Дата и час: 19 Яну 2026, 15:15

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Руски език 2007
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2006, 16:38 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Някой ще кандидаства ли с руски следващата година? Интересува ме ако има такива, дали ходят на някакви специални курсове, или някоя книжка да препоръчат...
Руския език ми се води майчин, т.е. практикувам го често говоримо, правих малко примерни тестове от сайта на СУ, но все пак би било добре да задълбоча още малко подготовката за изпита :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2006, 20:27 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз ще кандидатствам с руски :) Дай ми линк за примерните тестове в СУ по руски, или там каквото има по Руски(давано от предишни години и т.н.), че нещо не мога да го намеря в сайта на СУ.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2006, 20:47 
В началото бе словото
Аватар

Аз се готвих по една книжка-"руски език-тестове за кандидатстуденти"на изд."Грама".Тя съдържа диктовки,примерни тестове(лексически и грематически),изречения за превод,текстове за превод,текстове за разбиране(понимание текста) и примерни теми за съченения(30-тина някъде бяха)т.е всички компоненти от изпита.А и накрая мяй имаше и изпитите от последните две години

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Руски език 2007
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2006, 12:58 
В началото бе словото

phoebe написа:
Някой ще кандидаства ли с руски следващата година? Интересува ме ако има такива, дали ходят на някакви специални курсове, или някоя книжка да препоръчат...
Руския език ми се води майчин, т.е. практикувам го често говоримо, правих малко примерни тестове от сайта на СУ, но все пак би било добре да задълбоча още малко подготовката за изпита :)

С майчин Руски език повече от 3 не се изкарва.Виж,ако майка ти работи в СУ можеш да се надяваш и за 4. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2006, 18:06 
Легендарен флуудър

:? От собствен опит ли го знаеш? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2006, 18:17 
В началото бе словото

За тройката за съжаление ми се наложи от личен опит да го знам.Не знам тия хора какво искат за отлична оценка... :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2006, 19:13 
Легендарен флуудър

:? Еми там разни граматически правила, които всеки ги учи на своя език... :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2006, 19:59 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Е, практикувам го скапания език хехе.. Бтв, не знам защо но ника ти Skullcrusher ми навява някви спомени, случайно да си от Козлодуй? ако да,
<-gambit
Взех некви тестове от институ по руски език Пушкин, ще ги решавам :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2006, 20:26 
(U+2205,∅)
Аватар

вижте изпитът по Руски език не е толкова сложен, минал съм го, сега го учим и мога да споделя някои мои наблюдения:

1.Когато езикът е майчин (или такъв, който сме използвали вкъщи) трудността се състои в граматиката - някои колеги отлично говорят на руски, но не знаят граматичните правила и получават ниски оценки - затова трябва да наваксват правилата (което не е чак толкова трудно).

2.Когато езикът не е майчин (т.е. нямаме нищо или почти нищо общо с този език) трудността се състои във формулирането на мисълта и следователно в съставянето на текст - някои колеги добре знаят граматиката, но нямат усет към езика и трябва да си го създадат с много практика (което е доста трудно).

Преценявайте! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2006, 22:09 
Легендарен флуудър

:shock: Е ти напрао им изкърти мивката на тез деца.... :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 15:05 
От дъжд на вятър
Аватар

Ми значи аз попринцип съм от Киев.Там съм роден,живял съм там 3 години, но след това като съм дошъл да живея в България и съм го забравил(поне голяма част от него-Основно с падежите съм доста зле,поне бях преди да тръгна на уроци де...).Тъ... Искам да кажа че подготовката няма как да стане без ходенето на уроци,просто много сложно е иначе...Аз ходя на уроци от 3 месеца и толкова много неща съм научил..бе с една дума - доволен съм от себе си! Примерно преди да тръгна на уроци правех безумно много грешки в диктовките...по 16-17-18...А доколкото знам в СУ свалят на грешка в диктовката около 0,5.А сега като правя диктовки,давани предни години в СУ,УНСС правя по максимум 2-3.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 16:06 
Легендарен флуудър

:thumbright:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2006, 09:43 
(U+2205,∅)
Аватар

Joker написа:

виж, не го казвам, за да отчайвам мераклиите за Руска филология, просто споделям лични впечаления, които смятам за реалистични...

иначе момчето по-горе го каза - като е почнал уроци, бързо започнал да усвоява граматиката...

иска ми се хората да кандидатстват с ясната мисъл, че без необходимата подготовка могат и да влязат (все пак специалността се счита за не е толкова престижна и балът особено за момчетата е нисък), но после ще им дойде нанагорно... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2006, 20:59 
От дъжд на вятър
Аватар

inaccessibility написа:
Joker написа:

виж, не го казвам, за да отчайвам мераклиите за Руска филология, просто споделям лични впечаления, които смятам за реалистични...

иначе момчето по-горе го каза - като е почнал уроци, бързо започнал да усвоява граматиката...

иска ми се хората да кандидатстват с ясната мисъл, че без необходимата подготовка могат и да влязат (все пак специалността се счита за не е толкова престижна и балът особено за момчетата е нисък), но после ще им дойде нанагорно... :roll:

Нека само уточня че не искам и да си помислям за РУСКА ФИОЛОГИЯ.Аз искам спецялности като Японистика,Кореистика,Иранистика.Основно тези трите.. :)) А за руска фиология въобще нямам и мерак да се пробвам..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2006, 09:05 
(U+2205,∅)
Аватар

goshko написа:
Нека само уточня че не искам и да си помислям за РУСКА ФИОЛОГИЯ.Аз искам спецялности като Японистика, Кореистика, Иранистика. Основно тези трите.. :)) А за руска фиология въобще нямам и мерак да се пробвам..

Ок, аз само казвам за мераклиите русисти. Иначе ако кандидатстваш с руски език и държиш да получиш висока оценка (а за споменатите от теб специалност ще ти трябва), добре е да узнаеш дали има подготвителен курс по руски език към унито...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 85 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Руски език в СтФ

в СтФ

FloWersOfEviL

14

935

31 Мар 2011, 09:37

PolinaTodorova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. КСК 2007/2008 География и Руски език

в КСК 2007-08

goshko

10