Дата и час: 21 Яну 2026, 20:38

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2006, 08:03 
Писаружяк
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Като се замисля за приятелите ми и за мен,първото твърдение е вярно,за второ и трето обаче има различни варианти :wink: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: единственото характерно за всички качество?
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2006, 09:00 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
levi nathan написа:
Дали е вярно наблюдението, че хората, слушащи метъл (какъвто и да е), по правило са доста общителни и социофилни, с ярко изразено (но не виаги напълно осъзнато) чувство на групова пинадлежност.

А за мен и моите приятели третото е вярно....
За мен лично първото е вярно, второто на моменти. Понякога изпитвам ужас от хората около мен. От много хора :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 17:51 
Badass-motherfuka
Аватар

дали и аз съм позьорче, щото слушам траш, пък не мисля че съм свит и комплексиран...?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 22:21 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
И какво - като слушаш траш по презумция трябва да си свит и комплексиран? :roll:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 22:31 
Badass-motherfuka
Аватар

Пиндила го загатна... пък и понахули тоя-оня че са позьори...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2006, 22:57 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Лош Пиндил! :P

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 12:50 
В началото бе словото

И аз, като тинейджър си мислих, че готините хора слушат готина музика, а а големите шибаняци кофти музика. После осъзнах, че съм бил в пълна заблуда - имам приятели, с които се разбирам добре и слушат лайна.
Музикалните възприятия се формират от това, което човек е слушал и което си е избрал да харесва. Ако на човек, който е слушал предимно поп до момента и му предложиш по-тежка музика голяма е вероятността да не я хареса в първия момент, но в последствие да я харесва. На това се гради мейнстрима и въобще модата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: единственото характерно за всички качество?
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2006, 22:09 
Да живей словото

Благодарил (а): 3 пъти.
levi nathan написа:
Дали е вярно наблюдението, че хората, слушащи метъл (какъвто и да е), по правило са доста общителни и социофилни, с ярко изразено (но не виаги напълно осъзнато) чувство на групова пинадлежност.

Всеки човек е различен и хората, слущаши подобна музика също.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 00:34 
В началото бе словото
Аватар

Аз лично мисля че има връзка между музиката и характера на човек, но тая връзка не е БАШ толкова силно изразена.Например един френд носи само кожени дрехи,кара черно харли и ако влезете у тях ш'си помислите че сте на бирен фест :occasion5: . Са ш'си кажете тоя е некав рокер- ДА ама НЕ -тоя човек слуша само Моцарт,Чайковски и т.н. и работи СЧЕТОВОДИТЕЛ. Сами си правете изводите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 09:04 
Легендарен флуудър

Bloodlust написа:
Аз лично мисля че има връзка между музиката и характера на човек, но тая връзка не е БАШ толкова силно изразена.Например един френд носи само кожени дрехи,кара черно харли и ако влезете у тях ш'си помислите че сте на бирен фест :occasion5: . Са ш'си кажете тоя е некав рокер- ДА ама НЕ -тоя човек слуша само Моцарт,Чайковски и т.н. и работи СЧЕТОВОДИТЕЛ. Сами си правете изводите!

Говорим за връзката (ако има такава) между музика и характер, а не между музика и външен вид/професионална ориентация :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 09:07 
Живее, за да пише
Аватар

Ако има връзка м/у двете то аз страдам от силна форма на шизофрения :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 10:17 
Smells Like Teen Spirit
Аватар

Харесвам доста неща, но съдейки по това какво слушам, когато съм сама съм склонна да вярвам, че има връзка и то голяма.
Съвсем не искам да обидя някой, но според мен, за да си падаш по по-популярна музика, ако мога така да нарека стиловете, слушани от по-голямата част на хората, то тогава не си наясно със себе си. Когато се познаваш намираш онова, което те отличава, не парадираш с него и не го демонстрираш умишлено, но това дава отражение върху интересите ти.
Точно това е и причината много хора да искат да приличат на други хора и им подражават. Не могат да кажат какво харесват, затова харесват онова, което харесват някои-си-там-от-квартала, иска да бъде приет от тях.
Върху всеки човек се оказва определено влияние от някъде, променя се, променя и интересите си. Когато сме деца харесваме детски писнички, харесваме ги всички, защото всички сме еднаквомислещи т.е. всички сме просто деца:) Питай ме сега, колегите от детската градина какво правят и какво слушат...
Музиката е идея, начин за възприемане на света, изказаната мисъл, заклещена в мозъка ти, тогава, когато си ти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 13:20 
Гутенберг
Аватар

От оная психология, дето имахме във втори курс, научих две неща. Първото беше, че за малките деца анусът бил основен източник на удоволствие, а второто - по темата вече - е, че интровертните и екстровертните хора слушат музика различно. Интровертните хора би трябвало да се съсредоточават по-трудно, ако работят или учат на музика, защото те потъват в музиката, взимат я по-навътре, и отделят по-малко внимание на другите си дейности, докато звучи музика. Екстровертните хора пък работят много добре на музика и се съсредоточават по-лесно, защото умеят да я превръщат във фон и да посвещават вниманието си на други дейности, без да затъват в музиката.

А от друга страна на лекциите се каза, че екстровертността и интровертността се влияе от налягане върху мозъчната кора, което си е биологична даденост, т.е. така се раждаш. Не знам доколко е вярно, но ако е така, значи някакси биологично ти е обусловено дали ще затъваш в музиката, която слушаш, или не. Звучи малко странно.

И затова може би някои характери слушат музика, в която има къде да се затъва...if you know what i mean.

Ама тва са бози предполагам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 13:34 
Легендарен флуудър

Това звучи интересно :)
Спомням си, че веднъж попитах един съученик как така успява да се подготви за всеки час в даскало и как си разпределя времето за учене. И той ми разправя, че като седне да чете задължително си пуска музика (да отбележа само, че беше единственият в класа, който слушаше чалга. И то по много :lol: ).
Прибирам се аз следобеда, пускам един албум на NOFX на касетофона и сядам да чета... Чета, чета, чета... По едно време касетката свърши (т'ва го разбрах на секундата, щото си м-м-м-м-ънках мелодиите и тактувах с крак) и аз се усещам, че още чета заглавието :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2007, 13:42 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
мда,и аз съм като Циндила :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща