Дата и час: 17 Яну 2026, 22:08

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 237 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: изпит по немски език
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2006, 23:20 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, наскоро се регистрирах във форума и имам един въпрос към вас. Искам да попитам някой кандидатствал ли е с немски език и какви са компонентите - аз знам за Lückentext с варианти и мисля, че има още един без варианти, Leseverstehen и нещо за писане ( съчинение, Errörterung и т.н.), интересува ме дали в самия изпит се включва и превод? И още нещо, според вас удачна ли е комбинацията за кандидатсване с немски език и история и евентуално към кои специалности мога да се насоча? Какво ще кажете за европеистика? Ще се радвам, ако споделите мнението си :) Благодаря предварително.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2006, 23:27 
Master Of Puppets
Аватар

Превод и съчинение има задължително! По останалите въпроси не мога да изкажа мнение, тъй като явно ти трябва мнението на някой, който е минал по тоя път. :roll:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2006, 10:59 
От дъжд на вятър
Аватар

С немски и история можеш да кандидатстваш за международни отношения , на мен много ми харесва, но нямам време и възможност да готвя и немски :roll: Относно изпитите виж тук : http://www.uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/programs+bg/nemski_ezik.pdf Успех :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2006, 19:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Точно, както си и мислех, в тази програма е включен и превод от немски на български език. Много ти благодаря teufelchen. А ти с какво ще кандидатстваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2006, 21:13 
хромозоми XY
Аватар

Зарежи я тая история. Кандидатствай с география и немски :arrow: Туризъм :D :P

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 00:11 
От дъжд на вятър
Аватар

anelka радвам се, че сам помогнала ако имаш други въпроси давай имам много приятели, които готвят немски мога да им подосаждам :oops: иначе аз лично ще кандидатствам с история и литература :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 18:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Ами вече започнах с история и няма накъде, на мен историята ми харесва. Преди и аз исках да кандидатствам с история и литература, но тъй като Декември месец имам изпит по немски за Германия и реших, че няма да успея, да се справя и с немския, историята, а отгоре на това и литература и така. Ами teufelchen ако не те притеснявам може да попиташ ако имаш някои познати, които вече са издържали изпита по немски, как минава, много ли е труден и всъщност как са се готвили и т.н. Благодаря ти предварително :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 18:36 
От дъжд на вятър
Аватар

съжалявам ама нямам познати , които да са го държали всички сега го подготвят за кандидатстване :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 19:31 
Master Of Puppets
Аватар

anelka написа:
Преди и аз исках да кандидатствам с история и литература, но тъй като Декември месец имам изпит по немски за Германия и реших, че няма да успея, да се справя и с немския, историята, а отгоре на това и литература и така.

Хубаво си направила! И аз през декември ще се явявам на DSD и сега ми е супер натоварено с история, литература и немски. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 21:03 
От дъжд на вятър
Аватар

Raya_Alexandrа и ти ли си в езикова? Аз уча в езикова гимназия, а от 3 години съм в елитна паралелка и досега се занимавахме с тия теми за устния изпит, отделно, че имаме и СИП-ове и сумати часове по немски и сега ми е доста трудно. Именно затова се отказах и от литературата. Иначе от малка си мечтаех за право :( , обаче май това, което избрах е по-добрия варинт лично за мен :? ..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 21:19 
Драскач
Аватар

По-добре се откажете от ДСД-то, ако няма скоро да ви трябва. Поне това е моето мнение. Аз имам ДСД, но и досега се чудя за какво ми е. Иначе тази година се явих и на изпита по немски в СУ, след като реших да кандидатсвам в България някуде през април. Купих си една зелена книжка с тестове (даже не си спомням как се казваше), направих няколко пробни теста, ама без преводите, щото на второто изречение се отказвах поради невъзможността ми да преведа квото и да е, и изкарах 5,19. Според мен беше въпрос на късмет, а и ми помогна това, че бях спокойна по време на изпита. Ако питате мен, изпитът не беше труден, въпреки високият процент двойки. Но това е лична преценка, не мога да прав обобщения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 07:46 
Master Of Puppets
Аватар

anelka написа:
Raya_Alexandrа и ти ли си в езикова? Аз уча в езикова гимназия, а от 3 години съм в елитна паралелка и досега се занимавахме с тия теми за устния изпит, отделно, че имаме и СИП-ове и сумати часове по немски и сега ми е доста трудно. Именно затова се отказах и от литературата. Иначе от малка си мечтаех за право :( , обаче май това, което избрах е по-добрия варинт лично за мен :? ..

