Дата и час: 20 Яну 2026, 05:24

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2006, 19:28 
Драскач

Благодарил (а): 0 пъти.
Да, но сме тикви и никак не си пазим нито природата, нито ценните турситически обекти. Вижте какво стана с Черноморието, сега погват и Банско... Изобщо, страна на мутри които строят ли строят и то грозотии. Соц-сградите са ни най-малкият проблем. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2006, 00:25 
Да живей словото
Аватар

Assasiyah написа:
...Всички градове могат да се гордеят само с центъра си - който и град в целия свят да хванете, ще видите че кварталите му не са никак приветливи, особено ако са крайни...
...И като цяло градовете в България не са красиви на фона на Европейските, твърде мрачни и постни сгради сме строили с единици изключения. За съжаление робството и соц-времената са ни лишили от възможността да се радваме на архитектурни шедьоври, но за сметка на това имаме прекрасна природа.

С първото не мога да се съглася. Рейкявик примерно е един сравнително красив за географската си ширина град, като исландците никак не са си поплювали и не са се ограничили само с центъра си. Е, вярно е, че през 1998-ма там живееха само 110 хил. души на площ колкото София :) Брюксел също може да се похвали с множество красоти, отстоящи на почтена дистанция от централната част.
С второто също не мога да се съглася. Единбург и Копенхаген са по-подтискащи дори от София - еднотипни постройки, особено в Единбург, където по типичен английски модел вървят нещо като "хоризонтални" панелки. Изобщо средните европейски градове, с техните излети по калъп къщички, никак не превъзхожат архитектурно панелните комплекси в България. И природата у нас не е особено застъпена по градовете, а предимно извън тях. За разлика от нас обаче, на запад е чисто, направо блести от чистота. Още не мога да забравя отвращението ми, когато се прибирах от Единбург в София и се сблъсках с тукашната кочина. Един познат може би е прав като казва, че алкохолът, който така великодушно предлагаха от British Airlines по време на полета към София, има за цел да смегчи "удара" при пристигането в България... Как е възможно в един град, където 80% от населението са туристи, да е толкова чисто, а българите в София, кореняци или не, да се държат, все едно са на бунището?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2006, 09:29 
Стенограф
Аватар

на мен ми е направило впечатление (в Италия) че също страшно много цапат и си хвърлят където им падне, но на сутринта улиците блестят. някъде около 5 сутринта минават и почистват

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2006, 22:17 
Драскач

xpucmo написа:
Assasiyah написа:
...Всички градове могат да се гордеят само с центъра си - който и град в целия свят да хванете, ще видите че кварталите му не са никак приветливи, особено ако са крайни...

С първото не мога да се съглася. Рейкявик примерно е един сравнително красив за географската си ширина град, като исландците никак не са си поплювали и не са се ограничили само с центъра си. Е, вярно е, че през 1998-ма там живееха само 110 хил. души на площ колкото София :) Брюксел също може да се похвали с множество красоти, отстоящи на почтена дистанция от централната част.
С второто също не мога да се съглася. Единбург и Копенхаген са по-подтискащи дори от София - еднотипни постройки, особено в Единбург, където по типичен английски модел вървят нещо като "хоризонтални" панелки. Изобщо средните европейски градове, с техните излети по калъп къщички, никак не превъзхожат архитектурно панелните комплекси в България. И природата у нас не е особено застъпена по градовете, а предимно извън тях. За разлика от нас обаче, на запад е чисто, направо блести от чистота. Още не мога да забравя отвращението ми, когато се прибирах от Единбург в София и се сблъсках с тукашната кочина. Един познат може би е прав като казва, че алкохолът, който така великодушно предлагаха от British Airlines по време на полета към София, има за цел да смегчи "удара" при пристигането в България... Как е възможно в един град, където 80% от населението са туристи, да е толкова чисто, а българите в София, кореняци или не, да се държат, все едно са на бунището?

Мда, не се изразих правилно - моя грешка. Пишейки градове си мислех за столиците. Сори - навсякъде има и грозни градове. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 17:52 
Да живей словото
Аватар

Assasiyah написа:
Мда, не се изразих правилно - моя грешка. Пишейки градове си мислех за столиците. Сори - навсякъде има и грозни градове. :)

Рейкявик е столицата на Исландия, а Брюксел - на Белгия :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2006, 22:19 
Драскач

Аз съм идиот! Съвсем ми изпиха мозъка тия кандидат-студентски изпити. Спирам да пиша глупости! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 02:07 
Пишете, о, братя
Аватар

Накрая ще стане една предизборна патлакма, кой ще "реши" този проблем ако да речем спечели изборите... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Авг 2006, 22:03 
Френски възпитаник
Аватар

що за морска столица-грозна работа а на плажа-наи-различни етноси да не забравим убииствения диалект

http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 02:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Хахлол! Ко имаш протиф диалекта ми? Нешо да не говоря мноо меку за теб :D . Ако ще сменяме целта на обсъждането можем да минем направо на що за Държава? :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2006, 23:59 
Френски възпитаник
Аватар

Cris написа:
Хахлол! Ко имаш протиф диалекта ми? Нешо да не говоря мноо меку за теб :D . Ако ще сменяме целта на обсъждането можем да минем направо на що за Държава? :?

усили това парче докрая предизвикай ме да те желая...

http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2006, 22:24 
Легендарен флуудър

На който не му харесва София - да се спасява !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2006, 04:02 
Легендарен флуудър

Паразитчето си я харесва, щото не знае нищо друго! :wink: Аз не, не НЕ! :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2006, 19:01 
Легендарен флуудър

Пиша от Пловдив! Харесва ми много, много повече! :thumbright:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2006, 22:58 
Легендарен флуудър

Joker написа:
Пиша от Пловдив! Харесва ми много, много повече! :thumbright:

Не искам да влизам в каквато и да е конфронтация с другите градове в България.За мен София си е София и тя е номер едно.Не ми пречи,че е мръсно,нито че има задръстване,нито че водата е кофти.Не твърдя,че нашата столица е най-красивият български град - и през ум не ми минава да кажа нещо подобно.Просто това е родният ми град и аз го обичам повече от всеки друг.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща