Дата и час: 16 Яну 2026, 17:09

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 183 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кандидатстуденти 2007/2008
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2006, 23:23 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте всички студенти и кандидатстуденти,
радвам се че се регистрирах тук, и наистина се надявам да получа информация и да обсъдим някои въпроси за кандидатстването до година(с влизането на България в ЕС)....въпроса ми е дали ще се промени системата за кандидатстване, дали ще сме опитни зайци, дали след закриването на повечето нелегализирани учебни заведения, 5/10 университета в страната ще са достатъчни за повечето български студенти и дали наистина дипломата ще е призната в повечето европейски държави....??? Какво всъщност ще се промени в образователната система на България с влизането ни в ЕС.....всичко.....нищо :!: :?:

P.S: извинявам се ако темата се повтаря.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 08:55 
Master Of Puppets
Аватар

Според мен за КСК 2007 нищо няма да се промени. Евентуално учениците, които сега са 10 клас, ще са първите "опитни зайчета". Преди време министър Вълчев потвърди, че за тях ще има задължителни матури.

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кандидатстуденти 2007/2008
МнениеПубликувано на: 22 Окт 2006, 09:03 
В началото бе словото
Аватар

aHu написа:
[...]и дали наистина дипломата ще е призната в повечето европейски държави....??? [...]

А наще няма ли да бъдат признати? Ако завършваме висшето си през 2010? (не е риторичен въпрос, наистина питам)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2006, 09:05 
От дъжд на вятър

Всички дипломи ще бъдат признати ,независимо кога си завършил/а.Естествено наистина зависи от университета,който всеки от нас,ще завърши,но като цяло се планира тези,които не са акредитирани,да дават валидни за цял свят дипломи след влизането ни в ЕС.Относно изпитите - не мисля,че за тази година ще има някаква промяна.Поне не и за СУ,макар че не го твърдя със сигурност!За УНСС промяна ще има във формата - щяло да бъде под формата на тест по история,математика,литература и различни дисциплини.Някъде тук май четох,че дори и да има някакви промени в изпитите,то съдържанието на изпитите ще изисква същите знания,каквито би получил/а при всичките курсове,които сега подготвят кандидат-студентите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кандидатстуденти 2007/2008
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2006, 15:54 
В началото бе словото

aHu написа:
Здравейте всички студенти и кандидатстуденти,
радвам се че се регистрирах тук, и наистина се надявам да получа информация и да обсъдим някои въпроси за кандидатстването до година(с влизането на България в ЕС)....въпроса ми е дали ще се промени системата за кандидатстване, дали ще сме опитни зайци, дали след закриването на повечето нелегализирани учебни заведения, 5/10 университета в страната ще са достатъчни за повечето български студенти и дали наистина дипломата ще е призната в повечето европейски държави....??? Какво всъщност ще се промени в образователната система на България с влизането ни в ЕС.....всичко.....нищо :!: :?:

P.S: извинявам се ако темата се повтаря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2006, 15:56 
В началото бе словото

в УНСС ще се въведе така наречената тестова система,а СУ мисля че не.Нещтата си остават същите.А относно дипломите,би трябвало да се признават навсякъде.В СУ кредитната система я въведоха имено затова.Успех на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 21:56 
Писаружяк
Аватар

Кредитната система не е ли въведена в повечето университети в България?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2006, 21:57 
Легендарен флуудър

Е! :? И кво от това? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 10:55 
В началото бе словото
Аватар

Да, това за тестовата система и аз го чух, и във Винса сащо така ще го направят за следващото кандидатстване(догодина), което според мене е по-добрия вариант и би трябвало навсякаде да е така, защото никаде в чужбина не сам чувала за матури и всякакъв такъв вид кандидатстване, да не говорим че в някои държави дори е достатъчно интервю.... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2006, 09:20 
От дъжд на вятър
Аватар

Докато намерим най-правилния път за влизане в университетите много години още ще минат, дано системата по-скоро намери своите грешки и да ги поправи, защото не е честно спрямо нас кандидатстващите - да влизаме по някакъв "странен" начин, различен от европейския и световния, да ни оценят (особено писмените работи), по неопределен начин , което е абсурдно с оглед това за какво кандидатстваме... Все пак младите хора трябва да бъдат стимулирани да учат, а не мечтите им да се изпаряват с поредната неуспешна и по скоро фалшива КСК! Младите поколения са бъдещето на България и нашите управници трябва да спрат да обещават небивали и утопични неща и да се захванат с това,което им е по силите, а именно да въведат реформи в българското образование.Влизаме в Европейския съюз и всички говорят за изравняване на цените с европейските, за увеличаване стандарта на живот у нас ... но кой говори за образованието?Сферата у нас, в която "от както свят светува" все нещо куца и не е както трябва!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2006, 10:38 
Легендарен флуудър