anelka, аз от 5 години съм в немска гимназия и сега тоя изпит го готвим от 10-11 клас... :roll: Тука последните месеци е супер напрегнато...постоянно някой се сеща да променя изисквания и папки и теми и т.н. Във вторник бях на пилотния изпит, който уж трябва да ни успокои за истинския... Ами да си кажа, никак не се успокоих, като чух как мрънка германецът... :roll: Сега не знам, дали ще ида на изпит в СУ по немски... ако се чувствам подготвена през юни, може и да ида. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 14:26 
От дъжд на вятър
Аватар

pliu6eno_me4e задължена съм да отида на този изпит, въпреки че вече се отказах да ходя в Германия. И аз като Raya_Alexandra от 5 години съм в езикова гимназия с 1- ви език немски, а от 10 клас, откакто съм влезнала в тая елитна паралелка се готвим за този изпит. Откакто е започнала тази учебна година всичко е доста напрегнато, постоянно правим минали изпити, дори наскоро сменяха заглавия на теми и т.н. И аз другата седмица ще ходя на пилотен изпит, за да видя как протича. Но просто, както казах не върви да се откажа в последния месец, при положение, че са положени толкова много усилия.

P.S. pliu6eno_me4e Тази зелената книжка се казва "Auf dem Weg zu Uni" и мисля, че точно към Март-Април беше излезнала и е издадена точно за Сф университет. Аз също си я купих, но съм правила само някои неща от нея. А този текст, който е за превод от порядъка на половин или 1 страница е? На мен ми бяха казвали за 13-14 реда ( нещо такова беше).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2006, 00:36 
Драскач
Аватар

Да, и аз затова се явих на ДСД, щото ми дойде късно акълът в главата. Ама ако само се бях сетила по-рано... Изобщо нямаше да си мръдна пръста...

Иначе за превода - мисля, че беше малко повече от половин страница. Ама не си спомням. Пък и важното е да не личи, че не знаеш нещо (т.е добре да го замажеш, щото изпитващият може и да не забележи липсата на една дума примерно). Има една хубава книжка, която обаче е издавана доста отдавна. Пък и отново не помня нито име, нито издателство. Но в нея има примерни преводи на текстове. Това май е единствената такава, така че пробвай да я намериш от учители по немски по ключовите думи "примерни преводи". Аз не я отворих, но то беше само заради безкрайния ми мързел.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2006, 12:30 
В началото бе словото
Аватар

I az sum ot kusmetliite, koito sled nqkolko sedmici sa na DSD... :( I su6to re6ih da kandidatstvam s nemski i istoriq, za6toto re6ih, 4e i da u4a temi po literatura, 6te mi doide mnojko....
Kolkoto do samiq izpit v SU - 4uvala sum, 4e ne e tolkova truden, no imenno tozi prevod e nai-gadniqt komponent...Moje bi, za6toto mnogo rqdko sme pravili to4no tova v u4ili6te ili puk davat gadni dumi4ki......No sus sigurnost se izkarva nad 4, ako si bil v DSD paralelka. Problemut e, 4e prosto nad 4 e dosta nezadovolitelno...
A znaete li za nqkakvi kursove, koito podgotvqt za tozi izpit? Imam predvid ne6to, koeto da e samo trenirovka - za edna sedmica, ili nqkolko suboti i nedeli...ne6to ot tozi sort...?

Не виждат те в своята гордост моята горест,
не усещат допира на мойте горчиви сълзи...
Дива радост е за мен, когато вали!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 237 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по немски език 2000 год.

в ФКНФ

tannia_simeonova

0

519

20 Мар 2013, 21:06

tannia_simeonova Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Курс по немски език за кандидатстуденски изпит

в КСК 2007-08

taj_mahal

0

670

03 Юни 2007, 20:22

taj_mahal Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Пробен изпит по немски език?

в Студенти - общ форум

ChaosLegion

1

478

10 Дек 2011, 21:58

stasinka Преглежда последните мнения