PrincessSuperstar написа:
Моето негласуване, заедно с това на още 60% от населението, беше протест срещу безобразието, което политическата класа упражнява над народа ни, и което заема все по-големи мащаби. Не съм съгласна властта да прави каквото си иска, без да ме пита, но тя го прави вече години наред. Безобразно, все по-нагло, все повече и повече. Не смятам, че ако подкрепя когото и да било от седемте кандидати, моят глас или гласът на който и да било гласоподавател ще има значение. Просто защото политиците НЕ СЕ ВЪЛНУВАТ КАКВО МИСЛЯТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ. За това българският народ има голяма вина, защото сме си стадо, както и да го погледнеш. Приемаме всичко, което ни наложат и освен да мрънкаме, не ни стиска да си надигнем главата.
Аз не съм над тия неща, повярвай ми. И ми пука какво става в България. Но забелязвам, че изборите вече не са (ако изобщо някога са били у нас) решаващ фактор. Ето например изборите за правителство- трите партии, които според предизборните си лозунги и очакванията на народа, би следвало да си съперничат, взеха, че в името на персоналната си изгода си спретнаха коалиция. Това не е ли гавра с избирателите? Имаше хора, гласували за НДСВ - срещу БСП, а те какво направиха? (давам просто пример).
А настоящите избори са повече от предначертани и предвидими.
И още нещо, в тези избори аз нямах избор- нито един от кандидатите не беше достоен за моя глас. Защото аз не подкрепям агенти на ДС, фанатици и поредните лицемери. Не, мерси.
а бе я лапай!
протест е това което направиха хората в Унгария, Франция, Гърция и др. как 60% няма да променят нищо ?
колко процента гласуха на парламентарните, а ? ако беше 80-85% то Меди Доганов нямаше изобщо да влезе в кабинета и ДПС щяха да са с 10-11 депутата
ИЗБОРИТЕ СА РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ РЕАЛИЗИРАТ ЧУЖДА ВЛАСТ, А НЕ Я ПРИТЕЖАВАТ! УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ ЧРЕЗ ПРОТЕСТИ НА УЛИЦАТА, А НЕ ЧРЕЗ НЕГЛАСУВАНЕ ОТ ВКЪЩИ. Това от своя страна води до необходимост от ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, нещо за което болшинството от българското население най-малкото нз какво означава.......което ни отвежда до въпроса "Какво учат децата в у-ще( а както се вижда от горните постове спокойно моежем да добавим и университетите) по следните "обществени науки": история, философия, етика и право, литература?"