защото го е страх от турнири и предпочита да играе мачове, за да може да използва психически атаки и стратегии.

Сигурно,ама най-вероятно ще намери вратичка да се измъкне от мач с Топалов.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2006, 10:00 
Пишете, о, братя
Аватар

Точно това се опитвам да обясня, че той каквото и да прави и да измисля, не може да променя правилата на ФИДЕ и не е както преди да може да си прави каквото иска, а да не говорим, че с човек като Кирсан Илюмжинов вече никой не може да си прави каквото иска безнаказно в шахматния свят :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2006, 10:13 
Легендарен флуудър

Astral4o написа:
Точно това се опитвам да обясня, че той каквото и да прави и да измисля, не може да променя правилата на ФИДЕ и не е както преди да може да си прави каквото иска, а да не говорим, че с човек като Кирсан Илюмжинов вече никой не може да си прави каквото иска безнаказно в шахматния свят :lol:

Ще видим...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 22:18 
Постоянно присъствие
Аватар

Леле, тоя крамник е супер балъче. Я вижте как се дъни срещу Дийп фриц: http://www.as.com/comunes/2006/ajedrez_duelo/
п.с. гледайте на по-бавничко темпо де :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2006, 08:18 
Легендарен флуудър

don_angelitto написа:
Леле, тоя крамник е супер балъче. Я вижте как се дъни срещу Дийп фриц: http://www.as.com/comunes/2006/ajedrez_duelo/
п.с. гледайте на по-бавничко темпо де :)

Това ,че се дъни няма значение,Важното в случая е ,че тпй е абсолютният световен шампион,колкото и да не заслужава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2006, 09:30 
Пишете, о, братя
Аватар

Не мисля, че се "дъни". Досега и 2те партии играе мн силно, но допусна сигурно най-голямата грешка от детството си насам, след като не видя мат в един ход 2рата партия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2006, 15:39 
Постоянно присъствие
Аватар

Astral4o написа:
Не мисля, че се "дъни". Досега и 2те партии играе мн силно, но допусна сигурно най-голямата грешка от детството си насам, след като не видя мат в един ход 2рата партия.

Да де, за това ти говоря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3