Ле-ле, извинявай но от това, което написа, разбирам, че в главицата ти е пълно единствено с щампи, извлечени от журналистическия слугинаж в тази страна и от шепа корумпирани политици, отдавна продали се за жълти стотинки на всеки, който им плати! :angryfire:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 00:46 
Писаружяк
Аватар

aHu написа:
Да, това за тестовата система и аз го чух, и във Винса сащо така ще го направят за следващото кандидатстване(догодина), което според мене е по-добрия вариант и би трябвало навсякаде да е така, защото никаде в чужбина не сам чувала за матури и всякакъв такъв вид кандидатстване, да не говорим че в някои държави дори е достатъчно интервю.... :?

Как така никъде не си чувала за матури? Според теб A Levels в Англия какво представляват? Всеки, който завършва колеж ги държи и с тях кандидатства в университета.
Аз мисля, че в България матури трябва да има задължително. Какво са писнали всички против тези матури сякаш това е най-неестественото нещо на света. Системата обаче трябва да се промени така, че с резултатите от тези матури да се кандидатства по университетите. На практика обаче това е един доста сложен процес.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 08:51 
Легендарен флуудър

:? Добре бе пич, как ще стане това, като първо навсякъде даскалите ще гледат да надуват оценките, за да отиде тяхното школо по-нагоре във всевъзможни класации?
Второ - нали допускаш, че има известна разлика между шестицата в Немската в София и тази в гимназята в с. Горно нанадолнище, от което ще пострадат учениците, т.е. кандидатстудентите.
Трето - дали е нормално с матура по БЕЛ да се влиза ядрена физика например! Кандидатстудентският изпит си има смисъл, но наистина системата му трябва да се модернизира.
Четвърто - надухте ми главата с тези текстове, но аз уча исторя и си мисля да ставам научен работник или преподавател. Нашата наука се свежда до писане на текстове, а не до рисуване на кръгчета или хиксчета върху буквички...
И сигурно мога да продължа така до безкрай... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 12:13 
От дъжд на вятър
Аватар

хах ... и каква може да бъде разликата между оценката по БЕЛ в София и тази в Горно нанадолнище ??? Ами ако преподавателят в Горното .. е завършил СУ ? Според мен няма значение къде преподаваш... важно е да си разбираш от работата и да си държиш на професията с две думи- да си професионалист ! Аз не мисля,че софиянци са повече професионалисти от всички други учители в останалите градове,села и т.н в страната. "Надуване" на оценки може да има както в Горно нанадолнище, така и в София... Така,че това,което казваш е повече от смешно, да не кажа твърде повърхностно мнение!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 12:23 
Писаружяк
Аватар

Joker написа:
:? Добре бе пич, как ще стане това, като първо навсякъде даскалите ще гледат да надуват оценките, за да отиде тяхното школо по-нагоре във всевъзможни класации?
Второ - нали допускаш, че има известна разлика между шестицата в Немската в София и тази в гимназята в с. Горно нанадолнище, от което ще пострадат учениците, т.е. кандидатстудентите.
Трето - дали е нормално с матура по БЕЛ да се влиза ядрена физика например! Кандидатстудентският изпит си има смисъл, но наистина системата му трябва да се модернизира.
Четвърто - надухте ми главата с тези текстове, но аз уча исторя и си мисля да ставам научен работник или преподавател. Нашата наука се свежда до писане на текстове, а не до рисуване на кръгчета или хиксчета върху буквички...
И сигурно мога да продължа така до безкрай... :wink:

Ти явно не си прочел целия ми пост. Както казах "на практика това е един доста сложен процес". Според мен матури трябва да има и трябва да се кандидатства с оценките от тях. Друг е въпросът, че на този етап това е невъзможно, тъй като никой университет (поне престижните) няма да се съгласи да приеме студенти, които не са преминали през неговия изпит. Един ден, когато нивото на средното ни образование се подобри, може и да се случат тези неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 183 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща